Pereiti į pagrindinį turinį

Dvigubi LFF standartai: dosnumas už gražias akis?

2012-07-24 11:57
Dvigubi LFF standartai: dosnumas už gražias akis?
Dvigubi LFF standartai: dosnumas už gražias akis? / Mantas Stankevičius

Vilniaus REO klubas, praėjusią savaitę grasinęs pasitraukti iš visų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rengiamų varžybų, jau boikotavo vienas A lygos rungtynes, bet kol kas svarsto, kokių kitų veiksmų imtis artimiausiu metu.

REO treniruojasi

Liepos 21-ąją REO nežaidė A lygos 20-ojo turo mačo su Panevėžio „Ekranu“. Laukiama LFF drausmės komiteto sprendimo. Vilniečiams gali būti įrašytas techninis pralaimėjimas 0:3 ir skirta piniginė bauda.

Vakar REO futbolininkai buvo susirinkę į treniruotę. Pasak klubo vadovų, galutinio sprendimo dėl komandos ateities dar nėra.

Žurnalistams, atvykusiems į „Žalgirio“ stadioną išsiaiškinti situacijos, rekomenduota laukti kito oficialaus pranešimo: „Juk matote, kad komanda yra. Vyrai ruošiasi treniruotei.“

Vakar išsamesnės naujos informacijos apie padėtį REO komandoje nebuvo ir oficialioje klubo interneto svetainėje.

Ketinimai – ryžtingi

„Tegul dabar LFF balvonai mąsto, ką daryti“, – praėjusią savaitę pareiškė REO klubo vadovas Rimantas Turskis, komentuodamas pranešimą, jog REO ekipa, protestuodama prieš tai, kad LFF neleido dalyvauti Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) regionų taurės turnyre, traukiasi iš visų LFF rengiamų varžybų.

„Nenorime būti nusikaltėlių statytinių įkaitais organizacijoje, kurioje sprendimai priimami ne remiantis nuostatais, o paslapčia, “strielkėse", – tvirtino REO klubas savo pareiškime.

Dvigubi standartai

Televizijos „Sport1“ žurnalisto Aurimo Budraičio nuomone, vieša paslaptis, kad LFF vadovai nekenčia nei REO klubo, nei šio klubo įkūrėjo Aleksandro Sacharuko.

„Dar viena vieša paslaptis, kad LFF vadovai (gal tiksliau – vadovas) turi bendrų interesų su Jonavos “Lietavos„ klubu, kurį ir pabandys “prastumti„ į UEFA regionų taurės turnyrą. Tokio “prastūmimo„ kaina – 20000 eurų!!! Taip vienu šūviu būtų nušauti du zuikiai, – portale futbolas.lt svarstė A.Budraitis. – Pagal UEFA regionų taurės nuostatų 18-ojo straipsnio antrąją dalį, šiame turnyre gali dalyvauti tik žaidėjai, kurie atitinka mėgėjų statuso kriterijus: negali būti kada nors anksčiau pasirašę profesionalaus kontrakto, nėra žaidę profesionalioje ir aukščiausiojoje šalies lygoje. Perskaičius šį punktą, abejonių lyg ir turėtų nelikti: REO eliminuotas teisėtai. Tačiau žvilgtelėkime į 2011-uosius ir dar kartą įsitikinsime, kad LFF taiko skirtingus standartus. Pernai Regionų taurės turnyre Lietuvai atstovavo Alytaus “Alyčio„ ekipa, kurios gretose žaidė Giedrius Štreimikis, Saulius Laibinis, Arsenijus Buinickis, Valentinas Baranovskis, Virginijus Miknevičius, Ruslanas Blinovas, Vaidotas Rutkauskas. Identiška sudėtis – ir aukščiausiojoje šalies A lygoje žaidusios Alytaus “Dainavos„! Netgi tas pats treneris – Virginijus Sinkevičius! Tai – dar ne viskas. Juk ir šiemetinei “Lietavai„ atstovauja profesionalius kontraktus turėję bei A lygoje žaidę Modestas Stonys, Darius Regelskis, Tadas Papečkys, Nerijus Mačiulis.“

Anot A.Budraičio, pagal tokius nuostatus UEFA regionų taurės turnyre negalėtų žaisti ir daugybė mėgėjiškos „Sekmadienio futbolo lygos“ komandų, nes daugumai jų atstovauja bent vienas futbolininkas, anksčiau krimtęs profesionalo duoną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų