Pereiti į pagrindinį turinį

Eurolyga skaičiuoja balsus

2009-06-11 23:59

Ant permainų slenksčio atsidūrusiai Eurolygai – pats darbymetis. Iki liepos pradžios turi būti patvirtintas naujasis šio prestižinio turnyro modelis.

Nors iš šalies atrodo, kad šiuo metu Eurolygoje tvyro vos ne atostogų nuotaikos, iš tikrųjų ULEB būstinėje Barselonoje vyksta įtemptas darbas. Liepos 8 d. bus traukiami 2009–2010 m. Eurolygos sezono burtai, todėl iki to laiko turi įvykti ir generalinė asamblėja, kurioje klubai ir lygos balsuos už naująjį Eurolygos strateginį planą. Pagal jį Eurolygoje žaistų 30 klubų su A (stipriausi Europos klubai), B (stipriausios Europos krepšinio lygos) ir C (Europos taurės nugalėtojai) licencijomis.

Lietuvai bet kokiu atveju kitą sezoną Eurolygoje atstovaus du klubai – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionas, Europos taurės laimėtojas Vilniaus "Lietuvos rytas" ir šalies vicečempionas Kauno "Žalgiris". Pastarasis klubas pagal naująjį modelį turėtų gauti ilgalaikę A licenciją.

Eurolygos vadovai jau iki generalinės asamblėjos tikisi užsitikrinti balsų daugumą, kad balsuojant asamblėjoje neiškiltų netikėtumų. O jų gali būti, nes ispanų klubai ir ACB lyga liks opozicijoje.

Vakar Eurolyga išplatino pranešimą, kad naujajam strateginiam planui pritarė Adrijos lyga. Didžiausios Europos regioninės lygos, turinčios nemažai balsų, pritarimas yra labai svarbus.

"Eurolyga bando apsidrausti nuo bet kokių netikėtumų, todėl asamblėjai rengiasi labai rimtai, kad nekiltų jokių teisinių kazusų, – sakė "Žalgirio" generalinis direktorius Paulius Motiejūnas. – Tačiau, nepaisant opozicijos, didelė tikimybė, kad naujoji sistema bus patvirtinta, nes Eurolyga turi ne tik Adrijos lygos, bet ir visų didžiųjų klubų pritarimą. Aišku, "Žalgirio" – taip pat."

Tarp visų pasirengimo naujajai Eurolygos sistemai darbų buvo svarstyti ir kitokio pobūdžio reikalai. Nepriklausomas drausmės teisėjas už Eurolygos vardo menkinimą Atėnų "Panathinaikos" klubą nubaudė dar neregėta 150 tūkst. eurų (517,5 tūkst. litų) bauda. Tokios didžiulės baudos graikų klubas sulaukė dėl viešai išreikšto nepasitenkinimo teisėjavimu ir nepagarbaus klubo vadovų elgesio su Eurolygos atstovais po Eurolygos finalo rungtynių su Maskvos CSKA. Šį sprendimą "Panathinaikos" gali apskųsti tik Tarptautiniam sporto arbitražo teismui.

6 tūkst. eurų už tam tikrus drausmės pažeidimus nubaustas ir CSKA klubas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų