Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolininkai – susikaupę, bet ryžtingi

Futbolininkai – susikaupę, bet ryžtingi
Futbolininkai – susikaupę, bet ryžtingi / Mindaugo Ažušilio nuotr. ugrįžo: Lietuvos futbolininkai vakar grįžo iš treniruočių stovyklos Vokietijoje.

Lietuvos rinktinės futbolininkai prieš rungtynes su planetos vicečempionais nesimuša į krūtines, kalbėdami apie dar vieną sensaciją, tačiau ir nenuleidžia galvų, lyg būtų iš anksto pasmerkti.

Priverstinės korekcijos

Vakar iš keturių dienų stovyklos Vokietijoje, Bad Homburge, grįžusių futbolininkų veidai buvo pilni rimties ir susikaupimo. Vienas komandos lyderių Deividas Šemberas mandagiai, bet aiškiai pasakė: "Šiandien aš nekalbėsiu."

Nelinkęs atvirauti buvo rinktinės strategas Jose Couceiro. Kaip visada galantiška šypsenėle pasipuošęs portugalas pasakė du iš 11 pagrindinės sudėties žaidėjų – vartus šiandien tikrai gins senbuvis Žydrūnas Karčemarskas, o puolimo smaigalyje bus po traumos atsitiesęs Tomas Danilevičius.

"Labai smagu, kad visi žaidėjai veržiasi į aikštę, visi nori žaisti prieš pasaulio vicečempionus, – dienraščiui sakė J.Couceiro. – Jau esu numatęs starto vienuolikę, bet žurnalistams jos nesakysiu. Ne tiek svarbu, kas žais. Šiose rungtynėse daugiausia lems taktika ir kaip žaidėjai jos laikysis."

Dėl pėdos uždegimo abejas rungtynes su prancūzais praleis gynėjas Marius Stankevičius, o pirmąjį mačą Kaune – diskvalifuokas saugas Linas Pilibaitis. Dėl traumos į rinktinę neatvyko ir kitas saugas Audrius Kšanavičius.

Abejonės dėl fizinė būklės

Svarbių žaidėjų netektis nėra vienintelis J.Couceiro ir jo štabo galvos skausmas. Daugelis pagrindinių rinktinės futbolininkų šį sezoną nerungtyniauja savo klubuose. Pavyzdžiui, Ž.Karčemarskas yra perkeltas į Maskvos "Dinamo" dublerių komandą, bet dar nesužaidė nė vienų rungtynių.

"Neįmanoma, kad per keturias dienas žaidėjai įgytų gerą sportinę formą. Bandėme treniruotis ir gerinti fizinę būklę, bet dar daugiau dėmesio skyrėme psichologiniam pasirengimui. Į aikštę turime žengti galvodami, kad galime pasiekti mums reikalingą rezultatą", – dėstė J.Couceiro.

"Rytoj pamatysime, kaip būsiu pasirengęs, – šyptelėjo rinktinės kapitonas T.Danilevičius, kuriam greičiausiai reikės vienam plušėti atakoje. – Žinoma, norėčiau, kad šalia būtų dar keturi puolėjai, bet prieš prancūzų rinktinę negalime sau leisti tokios prabangos. Esame nusiteikę ryžtingai, ir kausimės dėl kiekvieno kamuolio."

Spaudimas – varžovams

Vienas aiškus mūsų rinktinės koziris – psichologinis spaudimas. Prancūzijos žurnalistai ir sirgaliai tik ir tekalba, kad praradę taškų per mačus su Lietuva, "mėlynieji Galijos gaidžiai" galės atsisveikinti su svajonėmis apie 2010 m. pasaulio čempionatą.

"Jei mes pralaimėsime, niekas nenustebs. O jei laimėtume, nustebtų visi. Prancūzai neturi teisės klysti, ir mes tai galime išnaudoti", – kalbėjo 30-metis T.Danilevičius.

J.Couceiro jau ne kartą minėjo, kad lietuviams geras rezultatas būtų per dvejas rungtynes iškovoti tiek pat taškų, kiek prancūzai.

7-oje atrankos grupėje pirmaujantys lietuviai ir serbai (po 9 tšk.) Prancūzijos futbolininkus lenkia 5 taškais, tačiau pastarieji už grupės lyderius sužaidė rungtynėmis mažiau.

Tarp sirgalių – ir moterys

Prancūzijos rinktinė į Karmėlavos oro uostą vėlavo beveik pusvalandį. Vienas paskutiniųjų iš autobuso, atvežusio pasaulio vicečempionus prie "Kauno" viešbučio, išlipo T.Henry, paskui jį – kita svečių žvaigždė F.Ribery.

Viešbučio kieme futbolininkus pasitiko grupelė iš Prancūzijos atvykusių "Les Bleus" sirgalių, tarp kurių buvo ir kelios solidaus amžiaus moterys, užsirišusios savo nacionalinės ekipos spalvomis bei simbolika išmargintus šalikus.

"Ar į Farerus, ar į Lietuvą – nedidelis skirtumas, vis tiek vykstame kaip į kaimą", – prieš kelionę Paryžiuje dienraščio "L'Equipe" korespondentui sakė saugas P.Evra.

Antrą kartą į Kauną atvyko ne tik treneris R.Domenechas, bet ir žaidėjai W.Gallasas, J.Toulalanas, L.Diarra, S.Squillacis, K.Benzema ir S.Nasris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų