Pereiti į pagrindinį turinį

Europos lygai rengiasi mėgėjų čempionate

2009-06-10 23:59

Kauno FBK "Kauno" treneriams teko nepavydėtina užduotis. Į trečią pagal pajėgumą Lietuvos lygą ištremtas klubas liepą stos į kovą UEFA Europos taurės varžybose.

Praėjusio sezono Lietuvos vicečempionai kauniečiai iki šiol nėra garantuoti dėl vietos naujai rengiamoje ir UEFA taurės varžybas pakeisiančioje Europos lygoje.

Pagal UEFA taisykles šiose varžybose negali dalyvauti vienam savininkui priklausantys klubai. Pagrindiniam "Kauno" rėmėjui Vladimirui Romanovui priklauso ir Škotijos čempionato prizininku tapęs Edinburgo "Hearts" klubas. Tačiau teisiškai Ūkio banko investicinės grupės vadovas nėra "Kauno" savininkas, todėl didesnių problemų iškilti neturėtų.

"Kol kas apie Europos lygą kalbame nedaug. Neįsivaizduoju, kaip reikės peršokti iš LFF II lygos į tarptautines varžybas. Mus gelbėja tik draugiškos rungtynės su pajėgesniais varžovais, kurios yra tikrai naudingos komandai", – dienraščiui sakė "Kauno" vyriausiasis treneris Saulius Vertelis.

Gegužės viduryje kauniečiai svečiuose 2:2 sužaidė su Vilniaus "Vėtra" ir 1:0 nugalėjo Latvijos čempioną "Ventspils". Prieš savaitę "Kaunas" žaidė dar vienas draugiškas rungtynes su A lygos lydere "Vėtra" ir jas laimėjo 1:0.

"Pamatėme, kad mūsų lygis visai neblogas. Žaisdami su stipriais varžovais, futbolininkai susikaupia ir iš savęs išspaudžia maksimumą, bet II lygoje kovoti sunku. Žaidėjai ir patys supranta, kad laimės rungtynes, todėl nėra didelio stimulo stengtis", – pripažino S.Vertelis.

Kaip pavyzdį specialistas paminėjo paskutines II lygos Pietų zonos rungtynes su Kaišiadorių "Savinge" (6:1). "Buvome iškėlę tikslą per visą čempionatą nepraleisti įvarčio, bet praleidome. Tai rodo, kaip sunku komandai nusiteikti tokio lygio rungtynėms", – tvirtino "Kauno" treneris.

Į kovą UEFA Europos lygoje kauniečiai turėtų stoti nuo antrojo atrankos etapo, kurio rungtynės numatytos liepos 16 ir 23 d. Šio etapo burtai Šveicarijoje bus traukiami birželio 22-ąją.

"Komandos vadovai apie tikslus tarptautinėje arenoje nekalbėjo. Tačiau dabar orientuojamės į jaunų žaidėjų ugdymą ir naujos komandos kūrimą. Keli veteranai mūsų gretose liks, tačiau branduolį sudarys jauni, 19–22 metų futbolininkai", – "Kauno" strategijos gaires nubrėžė S.Vertelis.

Be "Kauno", Europos lygos varžybose taip pat kovos praėjusio sezono Lietuvos čempionato prizininkė "Vėtra" ir LFF taurės laimėtoja Marijampolės "Sūduva".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų