E. Kliokmanaitė ir M. Paulikienė sugrąžino Lietuvos vardą į Europos paplūdimio tinklinio čempionatą

  • Teksto dydis:

Po ketverių metų pertraukos Lietuvos vardas bus minimas Europos paplūdimio tinklinio čempionate. Vietą Senojo žemyno pirmenybėse iškovojo puikiai šiame sezone rungtyniaujančios Erika Kliokmanaitė ir Monika Paulikienė.

Europos paplūdimio tinklinio čempionatas vyks rugpjūčio 15–21 dienomis Miunchene (Vokietija). Jame varžysis po 32 stipriausias vyrų ir moterų komandas.

Paskutinį kartą Lietuva savo atstovus Europos pirmenybėse turėjo 2018 metais, kuomet vyrų varžybose dalyvavo Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis.

„Nerealus jausmas buvo, kai sužinojome, jog patekome į Europos čempionatą. Prieš prasidedant sezonui net neturėjau tokių minčių. Per visą tą laiką apie tai negalvojau. Turėjome labai mažai reitingo taškų ir su Erika tiesiog laikėme kumščius, kad galėtume apskritai patekti į kokį nors turnyrą“, – sakė M. Paulikienė.

Tik prieš sezoną kartu į porą susibūrusios E. Kliokmanaitė ir M. Paulikienė iškart kibo į taškų medžioklę, kuri vyko labai sėkmingai. Visus vartus atvėrė puikus pasirodymas Dohoje (Kataras) vykusiame „Challenge“ serijos turnyre, kur buvo užimta devinta vieta. Vėliau sekė triumfas „Futures“ turnyre Klaipėdoje, o neseniai Turkijoje vykusiame analogiškame turnyre mūsiškės buvo ketvirtos.

Lietuvos tinklininkės ne tik pateko į Europos čempionatą, bet ir yra skirstytos 15-u numeriu. Tai sąlyginai leido tikėtis palankesnių burtų.

Burtai buvo ištraukti trečiadienį Miunchene. Jie lėmė, kad Europos čempionate E. Kliokmanaitė ir M. Paulikienė žais su šveicarėmis Nina Brunner ir Tanja Huberli (4 reitingas), ispanėmis Paula Soria Gutierrez ir Sofia Gonzalez (20 reitingas) bei vokietėmis Kira Walkenhorst ir Louisa Lippmann (32 reitingas).

K. Walkenhorst yra viena labiausiai tituluotų Vokietijos paplūdimio tinklininkių. Ji yra 2016 metų olimpinė ir 2017 metų pasaulio čempionė bei dukart Europos čempionė. 2019 metais ji dėl traumų buvo padariusi pertrauką savo karjeroje, bet pastaraisiais metais jau dalyvavo Vokietijos pirmenybėse.

„Esame labai laimingos vien patekusios į pirmenybes, žinant, kokį pasiruošimą mes turėjome. Dabar norisi dar labiau stengtis. Neturėjome daug treniruočių kartu, bet tai ir yra mūsų variklis, kad kiekvieną susitikimą stengiamės išnaudoti maksimaliai. Kiekvienoje treniruotėje prieš varžybas „spaudžiame gazą“ maksimaliai, – šypsojosi M. Paulikienė. – Tiek mes, tiek Lietuvos tinklinio bendruomenė nekantriai lauksime šio renginio. Bus labai įdomu ir esame nusiteikusios rimtai ruoštis.“

Lietuvos paplūdimio tinklininkių sugrįžimu į Europos elitą džiaugiasi ir Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas Marius Vasiliauskas.

„Smagu, kad turėsime porą Europos čempionate. 15-u reitingu patekti į Europos čempionatą yra geras pasiekimas. Žinoma, pogrupis nelengvas. Tikėjomės, kad 32-as reitingas bus silpnesnis, bet Vokietija vardinį kvietimą davė olimpinei čempionei, kuri su nauja partnere tikriausiai bus viena stipriausių komandų“, – sakė M. Vasiliauskas.

Nepaisant stiprios grupės, M. Vasiliauskas tikisi, jog lietuvės stipriai pasiruoš čempionatui ir kausis su visomis varžovėmis.

„Viskas priklauso nuo to, kaip tu sužaidi. Rungtynės dažniausiai sprendžiasi setų pabaigose, todėl viską lems tai, kaip pavyks pasiruošti ir kaip pavyks jas sužaisti. Mūsiškių reitingas rodo, kad galimybės gerai pasirodyti yra, telieka gerai atlikti pasiruošimo darbus“, – pabrėžė LTF viceprezidentas.

Kita Lietuvos pora – Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė – liko per mažą žingsnelį nuo Europos čempionato. Jos pagal reitingą atsidūrė pirmos už brūkšnio. Jos dar turi galimybių patekti į pirmenybes, jeigu viena iš 32 vietas iškovojusių komandų dėl kokios nors priežasties negalės atvykti į Vokietiją.

E. Kliokmanaitė ir M. Paulikienė dar turės keletą turnyrų iki Europos čempionato, o vienas iš jų vyks jau šią savaitę Lenkijoje. Bialystoke vyksiančiame „Pro Beach Tour Futures“ serijos turnyre dalyvaus net šešios ekipos iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių