Pereiti į pagrindinį turinį

Dopingo bomba: J. Jefimova įtariama draudžiamų preparatų vartojimu (papildyta)

2014-01-17 10:16
BNS ir DMN inf.

Rūta Meilutytė netrukus gali pagausinti titulų kolekciją. Rusijos žiniasklaida pranešė, kad jų šalies plaukikė Julija Jefimova įtariama vartojusi dopingą.

Reuters/Scanpix nuotr.

Rusijos plaukikės Julijos Jefimovos dopingo testas, paimtas spalio mėnesį - buvo teigiamas, informuoja Rusijos žiniasklaida, remdamasi interneto svetaine "Vedomosti".

Mėginys buvo paimtas taip vadinamo "nevaržybiniu" laikotarpiu, kai sportininkė ruošėsi lapkričio-gruodžio mėnesiais vykusios varžyboms trumpajame baseine (25 m ilgio).

Pagrindinė lietuvės Rūtos Meilutytės varžovė J.Jefimova įtariama vartojant uždraustą preparatą dehidroepiandrosteroną.

Plaukikė jau parašė pasiaiškinimą, kuriame prisipažino vartojusi papildus, kuriuose galėjo būti vienas iš aktyvių biologinių priedų.

Dopongo "B" mėginys dar nėra tikrintas, tačiau specialistai įtaria, kad J.Jefimovai nepavyks išvengti dvejų metų diskvalifikacijos.

Gruodžio mėnesį Danijoje vykusiame Europos plaukimo čempionato trumpame (25 m ilgio) baseine moterų 50 m rungties krūtine finale Senojo žemyno, pasaulio bei olimpinė čempionė 16-metė Rūta Meilutytė tenkinosi sidabro medaliu vos 0,06 sekundės nusileidusi rusei Julijai Jefimovai.

Lietuvė šiose pirmenybėse be minėto sidabro medalio laimėjo ir du aukščiausius apdovanojimus - 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje bei 100 m nuotolyje krūtine.

Penktadienį grįžusi į Lietuvą R.Meilutytė teigė, jog yra nustebinta žinių apie rusės problemas.

„Kaudamasi su varžovėmis tikiu, kad jos yra sunkiai dirbančios sportininkės, sąžiningai sportuoja. Aš esu už sąžiningą sportą. Manau, kad ji sunkiai dirbo, kaip ir visos kitos plaukikės. Jos rezultatai tai atspindi", - delfi.lt cituoja R.Meilutytę.

Scanpix nuotr. J.Jefimova (viduryje) pergalėmis prieš R.Meilutytę džiaugėsi per anksti.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų