D.Slanina atsidūrė konflikto centre

Sopoto “Prokom Trefl” gynėjas po apsižodžiavimo su amerikiečiu sulaukė trenerio nemalonės

Sopoto “Prokom Trefl” gynėjas po apsižodžiavimo su amerikiečiu sulaukė trenerio nemalonės

Lenkijos čempionato rungtynėse su Ostruvo “Gipsar Stal” Sopoto “Prokom Trefl” komandoje nebuvo registruotas lietuvis Donatas Slanina. Lenkijos čempionų titulą ginanti “Prokom Trefl” ekipa laimėjo tik 82:81.

“Basketnews.lt” žiniomis, D.Slanina yra suspenduotas, nes po Eurolygos TOP-16 varžybų pirmojo turo rungtynių su Barselonos “Winterthur FCB” (Ispanija) išprovokavo konfliktą su komandos draugu Rašidu Atkinsu. Pranešime teigiama, kad po mačo, kurį Sopoto ekipa pralaimėjo 73:92, lietuvis rūbinėje papriekaištavo įžaidėju žaidžiančiam amerikiečiui, kad šis vienos atakos metu neperdavė jam kamuolio. Kai kuriais duomenimis, amerikietis ir lietuvis apsistumdė.

Po konflikto “Prokom Trefl” vyriausiasis treneris Eugenijušas Kijevskis D.Slaninai pareiškė, kad šis turės praleisti Lenkijos lygos dvikovą prieš Ostruvo klubą.

“Prokom Trefl” susiklosčiusią situaciją paaiškino komandos senbuvis Tomas Pačėsas.

“Iš tikrųjų nieko rimta ten neatsitiko ir nesuprantu, kas pradėjo eskaluoti šią temą, - stebėjosi “Kauno dienos” pakalbintas T.Pačėsas. - Rūbinėje įvyko lengvas konfliktas, kurio turbūt net neverta konfliktu vadinti. Žaidėjai tik apsižodžiavo, o tokių dalykų komandose nutinka tūkstančiai. Neabejoju, kad viskas tuoj išsispręs ir pasimirš.”

Kodėl treneris priėmė sprendimą D.Slaninos neregistruoti rungtynėms su “Gipsar Stal”, T.Pačėsui buvo ne visai suprantama: “Jeigu tokiu būdu jis nutarė nubausti, tai bausti reikėjo abu, o ne vieną Donatą. Kita vertus, vienas užsienietis Lenkijos čempionate visada būna neregistruojamas dėl legionierių limito. Kai aš buvau traumuotas, tos problemos nebuvo. Man būtų sunku patikėti, kad Slanina galėjo tapti atpirkimo ožiu, nes situacija tikrai nebuvo verta tokio dėmesio.”

Žodžio kišenėje neieškantis T.Pačėsas juokais pridūrė: “Sopote per daug lietuvių yra, kad leistume vieni kitus skriausti.”

Be T.Pačėso ir D.Slaninos “Prokom Trefl” dar atstovauja Tomas Masiulis bei fizinio rengimo treneris Aleksandras Kosauskas. Pastarasis praėjusią savaitę buvo grįžęs į Lietuvą, o į Sopotą sugrįžo tik vakare, tad apie D.Slaninos ir R.Atkinso konfliktą nieko nežinojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių