Pereiti į pagrindinį turinį

Dviratininkės uodžia medalių kvapą

2009-03-25 09:00
Dviratininkės uodžia medalių kvapą
Dviratininkės uodžia medalių kvapą / AFP nuotr. Viltys: S.Krupeckaitė (priekyje) būtų laiminga, jei pasaulio čempionate iškovotų bent vieną medalį.

"Būčiau laiminga ir laimėjusi vieną medalį", – išgirdusi prognozes apie jai kabinamus tris planetos čempionato apdovanojimus šyptelėjo treko dviratininkė Simona Krupeckaitė.

Prognozės neužliūliuoja

"Simona Krupeckaitė iškovoja pelnytą pasaulio čempionės titulą, nes Victoria Pendleton per anksti pradeda savo ataką ir antrus metus iš eilės "numiršta" prieš finišo liniją", – pasaulio čempionato keirino rungties baigtį prognozavo autoritetinga dviračių treko svetainė internete "velodrome.org.uk".

Šio portalo specialistai spėja, kad S.Krupeckaitė nuo šiandien iki sekmadienio vyksiančiame pasaulio dviračių treko čempionate nuskins net tris medalius – vieną aukso (keirinas) ir du sidabro (sprintas ir 500 m atskiro starto lenktynės).

Tokias prognozes lėmė įspūdinga Lietuvos rinktinės lyderės forma pasaulio taurės etapuose Kolumbijoje ir Kinijoje. 26-erių uteniškė iš viso iškovojo 8 medalius, tarp kurių net šeši – aukso. Be to, S.Krupeckaitė sėkmingai pasirodė ir pernai pasaulio čempionate Mančesteryje, iš kur parsivežė du sidabro apdovanojimus.

Pati Lietuvos rinktinės lyderė stengiasi nekreipti dėmesio į tokias prognozes. "Žinoma, tai paglosto širdį, tačiau viską reikės įrodyti pačiai. Būčiau labai laiminga, jei pavyktų iškovoti bent vieną medalį. Jau treniravomės treke ir galiu pasakyti, kad man, kaip sprinterei, jis yra labai palankus", – vakar dienraščiui telefonu sakė dukart planetos vicečempionė.

Vaikysis planetos rekordo

Sausį grįžusi iš pasaulio taurės etapo Pekine S.Krupeckaitė drąsiai žadėjo – Pruškove sieks aukso medalio ir planetos rekordo 500 m atskiro starto lenktynėse.

Lenkijoje rinktinės lyderė startuos iškart keturiose rungtyse – sprinto, komandinio sprinto (su Gintare Gaivenyte), 500 m atskiro starto ir keirino lenktynėse.

S.Krupeckaitė tikino, kad toks grafikas – įprastas. "Kiekviename pasaulio taurės etape dalyvavau keturiose rungtyse. Laukia psichologiškai ir fiziškai sunkios keturios dienos, bet tam esu pasirengusi. Patirtis rodo, kad vienos nakties užtenka atsigauti ir su naujomis jėgomis stoti į startą. Svarbiausia, kad pavyktų išvengti griūčių", – didžiausią troškimą išsakė viena pasaulio čempionato žvaigždžių.

Kita žvaigždė – britė Victoria Pendleton. Prognozuojama, kad būtent su geležine ledi iš Ūkanotojo Albiono S.Krupeckaitė vėl, kaip ir pernai, susidurs sprinto rungties finale. Iki šiol lietuvei dar nėra pavykę nugalėti šios varžovės.

"Niekada nesakiau, kad tai neįmanoma. Kiekvieną varžovę galima įveikti. Manau, kad per šiuos metus sprinto rungtyje įgijau pasitikėjimo savo jėgomis. O būtent psichologija sprinte lemia daugiausiai", – aiškino S.Krupeckaitė, kurią Pruškove palaiko vyras ir treneris, buvęs Rusijos dviratininkas Dmitrijus Leopoldas.

Kovos tik moterys

Pruškove prie starto linijos stos tik Lietuvos moterų rinktinė. Medalio dar laukiama iš 22 metų Vilijos Sereikaitės (3 km asmeninės persekiojimo lenktynės), o kitoms sportininkėms – 22-ejų Gintarei Gaivenytei, 23-ejų Svetlanai Pauliukaitei ir 20-metei Aušrinei Trebaitei – Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) konkrečių tikslų neiškėlė.

"Pasaulio čempionato specifika visiškai kitokia nei pasaulio taurės etapų. Be abejo, tikimės bent vieno medalio iš Simonos, galimybių nudžiuginti turi ir kitos merginos, – sakė LDSF generalinis sekretorius Antanas Taučius. – Labai gerai, kad iš mūsų rinktinės nemažai tikimasi. Tai verčia pasitempti."

Beje, vakar Lietuvos delegacijai pavyko gauti leidimą startuoti dar dviejose rungtyse. G.Gaivenytė prisijungs prie S.Krupeckaitės sprinto rungtyje, o V.Sereikaitė, S.Pauliukaitė ir A.Trebaitė pasirodys 3 km komandinėse persekiojimo lenktynėse.

Pruškove gausiai moterų komandai draugiją turėjo sudaryti ir vyrai. 4 km vyrų vyrų komandų persekiojimo lenktynėse turėjusi dalyvauti Lietuvos jaunimo (iki 23 metų) rinktinė (Ramūnas Navardauskas, Egidijus Juodvalkis, Gediminas Kaupas, Algirdas Mockus ir Evaldas Šiškevičius) į Lenkiją neišvyko.

Vienus dviratininkus užklupo traumos, o kitų į čempionatą neišleido jų komandos. Dalyvauti planetos čempionate buvo pasirengęs vienintelis R.Navardauskas.


Lietuvos dviratininkių tvarkaraštis


Diena Sportininkė Rungtis

Kovo 25 d. S.Krupeckaitė 500 m atskiro starto lenktynės

Kovo 25 d. V.Sereikaitė, A.Trebaitė 3 km asmeninės persekiojimo lenktynės

Kovo 26 d. V.Sereikaitė, S.Pauliukaitė, A.Trebaitė 3 km komandų persekiojimo lenktynės

Kovo 26 d. S.Krupeckaitė, G.Gaivenytė Komandų sprinto lenktynės

Kovo 27–28 d. S.Krupeckaitė, G.Gaivenytė Asmeninės sprinto lenktynės

Kovo 28 d. V.Sereikaitė Daugiakovės lenktynės

Kovo 29 d. S.Pauliukaitė 25 km grupinės lenktynės dėl taškų

Kovo 29 d. S.Krupeckaitė Keirinas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų