Pereiti į pagrindinį turinį

Federacijoms vėl neužteko rėmimo fondo lėšų

2012-02-22 09:34
Federacijoms vėl neužteko rėmimo fondo lėšų
Federacijoms vėl neužteko rėmimo fondo lėšų / Vytauto Petriko nuotr.

Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (KKSRF) lėšų paskirstymas šiemet, regis, nieko nenustebino: dalis federacijų patenkintos, kitos, kaip visada, papildyti savo biudžetus ieškos papildomų šaltinių.

Prioritetas – olimpiečiai

„Mūsų žiniomis, papildomai lėšų gausime ir iš Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC). Tie pinigai bus skirti mūsų olimpiečiams pasiruošti Londono žaidynėms, – kalbėjo Lietuvos gimnastikos federacijos (LGF) generalinis sekretorius Algimantas Prunskas. – Niekada nesiskundžiame, kiek pinigų gauname, tiek užtenka. Yra federacijų, kurios gauna 600 tūkst. litų ir zyzia, kad mažai. Lai zyzia, o mes prisitaikome.“

LGF prašė beveik 1,7 mln. litų, tačiau gavo tik 232 tūkst. litų.

„Darbus planuosime atsižvelgdami į savo biudžetą. Negalime iš valstybės daug prašyti, nes kitų sporto šakų atstovai skina medalius tiek pasaulio čempionatuose, tiek olimpinėse žaidynėse. Mums iki tokių rezultatų kol kas toloka, tačiau stengiamės. Džiaugiamės, kad sulaukiame pagalbos. Šiek tiek padeda ir rėmėjai“, – sakė A.Prunskas.

LGF generalinis sekretorius pabrėžė, kad pinigai bus skirti penkioms sporto šakoms: sportinei ir meninei gimnastikai, akrobatikai, aerobikai ir šuoliams ant batuto. „Pagrindinė mūsų šaka – sportinė gimnastika, nes turime du olimpiečius“, – įvardijo prioritetus A.Prunskas.

Pagyrė krepšininkus

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija (LŠPF) iš KKSRF gavo 642 tūkst. litų.

„Tai labai geri skaičiai, – sakė LŠPF generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas. – Mums reikėjo mažiausiai 647 tūkst. litų. Gavome penkiais tūkstančiais mažiau, tačiau nesiskundžiame. Nuotaikos – geros. Galėsime surengti visas treniruočių stovyklas. Jeigu būtume gavę tiek pat, kiek pernai, atsisakytume jaunių turnyrų, visus pinigus skirtume tik olimpiečiams, o dabar užteks visiems.“

2011-aisiais iš KKSRF penkiakovininkai gavo 515 tūkst. litų.

„Lietuvos krepšinio federacija (LKF) – šaunuolė, kad atsisakė valstybės paramos. Šioje federacijoje dirba sumanūs specialistai, pernai vykęs Europos čempionatas tai su kaupu patvirtino – juk LKF solidžiai iš jo uždirbo, – kalbėjo V.Kalininas. – O mes niekaip negalime pritraukti rėmėjų. Suprantame, kad LKF galėjo kitaip pasielgti su jai priklausančia KKSRF dalimi, bet pasielgė kolegiškai, žmoniškai.“

Planai – pagal išgales

Lietuvoje yra keturios skirtingos kultūrizmo federacijos, tačiau paramą iš valstybės gavo tik Lietuvos kultūrizmo ir kūno rengybos federacija (LKKRF, pagal IFBB versiją), nes jų tarptautinė federacija – vienintelė, pasirašiusi sutartį su Pasauline antidopingo agentūra (WADA).

Sportininkams pasiruošti ir dalyvauti Europos bei pasaulio čempionatuose LKKRF skirta beveik 73 tūkst. litų.

„Esame patenkinti, nes gavome daugiau pinigų negu pernai. Susidėliosime sąmatą, gal keliais sportininkais sumažinsime rinktinių sudėtis. Skaudu dėl kolegų iš kitų šalies kultūrizmo federacijų. Ne jų kaltė, kad parašų ant Antidopingo konvencijos nededa jų tarptautinės federacijos. O kaip dalyvauti varžybose, kai nėra pinigų? Gelbsti klubai, nors tokiu būdu skriaudžiama jų infrastruktūra. Rėmėjų ir žiūrovų kultūrizmas, deja, gausiai nesurenka“, – svarstė LKKRF prezidentas Ramutis Kairaitis.

Gelbsti draugai

Sunkiosios atletikos treneris Bronius Vyšniauskas teigė, kad federacijai skirtų 135 tūkst. litų vargu ar pakaks.

„Ieškosime rėmėjų, gal dar šiek tiek prisidursime. Vis sunkiau susirasti rėmėjų, jiems neįdomu, nes sunkioji atletika – visiškai nepelninga. Gerai, kad turime ištikimų draugų verslininkų, jie visada ištiesia pagalbos ranką. Esame patenkinti ir valstybės dėmesiu. Negalime niurzgėti“, – kalbėjo treneris.

B.Vyšniausko duomenimis, šiuo metu tarp šalies sunkiaatlečių yra 33 perspektyvūs sportininkai.

„Jeigu turėtume užtektinai pinigų, juos visus siųstume į tarptautines varžybas, tačiau vežame tik tuos, kurie pretenduoja bent jau į stipriausiųjų 12-ukus, – sakė treneris. – Tik turtingos valstybės nesismulkina ir gali laikytis olimpinio principo – svarbu ne laimėti, o dalyvauti.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų