Europos čempionato turą Lietuvos regbininkai baigė triuškinama pergale prieš lenkus

  • Teksto dydis:

Portugalijos sostinėje Lisabonoje vyko pirmasis Europos regbio septynetų čempionato turas. Po ketverių metų pertraukos tarp stipriausių Europos komandų grįžusi Lietuvos regbio-7 rinktinė pirmame ture užėmė 7 vietą tarp aštuonių komandų.

A grupėje tris pralaimėjimus patyrę ir ketvirtoje vietoje likę Lietuvos regbininkai ketvirtfinalyje susitiko su B grupėje nugalėtoja, visas tris pergales pogrupyje iškovojusia Ispanijos rinktine. Favoritais laikyti ispanai pirmi išsiveržė į priekį 5:0, tačiau gan greitai lietuviai išlygino rezultatą 5:5. Dar iki pertraukos ispanai surengė dvi rezultatyvias atakas ir įpusėjus rungtynėms pirmavo 19:5. Antrame kėlinyje lietuviai nenuleido rankų ir buvo vėl priartėję 12:26. Tačiau favoritais laikyti ir pirmo turo nugalėtojais tapę ispanai nepaleido iniciatyvos ir iškovojo pergalę rezultatu 38:12.

Pralaimėję ketvirtfinalyje, Lietuvos regbininkai tęsė kovą dėl 5-8 vietų. Pirmose rungtynėse Lietuvos rinktinė po atkaklios kovos 12:21 pralaimėjo Italijai.

Pyktį po pralaimėjimų serijos Lietuvos regbininkai išliejo mūšyje su Lenkija. Kovoje dėl 7 vietos lietuviai sutrypė lenkus net 43:5. Tai buvo pačios rezultatyviausios rungtynės visame turnyre. 43 taškus per rungtynes pelnę lietuviai aplenkė dvejose rungtynėse po 38 taškus surinkusius ispanus.

„Pagaliau pasiekėme norėtą rezultatą. Dvi dienas mums trūko susižaidimo. Stengėmės surasti komandos branduolį ir bendrą kalbą aikštėje. Didžiausias ačiū komandai už pasiaukojimą, už atiduotas visas jėgas turnyre. Mums kaip mėgėjams tai yra didžiulis išbandymas, bet tuo pačiu ir didelis džiaugsmas dalyvauti tokiame turnyre ir iš arti pamatyti kaip atrodo profesionalios komandos. Mes nieko nesiskyrėme nuo pačių stipriausių Europos komandų ir gerai žaidėme visą turnyrą. Žinoma, keletas klaidelių ir problemos, kilusios dėl nesusižaidimo, lėmė tuos skaudžius pralaimėjimus“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Tomas Zibolis.

Pirmojo turo nugalėtojais tapo Ispanijos regbininkai. Finale ispanai 19:17 įveikė Europos čempionų titulą ginančius vokiečius. Kovoje dėl trečios vietos Rusijos rinktinė 14:12 nugalėjo varžybų šeimininkus portugalus. Penktą vietą užėmė Sakartvelo rinktinė, rezultatu 10:5 įveikusi italus.

Europos čempionate šiais metais bus žaidžiami du turai. Lemiamas antrasis turas, kuriame paaiškės galutinė komandų rikiuotė vyks birželio 26-27 d. Maskvoje.

„Turime tris savaites iki antro turo ir tikimės kuo geriau jam pasiruošti. Pamatėm kaip atrodom tarp geriausių Europos rinktinių ir ką mums reikia taisyti žaidime. Nesame susižaidę kaip komanda ir dar trūksta fizinio pasirengimo. Bet esame labai motyvuoti ir tikimės ištaisyti visas klaidas iki antro turo. Džiugu, kad paskutines rungtynes pavyko laimėti didele persvara ir atgavome pasitikėjimą savo jėgomis“, – teigė Lietuvos rinktinės regbininkas Vytaras Bloškys.

Europos čempionate šiais metais dalyvauja 8 rinktinės. Įprastai Europos čempionate žaisdavo 12 rinktinių, tačiau koronaviruso pandemija koregavo varžybų tvarkaraščius. Europos pirmenybėse nedalyvauja Anglijos ir Velso rinktinės, nes iš šių šalių regbininkų sudaryta Didžiosios Britanijos rinktinė kovos Tokijo olimpinėse žaidynėse. Europos čempionate nėra ir dėl paskutinio olimpinio kelialapio atrankos turnyre kovosiančių Prancūzijos ir Airijos rinktinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių