Pereiti į pagrindinį turinį

Eurolygos vadovas: plėstis neplanuojame

2012-12-06 16:18
Eurolygos vadovas: plėstis neplanuojame
Eurolygos vadovas: plėstis neplanuojame / gettyimages.com nuotr.

Eurolygos generalinis direktorius Jordi Bertomeu patvirtino, kad artimiausiu metu nacionalinės kvotos į pagrindinį kontinento vyrų krepšinio klubų turnyrą nebus keičiamos.

„Negaliu pažadėti, kad dabar galiojanti kvotų tvarka, tarkim, po metų ar vėliau bus peržiūrėta. Tai liečia visas šalis, kurių klubai rungtyniauja Eurolygoje, – vakar viešėdamas Maskvoje sakė J.Bertomeu. – Kita vertus, galimybių iškovoti kelialapius į šį turnyrą padaugėjo, nes viena vieta atrankos varžybose bus skiriama VTB Vieningosios krepšinio lygos čempionui.“

J.Bertomeu neseniai dar trejiems metams buvo perrinktas Eurolygos generaliniu direktoriumi.

Jis taip pat informavo, kad kitąmet pavasarį klubams bus pristatytas naujasis ekskliuzyvinis „Spalding“ krepšinio kamuolys, kuriuo bus žaidžiama tik Eurolygoje. Planuojama, kad juo rungtyniaus ir 2013-aisiais Londone vyksiančio finalo ketverto turnyro komandos.

J.Bertomeu teigimu, pritarimo sulaukė Eurolygos techninės komisijos pasiūlymas padidinti krepšinio aikštės plotį po 30 cm į abi puses, kad tarp tritaškio ir galinės linijos būtų daugiau erdvės, nes dabar žaidėjai šiose pozicijose patiria sunkumų, dažnai užmina linijas ir dėl to praranda kamuolį.

Kitas pasiūlymas – nuo 24 iki 14 sekundžių apriboti naujai atakai skirtą laiką, kai puolanti komanda prie varžovų krepšio atkovoja kamuolį – sukėlė diskusijų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų