E. Kavaliauskas laukia čempiono atsakymo: nemanau, jis turi kitų kovos pasirinkimų

Egidijus Kavaliauskas toliau ryškiais įrašais pildo Lietuvos bokso istorijos puslapius: 32-ejų metų kauniečio sportinių trofėjų kolekcijoje – jau keturi profesionalų ringe iškovoti čempiono diržai.

Šventė 22 pergales

Rugsėjo 12-ąją Las Vegaso (JAV) centre "MGM Grand Conference" lietuvis nugalėjo Kanados boksininką Mikaelį Zewskį ir tapo Pasaulio bokso tarybos (WBC) kontinentinės Amerikos bei Pasaulio bokso organizacijos (WBO) Šiaurės Amerikos bokso (NABO) pusvidutinės svorio kategorijos čempionu.

Nuo debiutinės E.Kavaliausko dvikovos JAV praėjo beveik pusaštuntų metų: 2013-ųjų kovo 16-ąją jis privertė kapituliuoti meksikietį Eridanį Leoną Quinterą.

"Nebuvo lengva, nors visi teisėjai pergalę skyrė man. Stengiausi iš karto perimti iniciatyvą ir tai pavyko. Keli smūgiai buvo ypač sėkmingi, kaip sakoma, pataikiau į dešimtuką, po jų meksikietis šiek tiek sutriko, tapo atsargesnis, o aš toliau kovojau agresyviu stiliumi. Mano ateities tikslai paprasti: daugiau pergalių nei pralaimėjimų", – tąkart sakė E.Kavaliauskas.

2017-ųjų rugsėjo 22-ąją E.Kavaliauskas nugalėjo kitą meksikietį Mahonry Montesą ir tapo Šiaurės Amerikos bokso federacijos (NABF) čempionu.

2018-ųjų lapkričio 16-ąją lietuvis nokautavo Nikaragvos atstovą Roberto Arriazą ir apsijuosė Pasaulio bokso organizacijos (WBO) "Inter-Continental" čempiono diržu.

Iki šiol Lietuvos boksininkas JAV ringuose laimėjo 22 dvikovas (18 – nokautais), viena akistata – su amerikiečiu Ray Robinsonu – baigėsi lygiosiomis, o pralaimėjo Egidijus tik kartą ir kol kas svarbiausią mūšį – WBO pasaulio čempionui amerikiečiui Terence'ui Crawfordui.

Kanadietį parklupdė

Gerbiu visus T. Crawfordo galimus varžovus, tačiau niekas kitas neprivers jo kautis visa jėga, kaip tai jau pavyko man.

Pergalė prieš M.Zewskį reikšminga ne vien sportiniu aspektu – kanadietis nusipelnė nokauto ir už kai kuriuos nedžentelmeniškus komentarus.

"Jis supranta, kad karjera pasiekė kritinį tašką, tačiau jam bus sunku grįžti į pergalių kelią, nes boksuosis su manimi. Jis dabar turėtų būti trapus psichologiškai, todėl planuoju tuo pasinaudoti, – prieš dvikovą su E.Kavaliausku postringavo M.Zewskis. – Jo kojos kartais nėra tokios greitos, kokios turėtų būti. Jis turi daug jėgos, bet jos nestokoju ir aš. Pažiūrėsime, kieno rezervai didesni."

"Kiekvieną raundą jaučiau, kad varžovo jėgos senka ir jis silpnėja", – įveikęs M.Zewskį sakė Egidijus.

Baigiantis septintam raundui po lietuvio smūgių krušos kanadietis patyrė nokdauną. Aštuntas raundas truko vos kelias sekundes: M.Zewskis neatsilaikė prieš galingą E.Kavaliausko ataką ir suklupo ringe. Teisėjas Kenny Baylesas nusprendė nutraukti kovą.

Tačiau ant kojų neišsilaikęs kanadietis liko ištikimas savo demagogiškam stiliui.

"Buvau labai arti pergalės. Kalbėjau su žmonėmis, išmanančiais boksą – jie gyrė mane už gerą pasirodymą. Varžovas neturėjo tokios strategijos, kuri man būtų sukėlusi rimtų problemų. Viską pakeitė vos vienas jo smūgis, iki to epizodo iniciatyva ir persvara buvo mano", – interviu dienraščiui "Montreal Gazette" aiškino M.Zewskis.

T.Crawfordas lūkuriuoja

Vienintelę iki šiol nesėkmę E.Kavaliauskas patyrė pernai gruodį, kai Niujorko "Madison Square Garden" arenoje techniniu nokautu pralaimėjo WBO čempiono titulą apgynusiam T.Crawfordui.

"Lietuvis tebėra tarp dešimties pajėgiausių savo svorio kategorijos boksininkų, tad tikėtina, kad revanšo dvikova su T.Crawfordu galėtų įvykti. Tačiau ar to nori amerikietis?" – svarstė JAV bokso ekspertai.

"Nemanau, kad Terence'as turi kitų kovos pasirinkimų. Gerbiu visus jo galimus varžovus, tačiau niekas kitas neprivers Terence'o kautis visa jėga, kaip tai jau pavyko man", – tvirtino E.Kavaliauskas.

Tačiau nei T.Crawfordas, nei jo štabas kol kas nesureagavo į lietuvio iššūkį.

"BoxingNews24" skelbia, kad vyksta derybos dėl WBO pasaulio čempiono dvikovos su britu Kellu Brooku. Pastarajam boksininkui esą siūlomas 1,5–2 mln. JAV dolerių honoraras.

Tarp pretendentų dar šiemet susikauti su T.Crawfordu buvo minimas Keithas Thurmanas, tačiau šis neva užsiprašė per daug – net 10 mln. JAV dolerių.

Neoficialiais kai kurių šaltinių duomenimis, A.Kavaliauskas už dvikovą su T.Crawfordu galėjo uždirbti 300–350 tūkst. JAV dolerių, kiti spėja, kad dvigubai ar net šiek tiek daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas B

Raimondas B portretas
Pagarba Kovotojui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių