Pereiti į pagrindinį turinį

Europos kartų čempionate kaunasi du lietuviai

2016-05-17 11:12
DMN inf.

Savaitgalį prasidėjo Europos kartų čempionatas. Šiais metais tai keturių etapų lenktynės. Pirmasis etapas vyko „Zuera“ lenktynių trasoje Ispanijoje. Kiti trys vyks Italijoje, Portugalijoje ir Belgijoje.

Tarp beveik dviejų šimtų lenktynininkų iš 34 šalių Ispanijoje kovojo ir du lietuviai – „OK Junior“ klasėje mūsų šaliai atstovavo Justas Jonušis ir Kasparas Vaškelis.

Nors lenktynių dienomis oras buvo giedras, tačiau trasoje pūtė itin stiprus vėjas, kuris kartų lenktynėse turi didelį poveikį. „Zuera“ trasoje pučiant vėjui sportininkų vieno rato įveikimo laikas gali būti net iki 0,5 sekundės prastesnis. Tai žadėjo didelę loteriją kvalifikaciniuose važiavimuose, kur sportininkai kovoja ne dėl užimtos vietos, o dėl geriausio rato įveikimo laiko. Mat važiuojant paskui kitą lenktynininką galima nemažai laimėti.

„OK Junior“ klasėje po kvalifikacinių važiavimų iš 76 dalyvių Kasparas Vaškelis parodė 46 rezultatą, o Justas Jonušis nuteikė labai optimistiškai – 9 vieta.

Atkrintamuosiuose važiavimuose visiems sportininkams teko važiuoti po keturis kartus. Po šių lenktynių K. Vaškelis šiek tiek pasigerino savo rezultatą – jis buvo klasifikuotas 36 vietoje. J. Jonušio prieš pusfinalius parodyta 12 vieta nuteikė itin optimistiškai, juolab, kad viename iš važiavimų jis finišavo puikioje antroje vietoje.

Visi dalyviai padalinti į du pusfinalius ir abu lietuviai startavo tame pačiame važiavime - Justas iš 6, o Kasparas – iš 18 vietos.

Po starto viskas buvo neblogai, J. Jonušis kurį laiką važiavo 6-7 pozicijoje, bet įpusėjus lenktynėms viename posūkių tiesiai prieš lietuvį sustojo vienas iš priešininkų ir Justas turėjo pristabdyti. Tuo pasinaudojo net keletas priešininkų ir lietuvis nusirito rikiuotėje žemyn. Rezultatas – 15 vieta. Kitas lietuvis – K. Vaškelis – finišavo 18 vietoje.

Kelialapius į superfinalą gauna tik 17 greičiausiųjų dviejų pusfinalių dalyvių, tad Kasparui prasibrauti tarp geriausių nepavyko, o štai Justas jau tampa tradicija, kad į pagrindinį finalą, kuriame šįkart susikovė 34 greičiausi Europos sportininkai, patenka visada. Šio pusfinalio rezultatas gal ir neatspindėjo tikro lietuvio greičio, bet varžybos yra varžybos.

Jau ne pirmą kartą Justas yra savo komandos lyderis. Šį sezoną niekas „DR Racing“ komandoje „OK Junior“ klasėje lietuvis yra greičiausias. Nors Europos čempionato Ispanijos etape komandoje važiavo net trys ispanai, tikėdamiesi sublizgėti namų lenktynėse, tačiau Justas buvo greitesnis.

Finale startuojant iš 30 pozicijos tikėtis fenomenalaus rezultato nebuvo jokių šansų, nes į finalą patenka tik patys geriausi Europos lenktynininkai. Tačiau Justas kovojo iki galo ir užėmė 23 vietą. Pirmąjį etapą laimėjo Noah Watt iš Danijos.

Antrasis Europos kartų čempionato etapas vyks Italijos „Adria“ lenktynių trasoje. Tačiau Justas namie pabus tik dvi dienas. Jau trečiadienį, pabuvęs mokykloje vos pora dienų, jis vėl išvyksta į lenktynes.

J. Jonušio šį savaitgalį laukia „World Series Karting Super Masters“ lenktynių serijos ketvirtasis etapas, kuris vyks Italijoje. Po trijų etapų Justas šiame čempionate iš 76 sportininkų jis užima 20 vietą ir turi visas galimybes patekti tarp greičiausiųjų dešimtuko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų