Pereiti į pagrindinį turinį

Dziudistai papildė medalių kraitį

2009-11-24 14:35
Dziudistai papildė medalių kraitį
Dziudistai papildė medalių kraitį / danas.lt nuotr. Sėkmė: sportinių trofėjų kolekciją K.Bauža papildė Europos čempionato medaliu.

Karolis Bauža tapo Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionu, o iš viso lietuviai tarptautinėse dziudo pirmenybėse šiemet pelnė net aštuonis apdovanojimus.

"Nėra net su kuo lyginti. Per visą Lietuvos dziudo istoriją tokių metų dar nebuvo", – iš Turkijos atskriejus žiniai apie du lietuvių medalius, iškovotus Europos jaunimo čempionate, džiaugėsi Lietuvos dziudo federacijos generalinė sekretorė Lolita Dudėnienė.

Sekmadienį pasibaigusių pirmenybių apdovanojimais pasipuošė kauniečiai Karolis Bauža ir Raimonda Gedutytė. Abu sportininkai dėl amžiaus limito paskutinį kartą varžėsi jaunimo amžiaus grupėje.

Svorio kategorijos iki 90 kg varžybose K.Bauža laimėjo visas keturias dvikovas, čempionato finale palaužęs slovaką Milaną Randlą.

R.Gedutytė (iki 78 kg) antrojoje savo dvikovoje nusileido vokietei Annikai Heise. Ši sportininkė pernai Hamburge vykusiose pasaulio taurės varžybose buvo traumavusi lietuvę. "Galbūt Raimonda, kovodama su vokiete, dar jautė psichologinę baimę", – nesėkmės priežasčių ieškojo L.Dudėnienė, kuri ir treniruoja R.Gedutytę.

Vis dėlto paguodos turnyre imtynininkė iš Lietuvos šventė dvi pergales ir iškovojo bronzos medalį. Tokį pat apdovanojimą R.Gedutytė buvo laimėjusi ir prieš dvejus metus.

"Medaliai buvo planuoti, bet tikslus visada dar reikia įgyvendinti. Svarbiausia, kad sportininkai nesusirgo, nes dabar visi aplinkui nuo to gripo kenčia", – sakė L.Dudėnienė.

Pirmenybėse Turkijoje taip pat varžėsi Vytautas Skilinskas (iki 66 kg) ir Justinas Gramba (iki 73 kg), tačiau jiems pakovoti dėl prizinių vietų nepavyko.

Lietuvos dziudo imtynininkų delegacija iš Turkijos grįš tik po savaitės, nes dar dalyvaus tarptautinėje treniruočių stovykloje.

K.Baužos ir R.Gedutytės pelnyti apdovanojimai papildė ir taip gausų šio sezono Lietuvos dziudo atstovų pergalių derlių. Šiemet Europos jaunių (iki 17 metų) čempione tapo R.Gedutytės jaunesnė sesuo Renalda, tose pačiose pirmenybėse bronzą pelnė Žilvinas Lekavičius, kuris dar iškovojo sidabrą Europos jaunimo olimpiniame festivalyje.

Sandra Jablonskytė pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionate buvo trečia, o svarbiausi titulai į Lietuvą buvo parsivežti iš suaugusiųjų pirmenybių. K.Bauža Europos čempionate laimėjo bronzos apdovanojimą, Marius Paškevičius tokios pačios spalvos medalį iškovojo pasaulio pirmenybėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų