Pereiti į pagrindinį turinį

„Formulė-1“: po skandalo Australijoje – naujas iššūkis Malaizijoje

2014-03-27 14:44
DMN inf.
Reuters nuotr.

„Formulės-1“ lenktynininkams Malaizijoje teks kovoti ne tik su varžovais, bet ir su karščiu. Šį savaitgalį Kvala Lumpūre vyks antrasis šio sezono etapas. Sinoptikai prognozuoja 32–34 laipsnių karštį. Nemaža tikimybė, kad Sepango trasą plaus liūtis.

Ne tik lenktynes, bet ir treniruotes bei kvalifikacijos varžybas tiesiogiai rodys „Viasat Sport Baltic“ kanalas. „Formulės-1“ gerbėjams teks anksti ropštis iš lovų, nes tarp Malaizijos ir Lietuvos didžiulis laiko skirtumas.

Pernai Malaizijoje triumfavo keturiskart pasaulio čempionas „Red Bull“ pilotas Sebastianas Vettelis. Vokietis pirmajame šio čempionato etape Australijoje nefinišavo. Melburne nugalėjo jo tautietis Nico Rosbergas iš „Mercedes“ komandos.

Prieš dvi savaites antrąją vietą sensacingai užėmė „Formulės-1“ naujokas 21 metų danas Kevinas Magnussenas, atstovaujantis „Mercedes“ ekipai. Trečias buvo jo komandos draugas britas Jensonas Buttonas.
2009 metais Malaizijos GP lenktynės buvo sustabdytos dėl didelio vandens kiekio trasoje ir dėl artėjančios nakties.

Daugelio specialistų nuomone, šį sezoną „Formulės-1“ trasose jau nedominuos S. Vettelis ir „Red Bull“ komanda.

Jos vadovas Christianas Horneris įsitikinęs, kad boliduose esantis degalų srauto jutiklis gali turėti didelės įtakos rezultatams. Dėl jutiklio teikiamos informacijos netikslumo kilo skandalas Australijoje. Tada buvo diskvalifikuotas „Red Bull“ atstovas australas Danielis Ricciardo. Per lenktynes buvo nustatyta viršyta jo bolido degalų srauto norma – 100 kg/h. „Jutiklio suderinamumas lemia lenktynininkų greitį. Tai neteisinga“, – piktinosi Ch. Horneris.

Malaizijos GP transliacijų tvarkaraštis:
kovo 28 d. 3.55 val. – pirma treniruotė, 7.55 val. – antra treniruotė, 29 d. 6.55 val. – trečia treniruotė, 9.55 val. – kvalifikacija, 30 d. 10.50 val. – lenktynės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų