Favoritai pateko į Lietuvos bokso čempionato finalus

Kėdainių arenoje vykstančiame Lietuvos bokso čempionate šeštadienį vyks lemiamos kovos dėl aukso medalių ir vietos Lietuvos rinktinėje. Po šalies čempionato bus formuojama Lietuvos rinktinė, kuri kitų metų pavasarį kovos atrankos turnyruose į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šeštadienį nuo 12.00 val. vyksiančiuose finaluose bus 14 kovų – šešiose moterų ir aštuoniose vyrų svorio kategorijose.

Į sunkiausios vyrų svorio kategorijos virš 91 kg finalą užtikrintai pateko šių metų pasaulio kariškių sporto žaidynėse bronzos medalį iškovojęs Algirdas Baniulis. Pusfinalyje A. Baniulis jau antrame raunde įrodė savo pranašumą prieš Joną Jazevičių. Finale A. Baniulis susitiks su Vladislavu Nedzveckiu. Jam pergalė pusfinalyje atiteko kovos, nes varžovas – daugkartinis šalies čempionas Mantas Valavičius negalėjo kovoti dėl ligos.

Intriguojanti finalo kova laukia svorio kategorijoje iki 91 kg. Šių metų pasaulio čempionate į geriausiųjų dešimtuką patekęs daugkartinis šalies čempionas Tadas Tamašauskas dėl aukso kovos su Europos jaunimo čempionato prizininku Aru Dudėnu.

Svorio kategorijoje iki 81 kg į finalą užtikrintai žengė trečio Lietuvos čempiono titulo iš eilės siekiantis Paulius Zujevas. Pusfinalyje P. Zujevas vieningu teisėjų sprendimu 5:0 nugalėjo Andrejų Tkaličių. Finale čempioną įveikti sieks Robertas Liorančas, kuris pusfinalyje 5:0 įveikė Darių Vaišnarovičių.

Svorio kategorijos iki 75 kg finale nugalėtojo titulą ginantis geriausias praėjusių metų Lietuvos boksininkas Vytautas Balsys susikaus su Tomu Sinkevičium.

Į svorio kategorijos iki 69 kg finalą jau trečius metus iš eilės pateko Deividas Girulis. Jis pusfinalyje 5:0 įveikė Aleksandrą Mironovą. Finale D. Girulis susitiks su Renaldu Dirse, kuris taškais 4:1 įveikė Evaldą Balsį. Dvejus pastaruosius metus D. Girulis finaluose pralaimėdavo karjerą jau baigusiam Saimoniui Baniui.

Naujas čempionas paaiškės ir svorio kategorijoje iki 63 kg. Finale susitiks Gilvinas Lukošiūnas ir Laimonas Raibikis. Praėjusiais metais bronzos medalį iškovojęs L. Raibikis pusfinalyje 4:1 pranoko Modestą Zmuidiną. Pernai lengvesnės iki 57 kg svorio kategorijos vicečempionu tapęs Gilvinas Lukošiūnas pusfinalyje 5:0 nugalėjo Deivydą Bogdanovičių.

Svorio kategorijos iki 57 kg finale titulą gins Edgaras Skurdelis, jis pirštines surems su 2016 m. Europos jaunimo čempionato prizininku Artūru Zinkovskiu. Pusfinalyje E. Skurdelis vieningu teisėjų sprendimu 5:0 nugalėjo Klaidą Juozaitį, o A. Zinkovskis 5:0 pranoko Alaną Galinaitį.

Įspūdingą pasiekimą gali pakartoti Marius Vyšniauskas, kuris sieks jau 16-o Lietuvos čempiono titulo. Į svorio kategorijos iki 52 kg finalą M. Vyšniauskas pateko be kovos. Finale daugkartinis čempionas susikaus su Mindaugu Bankausku, kuris pusfinalyje 5:0 nugalėjo Marių Kontrimą.

Iki šiol rekordas priklauso boksininko karjerą jau baigusiam Vitalijui Subačiui, kuris Lietuvos čempionu tapo net 16 metų iš eilės.

Šešios finalo kovos vyks moterų varžybose. Svorio kategorijos iki 51 kg pusfinaliuose Rugilė Altaravičiūtė ir Kristina Normantienė savo pranašumą prieš varžoves įrodė jau pirmame raunde ir finale kovos dėl aukso medalio.

Iki 57 kg finale susitiks Greta Žukauskaitė ir Paulina Lazdauskaitė. Daugkartinė šalies čempionė Ana Starovoitova (iki 60 kg) finale kovos su Laura Krasauskaite. Praėjusių metų čempionė Vaida Masiokaitė (iki 64 kg) finale susitiks su Gabriele Lapekaite. Titulą taip pat ginanti Austėja Aučiūtė (iki 69 kg) kovos su Augustina Markelionyte.

Europos jaunimo čempionė Gabrielė Stonkutė (buvusi Diekontaitė) svorio kategorijos iki 75 kg finale susitiks su Gintare Sadauskaite.

Jau 95 kartą vykstančiame Lietuvos čempionate dalyvauja 74 boksininkai: 58 vyrai ir 16 moterų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Henry Maske

Henry Maske portretas
Profesionalu Bokso federacija siulo surengti sunkiasvoriu turnyra Kaune
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių