Pereiti į pagrindinį turinį

E.Messina Madride kalba ir rusiškai

2009-11-02 11:11
E.Messina Madride kalba ir rusiškai
E.Messina Madride kalba ir rusiškai / AFP nuotr.

Pervažiavo plentvoliu – taip Rusijos žiniasklaida apibūdino Eurolygos čempiono "Panathinaikos" pergalę prieš "Chimki".

Graikams rūpėjo R.Javtokas

Atėnuose įvykusiose rungtynėse "Panathinaikos" komanda, žaidusi be Šarūno Jasikevičiaus, Mike'o Batiste'o ir Kosto Tsartsario, sutriuškino Maskvos srities "Chimki" ekipą 101:66.

"Mūsiškių gynyba buvo lyg pereinamasis kiemas. Jame Želko Obradovičiaus vyrukai rinko taškus kaip panorėję – metimais iš po krepšio ar tolimais šūviais", – komentavo Rusijos sporto portalas "championat.ru" mačą, kurį O.A.K.A. arenoje stebėjo 10 tūkst. žiūrovų.

Graikijos žurnalistų dėmesio nestokojo "Chimki" vidurio puolėjas Robertas Javtokas, 2006–2007 m. sezoną atstovavęs "Panathinaikos" ir tapęs Eurolygos čempionu – jie lietuvį atakavo klausimais ir viešbutyje, ir po treniruočių, prieš dvikovą.

"Galbūt po pergalės pirmajame ture prieš Madrido "Real" mes pradėjome galvoti, kad esame geresni, nei yra iš tikrųjų. Dabar aiškiai matyti, kad mūsų komanda – jauna ir nepatyrusi. Ji gali būti konkurencinga Eurolygoje, tačiau tik tuo atveju, jei bus šimtu procentų susikoncentravusi. Jeigu tai nepavyksta padaryti, mes esame absoliučiai nekonkurencingi", – sakė "Chimki" vyriausiasis treneris Sergio Scariolo.

Dėl tikslo reikia kovoti

Vis dar nerimsta diskusijos po netikėto Eurolygos vicečempiono Maskvos CSKA klubo, savo gretose turinčio Ramūną Šiškauską, pralaimėjimo savo aikštėje 69:74 Romos "Lottomatica" krepšininkams.

Buvęs CSKA vyriausiasis treneris italas Ettore Messina, dabar vadovaujantis Madrido "Real" ekipai, teigia, kad maskviečiai pajėgūs patekti į šešioliktuką ar netgi finalo ketvertą, tačiau nederėtų manyti, kad šie tikslai bus pasiekti savaime, be kovos.

E.Messina, praėjusią savaitę apsilankęs Maskvoje, pripažino, kad dirbdamas Madride pradėjo sklandžiau kalbėti... rusiškai.

"Be rusų kalbos negaliu išsiversti, nes dažnai tenka daug ką aiškinti Darjušui Lavrinovičiui, kuris nekalba nei angliškai, nei ispaniškai", – teigė "Real" strategas interviu Rusijos žiniasklaidai.

E.Messinos patarimai D.Lavrinovičiui nenuėjo perniek – Lietuvos krepšininkas antrą kartą iš eilės pateko tarp penkių naudingiausių Eurolygos turo žaidėjų.

Naudingiausi – puolėjai

D.Lavrinovičius per rungtynes su Gdynės "Asseco Prokom" komanda pelnė 19 taškų, atkovojo 5 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 8 varžovų pražangas ir surinko 31 naudingumo balą.

2-ojo turo naudingiausio žaidėjo titulą, pelnę po 36 balus, pasidalijo 199 cm ūgio puolėjas Mattas Walshas (Liublianos "Union Olimpija") bei 212 cm ūgio vidurio puolėjas Tiago Splitteris (Vitorijos "Caja Laboral").

M.Walshas į Atėnų "Maroussi" krepšį įmetė 32 taškus, atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 7 varžovų pražangas. Per mačą su Tel Avivo "Maccabi" T.Splitteris pelnė 26 taškus, atkovojo 7 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo varžovo metimą ir išprovokavo 9 varžovų pražangas.

Trečioje vietoje liko Mindaugo Lukauskio bendraklubis Vilerbano ASVEL komandoje Alis Traore – 34 balai. Ketvirtoje pozicijoje su 33 balais – Dimitris Diamantidis iš "Panathinaikos".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų