Dvi pergales iškovojusios M. Paulikienė ir A. Raupelytė pateko į „Elite16” turnyrą Vienoje

Paryžiaus olimpinėms žaidynėms besirengiančios Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė sėkmingai pradėjo elitinės „Beach Pro Tour Elite16” serijos paplūdimio tinklinio turnyrą Vienoje (Austrija).

Lietuvos sportininkės antradienį laimėjo abu kvalifikacijos mačus ir pateko į pagrindines varžybas. Tokio lygio pagrindiniame turnyre mūsiškės žais trečią sykį.

Pirmajame atrankos rate Lietuvos paplūdimio tinklininkės po atkaklios kovos 2-1 (21:18, 11:21, 15:11) nugalėjo vokietes Sandrą Ittlinger ir Kim Van de Velde.

Turnyras Austrijos sostinėje vyksta tvyrant dideliam karščiui. Po nelengvai laimėto pirmo seto, M. Paulikienė ir A. Raupelytė susidūrė su problemomis, o antro seto pradžioje mūsiškės paprašė medicininės pertraukėlės. Šiek tiek atsigaivinusios lietuvės grįžo žaisti, bet antrajame sete pasipriešinti varžovėms jau nebepavyko. Nepaisant to, lietuvės susikaupė lemiamame, trečiajame, sete ir iškovojo gražią pergalę.

Lemiamame, antrajame, kvalifikacijos rate M. Paulikienė ir A. Raupelytė 2-0 (21:17, 21:18) pranoko ukrainietes Velentyną Davidovą ir Angeliną Chmil.

Pirmosios pergalės „Elite16” pagrindinėse varžybose lietuvės sieks nuo trečiadienio. Mūsiškės pateko į D grupę, kurioje žais su austrėmis Dorina ir Rorja Klinger, brazilėmis Agatha Bednarczuk ir Rebecca Barbosa Silva bei tituluotomis šveicarėmis Anouk Verge-Depre ir Joana Mader.

Bendrą turnyro Austrijoje prizų fondą sudaro 300 tūkst. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių