Pereiti į pagrindinį turinį

E. Riabko: tikiuosi, lenktyniausime ir Kaune

2015-08-13 15:01
tbg-race.com nuotr.

Greičiausi Europos motorlaivių "Formulės-2" lenktynininkai, kurių gretose yra ir kaunietis Edgaras Riabko, pirmą kartą susitiks Lietuvoje.

Neatlaikė variklis

Šiomis dienomis Zarasuose vyks Europos motorlaivių "Formulės-2" čempionatas. Zaraso ežere jėgas išmėgins ir pasaulio čempionato lyderis švedas Pierre'as Lundinas.

Į Lietuvą lenktynininkai atvyko po planetos pirmenybių antro etapo varžybų, kurios buvo surengtos Tionsberge (Norvegija).

Jos buvo nesėkmingos Kauno technologijos universiteto sporto klubo "Politechnika" nariui E.Riabko – dėl savo bolido variklio gedimo kaunietis jau po dviejų ratų buvo priverstas pasitraukti iš trasos.

Sėkmingiausiai, kaip ir per pirmą etapą Brindizyje (Italija), pasirodė P.Lundinas, aplenkęs britą Mattą Palfreymaną ir savo tautietį Eriką Ediną.

Įspūdingi greičiai

Tionsberge buvo surengtos greičio ir atskiro starto rungtys.

E.Riabko greičio rezultatas – septintas (159 km/val.). Nugalėjo austras Ruppas Temperis (182 km/val.).

Atskiro starto varžybose kaunietis – ketvirtas (dvikovą dėl trečios vietos pralaimėjo britui Owenui Jelfui). Finale R.Temperis nugalėjo E.Ediną.

Bendroje keturių etapų pasaulio čempionato įskaitoje pirmaujantis P.Lundinas yra surinkęs 40 taškų, M.Palfreymanas – 27, vokietis Nickas Bisterfeldas – 22.

E.Riabko ir devyni motorlaivininkai taškų kol kas nepelnė.

Mėgsta pavojus

"Variklį jau suremontavome ir išbandėme, veikia sklandžiai. Tikiuosi, kad taip bus ir per čempionatą", – sakė "Kauno dienai" E.Riabko.

Pasak sportininko, sąlygos lenktyniauti Zarasuose bus idealios, nors kai kurie motorlaivininkai labiau mėgsta ekstremalius iššūkius.

"Zaraso ežeras – ramus, čia nėra betoninių krantinių, nekyla grįžtamosios bangos. Tačiau man smagesnės sudėtingos, su pavojais trasos, nes kai vanduo – lygus it stalas, visų konkurentų meistriškumas suvienodėja", – svarstė E.Riabko.

Tarp kandidatų organizuoti Europos motorlaivių "Formulės-2" čempionatą buvo ir Kaunas, tačiau, anot E.Riabko, norinčiųjų konkrečiais darbais, ne vien žodžiais imtis šio projekto neatsirado.

"Vis dėlto veiklūs kauniečiai darbuosis ir Zarasuose – čempionato dalyvius, VIP svečius bei žiūrovus aptarnaus restoranas "Juodas". Viliuosi, kad dar bus galimybė surengti Europos čempionatą ir Kaune", – teigė Lietuvos "Formulės-2" motorlaivių asociacijos prezidentas E.Riabko.


"Formulė-2" Zarasuose

Rugpjūčio 14 d. 18–19 val. Europos čempionato dalyvių paradas Zarasų miesto centre.

15 d. 9.30–11 val. treniruotės, 13–14 val. kvalifikacinės varžybos, 15.30–16.30 val. čempionato atidarymas, 17 val. lenktynės.

16 d. 9.45–10.30 val. treniruotės, 11.45–12 val. lenktynės, 14–14.15 val. lenktynės, 16–16.15 val. lenktynės, 17 val. apdovanojimai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų