E. Riabko: laivas net stoja piestu

  • Teksto dydis:

Kaunietis Edgaras Riabko stengsis apginti Europos motorlaivių "Formulės 2" (F2) čempiono titulą.

Europos čempionatas vyks liepos 20–21 d. Zarasuose.

35-erių E.Riabko ryžtingai nusiteikęs atsigriebti po nesėkmės Kauno mariose surengtame pirmame F2 pasaulio čempionato etape – tąkart lenktynininkas dėl techninių problemų nepateko į finalą.

"Iš pradžių manėme, kad problema – variklis, tačiau paaiškėjo, jog bėdos slypi kuro bake, – pasakojo E.Riabko. – Padarėme klaidą, kad jame vis palikdavome benzino, o karbonas pradėjo sluoksniuotis. Radome daug nuolaužų. Spėjome, kad gal šiukšlių pateko į aukšto slėgio kuro siurblį. Kompiuteris nieko blogo nerodė, tačiau variklis pradėjo kaisti. Atrodė, kad gal sutrikęs kuro tiekimas ar per daug oro, galbūt per liesas kuro mišinys, bet iš tikrųjų buvo kitaip."

Šiemet Tarptautinė motorlaivių sporto sąjunga (UIM) leido modifikuoti variklius, tokį motorą turi ir E.Riabko "formulė".

Iš pradžių manėme, kad problema – variklis, tačiau paaiškėjo, jog bėdos slypi kuro bake.

"Naują variklį jau išbandėme Kauno mariose. Telemetrijos duomenys ir mano pojūčiai liudija, kad jis veikia tikrai gerai. Variklis – galingas, neturiu jokių priekaištų, greitis – tinkamas, laivas net stoja piestu", – džiaugėsi kaunietis.

E.Riabko teigimu, apginti Europos čempiono titulą bus itin sudėtinga. Lietuvos sportininkas Zaraso ežere lenktyniaus su varžovais iš Portugalijos, Ispanijos, Anglijos, Vokietijos, Austrijos, Rusijos, Latvijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Nyderlandų.

Pernai po dramatiškos kovos E.Riabko nugalėjo norvegą Tobiasą Munthe-Kaasą, kuris po šiurkščios klaidos uždirbo baudą ir liko tik ketvirtas, tad sidabrą pelnė portugalas Duarte Benavente, bronzą – rusas Konstantinas Ustinovas.

"Manau, norvegas vėl bus vienas favoritų. Nereikia pamiršti ir pajėgių latvių, austrų, olandų", – sakė E.Riabko.

Zaraso ežere lenktynininkų lauks keturių posūkių trasa, ilgiausia tiesioji – 625 m, kur motorlaiviai išvystys didžiausią greitį. Visos trasos ilgis – 1800 m.

Ruošdamasis Europos čempionatui E.Riabko dalyvavo ištvermės lenktynėse Lenkijoje, kur su komanda užėmė antrą vietą.

"Teko plaukti po 4–5 valandas, atsilaikiau be jokių problemų. Esu gerai pasiruošęs fiziškai", – užtikrino Edgaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių