Pereiti į pagrindinį turinį

„Energija“ iškovojo didžiausią šio sezono pergalę

2017-01-09 22:12
DMN inf.

Nei vieno pralaimėjimo Lietuvos ledo ritulio čempionate šį sezoną dar nepatyrusi Elektrėnų „Energija“ pirmadienį namuose 17:3 (4:0, 7:2, 6:1) sutriuškino Kauno „Tigrų“ komandą ir iškovojo didžiausią sezono pergalę.

Tai buvo jau ketvirtosios „Energijos“ ir „Tigrų“ rungtynės šiame sezone - pirmame susitikime „Energija“ varžovus iš Kauno įveikė rezultatu 6:3, antrose - 10:1, o trečiose - 16:3.

Nuo pat pirmų rungtynių minučių „Energija“ laikė iniciatyvą savo rankose ir nuolat kūrė pavojingas atakas. Nors elektrėniškiai buvo vieninteliai, kurie pirmame kėlinyje rinkosi baudos minutes, tačiau žaidžiant mažumoje „Energijai“ dar geriau pavykdavo realizuoti progas - trys iš keturių pirmame kėlinyje pelnytų įvarčių buvo įmušti žaidžiant mažumoje.

Iš pradžių „Energijos“ įvarčių sąskaitą atidarė Aimas Fiščevas (6:00, rez perd. Aivaras Bendžius ir Justinas Vėželis), vėliau įvartį pridėjo Lukas Veželis (7:42, rez. perd. Tomas Vyšniauskas ir Artiomas Sidorovas), o įpusėjus kėliniui du techniškus įvarčius įmušė Povilas Verenis (8:45, rez. perd. A.Fiščevas ir 14:05, rez. perd. Lukas Manomaitis).

Antrame kėlinyje savo įvarčių sąskaitą atidaryti pavyko ir „Tigrams“, kurie po Jurijaus Kvitkovskio (27:08, rez. perd. Marius Lomakinas) tolimo metimo įmušė pirmą savo įvartį - 1:4. Vos po 44 sekundžių keturių įvarčių pranašumą elektrėniečiams sugrąžino A.Fiščevas (27:52, rez. perd. P.Verenis ir A.Gaidauskas) - 5:1.

Po šio įvarčio „Energijos“ treneriai vartininką Elviną Karlą pakeitė Aurimu Uscila.

Įpusėjus kėliniui „Energija“ surengė tikrą varžovų vartų šturmą ir įmušė dar šešis įvarčius - du kartus pasižymėjo P.Verenis (34:32, rez. perd. A.Bendžius ir A.Fiščevas ir 38:17, rez. perd. A.Fiščevas ir Aurimas Gaidauskas), o po vieną įvartį įmušė A.Bendžius (29:52, rez. perd. A.Fiščevas ir T.Vyšniauskas), J.Vėželis (30:03, rez. perd. P.Verenis ir A.Gaidauskas), Vytautas Jagelavičius (39:08) ir A.Sidorovas (39:59). Į tai „Tigrai“ atsakė vienu M.Lomakino (36:57, rez. perd. Žygimantas Girdžius ir Erminas Gutauskas) įvarčiu.

Trečiame kėlinyje „Energija“ ir toliau negailėjo vos dviem penketais į Elektrėnus atvykusių kauniečių bei mušė vieną įvartį po kito. Per 10 trečiojo kėlinio minučių „Energija“ įmušė dar šešis įvarčius ir pirmavo net penkiolikos įvarčių skirtumu - 17:2.

„Energijos“ gretose trečiame kėlinyje pasižymėjo A.Gaidauskas (40:33, rez. perd. J.Vėželis ir P.Verenis), A.Fiščevas (44:19, rez. perd. P.Verenis ir A.Gaidauskas), Deividas Kazlauskas (45:48, rez. perd. V.Jagelavičius ir Lukas Manomaitis), Edvinas Boroška (49:19, rez. perd. V.Jagelavičius), Mantas Marcinkevičius (49:31, rez. perd. A.Sidorovas ir Laisvydas Kudrevičius) bei A.Sidorovas (49:50, rez. perd. L.Kudrevičius ir T.Vyšniauskas).

Vienintelį įvartį „Tigrų“ ekipai trečiojo kėlinio pabaigoje įmušė M.Lomakinas (58:47, rez. perd. Donatas Vaicikauskas).

„Energija“ į varžovų vartus atliko 69 smūgius (26, 19, 24), tuo tarpu „Tigrai“ - 26 (13, 5, 8).

„Išėjome nusiteikę kaip į Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynes, todėl toks ir rezultatas. Manau, kad net ir tokios rungtynės yra geriau nei treniruotė. Pirmame kėlinyje užsidirbome nemažai baudos minučių, tačiau tai tik parodo mūsų norą kovoti dėl kiekvieno ritulio“, - po rungtynių sakė įvartį ir 4 rez. perd. atlikęs „Energijos“ gynėjas A.Gaidauskas.

Kitas rungtynes „Energija“ žais jau antradienį 19:50 val. Elektrėnuose su Vilniaus „Geležiniu vilku“.

„Energija“ per vienuolika šio sezono Lietuvos čempionato rungtynių yra iškovojusi vienuolika pergalių ir su 33 taškais užtikrintai pirmauja čempionate. Tuo tarpu „Tigrai“ kol kas yra sužaidusi daugiausiai rungtynių iš visų šešių komandų, tačiau per trylika susitikimų iškovojo tik tris pergales ir su devyniais taškais turnyrinėje lentelėje lenkia tik Vilniaus „Geležinio vilko“ komandą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų