Pereiti į pagrindinį turinį

Europos čempionate septynkovininkė A. Skujytė liko keturiolikta

2016-07-09 20:00
BNS inf.

Europos lengvosios atletikos pirmenybėse Olandijoje septynkovininkių varžybose su 5245 taškais keturioliktą vietą galutinėje įskaitoje tarp penkiolikos finalinėje rungtyje dalyvavusių sportininkių (varžybas pradėjo 21 dalyvė) užėmė Austra Skujytė.

Austra Skujytė
Austra Skujytė / V. Jurevičiaus / BFL nuotr.

Šeštadienio vakarą Lietuvos sportininkei dėl traumos nepavyko užbaigti paskutinės – 800 m bėgimo – rungties.

Šeštojoje – ieties metimo – rungtyje čempionato teisėjai atmetė Lietuvos rinktinės protestą dėl neįskaityto A. Skujytės trečiojo bandymo, kuriuo ji įrankį nusviedė toliausiai - už 51 m žymos. Teisėjai traktavo, kad ietis žemę pasiekė ne pagal taisykles – esą stadiono veją pirmiau palietė antrasis ieties galas – todėl metimo neįskaitė.

„Proteste rašėme, kad galimi trys variantai – pažiūrėti video ir iš jo nustatyti rezultatą, bandyti atsekti metimo rezultatą, nes teisėjas tuo metu lyg ir buvo įsmeigęs žymą, arba gauti papildomą bandymą. Komisija peržiūrėjo video ir traktavo, kad ietis „prisižemino“ neteisingai. Tai gali būti ir subjektyvus sprendimas, nes paprastai visada sprendžiama teisėjų naudai. Techniškai būtų sunku atstatyti rezultatą, o taisyklėse nenumatyta, kad galima suteikti dar vieną bandymą. Vienintelis įmanomas variantas būtų buvęs, jei Austra būtų paprašiusi išmatuoti atstumą iškart po bandymo. Jei atstumas būtų išmatuotas, būtų galima priimti kitokį sprendimą. Dabar jie paprasčiausiai neturėjo variantų“, - situaciją komentavo treneris Kęstutis Jezepčikas.

Septynkovės varžybų aukso medalis atiteko olandei Anouk Vetter (6626 tšk.), sidabrą pelnė prancūzė Antoinette Naną Djimou (6458 tšk.), o bronza tenkinosi austrė Ivona Dadič (6408 taškai).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų