Favoritų krachas: Švedija ir Suomija pasaulio čempionate gavo dar po vieną antausį

  • Teksto dydis:

Pasaulio ledo ritulio čempionate pirmadienį užfiksuoti dar du netikėti rezultatai.

Pralaimėjimus vienu metu patyrė 2014 metų Sočio olimpinių žaidynių vicečempionė Švedija bei bronzos medalininkė ir pasaulio vicečempionė Suomija.

A grupės rungtynėse Kelne fantastišką pergalę iškovojo JAV ledo ritulininkai, po labai atkaklios kovos 4:3 (2:3, 1:0, 1:0) palaužę Švedijos rinktinę.

Pastarąjį kartą JAV ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionate Švediją buvo nugalėjusi tik 2005 metais.

Pirmajame kėlinyje švedai tris kartus išsiveržė į priekį po Eliaso Lindholmo įvarčių (3 ir 14 min.) bei Victoro Hedmano metimo (19 min.), tačiau JAV rinktinė vis sugebėdavo rezultatą išlyginti.

Claytonas Kelleris pasižymėjo 4-ąją minutę, o paskui dukart rezultatą lygino Johnny Gaudreu (19 ir 23 min.).

Trečiojo kėlinio pradžioje amerikiečiai dukart žaidė be vieno žmogaus aikštėje, Švedijos ledo ritulininkai susikūrė labai gerų progų, tačiau nė viena jų nepasinaudojo. Amerikiečiai apsigynė ir 52-ąją minutę juos į priekį išvedė J.T.Compheris.

Netrukus vienas po kito du švedai gavo baudos minučių ir JAV rinktinė 45 sekundes atakavo penkiese prieš tris. Įvarčio pasiekti nepavyko, tačiau vos tik žaidėjų skaičius ant ledo tapo lygus, švedas ir vėl užsidirbo dvi baudos minutes.

Švedijos rinktinė pirmąjį įvartį pelnė žaisdama daugumoje, tačiau vėliau neišnaudojo keturių tokių progų, o patys švedų ledo ritulininkai per lemiamas penkias minutes vienas po kito triskart užsidirbo baudas.

A grupėje su trimis pergalėmis iš trijų pirmauja Rusija (8 tšk.), amerikiečiai pakilo į antrąją vietą (6 tšk.), o švedai yra ketvirti (4 tšk.). Vienu maču už visas šias komandas žaidusi Latvijos rinktinė su 6 taškais yra trečia.

​​​​​​B grupės dvikovoje pasaulio vicečempionai suomiai patyrė antrą nesėkmę iš eilės. Trijų įvarčių persvarą išbarsčiusi Suomijos rinktinė po bulitų serijos 3:4 (3:0, 0:0, 0:3, 0:0, 0:1) pralaimėjo Čekijos rinktinei.

Suomijos rinktinės gretose pasižymėjo Valtteri Filppula (1 min.), Topi Jaakola (3 min.) ir Ville Lajunenas (14 min).

Čekijos rinktinės gretose įvarčius trečiajame kėlinyje pelnė Romanas Horakas (48 min.), Radko Gudas (58 min.) ir Janas Kovaras (59 min.). Trečiajame kėlinyje Čekija atliko net 17 metimų į vartus, kai suomiai – vos du.

Pratęsimas baigėsi be įvarčių ir komandoms teko mušti bulitus. Suomijos rinktinės žaidėjai pramušė visus tris bandymus, tad pirmuoju bandymu pasižymėjęs čekas Robinas Hanzlas padovanojo savo rinktinei pergalę.

Tik vieną iš trijų susitikimų kol kas laimėjusi Suomija B grupėje nukrito į ketvirtąją vietą (4 tšk.), o Čekija dabar yra trečia (5 tšk.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių