Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolininkai – gamtos užgaidų įkaitai

2009-03-26 09:00
Futbolininkai – gamtos užgaidų įkaitai
Futbolininkai – gamtos užgaidų įkaitai / Aliaus Koroliovo nuotr. Trauma: M.Stankevičius (kairėje) nepadės Lietuvos rinktinei mačuose su Prancūzija.

Lietuvos futbolo rinktinės treniruočių stovykloje Vokietijoje permainingas oras atnešė liūdną naujieną.

Genujos "Sampdoria" klubui atstovaujantis Marius Stankevičius, pirmadienį atvykęs į nacionalinę komandą, vakar atsisveikino su draugais ir grįžo atgal į Italiją.

Antradienį vienas rinktinės lyderių apsilankė pas gydytojus, kurie, įvertinę uždegimo kamuojamos kairiosios pėdos būklę, rekomendavo žaidėjui mažiausiai keturias savaites poilsio. Todėl M.Stankevičius nežais abejų rungtynių su pasaulio vicečempionais prancūzais.

"Marių gali pakeisti Arūnas Klimavičius, Vidas Alunderis arba Andrius Jokšas, tačiau Arūnas irgi truputį negaluoja, laukiame jo tyrimo rezultatų. Gydytojai kategoriškai nedraudžia žaisti Tomui Danilevičiui, bet ar jis Kaune išbėgs į aikštę, paaiškės prieš rungtynes", – sakė dienraščiui Lietuvos futbolo rinktinių direktorius Robertas Tautkus.

Kurortiniame Bad Homburgo mieste, kur treniruojasi lietuviai, per pastarąsias dienas oras pasikeitė kelis kartus.

"Čia sekmadienį buvo maždaug 16 laipsnių šilumos, tačiau pirmadienį, kai pradėjo rinktis žaidėjai, atšalo, o vakare pylė lietus. Kitą dieną pasirodė saulė – atrodė, džiaugsimės pavasariu, bet trečiadienio rytą žiūrime – tai bent, pasnigę! Gamtos užgaidos šiek tiek trikdo, bet komanda geros nuotaikos, daug dirba", – papasakojo R.Tautkus.

Sinoptikų pranešimus įdėmiai analizuoja ir Prancūzijos rinktinės strategas Raymondas Domenechas.

"Neabejojame, kad sąlygos rungtyniauti Kaune nebus idealios, tačiau šalčio ar lietaus mes nebijome, labiau nerimaujame dėl aikštės – kokia ji bus: įmirkusi ar įšalusi. Pageidautume, kad veja būtų bent patenkinamos būklės, tačiau šiaurietiško klimato zonai būdingos ekstremalios aplinkybės. Rengiamės sunkiausiems išbandymams", – interviu dienraščiui "L'Equipe" teigė "Les Bleus" treneris.

Nuo pirmadienio Prancūzijos futbolininkai treniruojasi savo įprastoje bazėje netoli Paryžiaus – "Le Centre Technique National Fernand Sastre a Clairefontaine".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų