„Dragūnui“ teko paprakaituoti Šiauliuose

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pirmą kartą šį sezoną stojo į dvikovą su Šiaulių „SC Dubysa“ ekipa. Išvykoje Šiauliuose trečiadienį klaipėdiečiai pasiekė svarbią pergalę – nugalėjo aikštelės šeimininkus rezultatu 34:28 (15:12).

Nors šiauliečiai šį sezoną tėra iškovoję tris pergales, jie privertė paprakaituoti uostamiesčio atstovus. „Dragūnas“ rungtynes pradėjo užtikrintai ir pirmąjį įvartį varžovams leido įmesti tik 9-ąją minutę, bet šiauliečiai užtikrintai ėmė artėti ir iki kėlinio pabaigos pasivijo svečius, sumažindami atsilikimą. 

Pirmajame kėlinyje abi komandos prarado po žaidėją. Šiaulietis Tomas Baliutavičius tris kartus buvo išsiųstas pailsėti dviem minutėms ir jau pirmojo kėlinio viduryje taip užsidirbo raudoną kortelę.

Praėjus vos kelioms minutėms raudona ir mėlyna kortelės už nesportinį elgesį buvo parodytos „Dragūno“ žaidėjui Deividui Virbauskui. Tai išderino klaipėdiečių žaidimą.

Tik 41-ąją minutę „Dragūnas“ pabudo ir, sužaidus atkarpą 5:0, susikūrė 7 įvarčių persvarą. Ši atkarpa ir buvo lemiamas rungtynių epizodas, lėmęs pergalę, nes likusį rungtynių laiką „Dubysa“ vėl kibo į atlapus klaipėdiečiams ir iki finalinės sirenos žaidimas buvo tolygus (27:20, 30:23, 34:28).

„Dragūnui“ 7 įvarčius (4 iš 7 m) pelnė Lukas Juškėnas, 6 (1 iš 7 m) įmetė Rokas Palskys, 4 – Danylo Hlushak, po 3 – Laurynas Simonavičius, Arvydas Bučius ir Gytis Šmantauskas, po 2 – Mykolas Lapiniauskas, Deividas Virbauskas (1 iš 7 m), Gabrielius Virbauskas ir Benas Butkus.

„Dubysos“ lyderiu buvo 9 įvarčius (2 iš 7 m) įmetęs Ugnius Ivanovas, 5 pridėjo Gedvinas Jocas, po 4 – Justas Mielenis ir Donatas Stripeika, 3 įmetė Paulius Liekys, 2 – Aivaras Budrys, 1 – Tomas Baliutavičius.

„Į Šiaulius važiavome visi sveiki, tinkamai nusiteikę. Rungtynių pradžia ideali, buvo vykdoma viskas, kaip susitarta. Pirmosios 8 rungtynių minutės vertos aukščiausių balų. Paskui dėl kelių klaidelių, kurių jau tikrai neturėtume daryti, teko stabtelėti“, – po rungtynių komentavo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

„Nutiko tai, ką klube vadiname skausmingu sugrįžimu iš rinktinės, kai rinktinės sudėtyje buvusiems žaidėjams nepavyksta sklandžiai grįžti į klubinį žaidimą. Gaila, kad už nesportinį elgesį buvo pašalintas Deividas Virbauskas. Jam teks susimokėti baudą ir praleisti sekančias čempionato rungtynes. Tikėjausi, kad sugrįžimas iš rinktinės bus lengvesnis“, – pasakojo A. Juškėnas.

Po D. Virbausko pašalinimo, pasak stratego, viskas išsiderino: „Matėsi, kad mes stipresni, bet kamuolys vis įlėkdavo mums į vartus, nesugebėdavome apsiginti.“

Po šios pergalės Klaipėdos ekipa, surinkusi 18 taškų, Lietuvos rankinio lygos turnyrinėje lentelėje pakilo į antrąją vietą. Taip pat po 18 taškų turi Alytaus „Varsa-Stronglasas“ ir Kauno „Granitas-Karys“, tačiau šių ekipų įmestų ir praleistų įvarčių santykis yra prastesnis, todėl jos lentelėje yra žemiau. 

Artimiausias rungtynes „Dragūnas“ žais šį šeštadienį 14 val. Į Klaipėdą atvyks Baltijos rankinio lygos varžovai iš Estijos – SK „Tapa“. Su šia komanda rungtynės turėjo vykti sausio pabaigoje, bet dėl nenumatytų aplinkybių buvo nukeltos. Rungtynės vyks be žiūrovų, tačiau tiesioginę transliaciją bus galima stebėti Baltijos rankinio lygos „Youtube“ kanale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių