Pereiti į pagrindinį turinį

Dviratininkių taupyklėje – keturi medaliai

2009-03-30 09:00
Dviratininkių taupyklėje – keturi medaliai
Dviratininkių taupyklėje – keturi medaliai / AFP nuotr. Trofėjai: trečiąjį medalį Pruškovo treke S.Krupeckaitė (dešinėje) iškovojo sprinto lenktynėse.

Iš Pruškove (Lenkija) pasibaigusio pasaulio dviračių treko čempionato Lietuvos rinktinė grįžta su keturiais medaliais – vienu aukso ir trimis bronzos.

Paskutinį medalį šeštadienį iškovojo rinktinės lyderė Simona Krupeckaitė. 26-erių uteniškė kiek netikėtai pralaimėjo sprinto pusfinalio kovą olandei Willy Kanis, tačiau mažajame finale 2:0 įveikė baltarusę Olgą Panariną.

Pernai šioje rungtyje S.Krupeckaitė buvo iškovojusi sidabro medalį. Šiemet Pruškove sprinto bronzą lietuvė pridėjo prie 500 m atskiro starto lenktynių aukso ir komandų sprinto (su Gintare Gaivenyte) bronzos.

Po sėkmingai pasibaigusių sprinto varžybų tikėtasi, kad sekmadienį S.Krupeckaitė sužibės ir keirino rungtyje. Juolab kad prieš startą dviračių specialistai būtent lietuvei prognozavo aukso medalį.

Tačiau nuo pat ryto rinktinės lyderė jautėsi prastai, jai stipriai skaudėjo galvą. Įveikusi atrankos barjerą, antrajame etape S.Krupeckaitė buvo paskutinė, 12-oji.

"Viskas susidėjo – dideli krūviai, įtampa. Kvalifikacijoje Simonai dar pavyko neblogai važiuoti, bet paskui pamatėme, kad neverta jos kankinti. Todėl ji jau nebesivaržė dėl 7–12 vietų, nes didelio skirtumo nebuvo, ar būtų septintoji, ar dvyliktoji", – pasakojo Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinis sekretorius Antanas Taučius.

Dar vieną medalį Pruškove iškovojo Vilija Sereikaitė. Ji buvo trečioji 3 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse.

Šeštadienį ši sportininkė užėmė šeštąją vietą pirmą sykį pasaulio čempionate surengtose daugiakovės (penkių rungčių) lenktynėse. Taip pat šeštaoji vakar 25 km lenktynėse dėl taškų finišavo Svetlana Pauliukaitė (9 tšk.).

"Esame labai patenkinti rinktinės pasirodymu. Ką ir sakyti, jei Rusijos rinktinė, kuriai atstovavo ir vyrai, apskritai neiškovojo apdovanojimų. Mūsų sportininkės dar jaunos, o šis čempionatas parodė, kad einame teisinga kryptimi", – sakė A.Taučius.

Iš Pruškovo į Panevėžį Lietuvos rinktinė išvyko vakar vakare, o Lietuvą planavo pasiekti šiandien paryčiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų