Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo ansamblius įkvėps solistai

Karta: D.Maradona (kairėje) didžiuojasi savo įpėdiniu L.Messi.
Karta: D.Maradona (kairėje) didžiuojasi savo įpėdiniu L.Messi. / "Reuters" nuotr.

Pasaulio futbolo čempionato finalo turnyre bus žvaigždžių bet kokiam skoniui, o specialistai siūlo įdėmiau stebėti kelis bene ryškiausius šių laikų žaidėjus.

Komanda padės L.Messi

Daugiausiai uždirbantis ir antrą kartą Čempionų lygos viršūnę pasiekęs futbolo treneris portugalas Jose Mourinho mano, kad argentinietis Lionelis Messi nėra geriausias pasaulio futbolininkas.

"Pagal mano kriterijus – žaidėjo fizinę formą, technikos ir taktikos įgūdžius, gebėjimą realizuoti standartines padėtis, kontratakuoti ir atlikti įvairias gynybos užduotis – Lionelis nusileidžia Cristiano", – teigė J.Mourinho, atsisveikinęs su Milano "Inter" (Italija) klubu ir sukirtęs rankomis su Madrido "Real" (Ispanija), kuriam atstovauja jo tautietis C.Ronaldo.

"Mums teko stiprūs konkurentai – Nigerija, Graikija ir Pietų Korėja. Dėl to nesinervinu, nes mūsų gretose yra L.Messi. Nematau nė vieno varžovo, kuris galėtų jį sustabdyti. Su L.Messi galime pakartoti 1986-ųjų sėkmę. Lionelis dabar žaidžia netgi geriau, nei aš anuomet", – oriai svarstė Argentinos komandos strategas Diegas Maradona.

"L.Messi – puikus futbolininkas, tačiau, jei kiti rinktinės žaidėjai jam nepadės, jis vienas tikrai neatves Argentinos į viršūnę. D.Maradona neturėtų to pamiršti. Treneris privalo padaryti viską, kad Lionelis nacionalinėje ekipoje žaistų taip, kaip "Barcelona" klube", – pabrėžė 1978-ųjų pasaulio čempionas, rezultatyviausias tų metų finalo turnyro žaidėjas argentinietis Mario Kempesas.

"Viską pamatysite aikštėje. Pasaulio čempionatas man – ideali galimybė savo tautiečiams parodyti, kad šalies rinktinėje esu toks pat, kaip ir "Barcelona" ekipoje. Treneris D.Maradona nė vienam žaidėjui nesudaro išskirtinių sąlygų. Žaidžiame vienas dėl kito", – interviu agentūrai "Reuters" kalbėjo L.Messi.

C.Ronaldo – ne visagalis

1998-ųjų pasaulio ir 2000-ųjų Europos čempionui prancūzui Zinedine'ui Zidane'ui imponuoja C.Ronaldo pasitikėjimas savo jėgomis.

"Komanda, turinti tokio charakterio žaidėjų, visada jaučiasi labiau užtikrinta ir motyvuota", – sakė Z.Zidane'as.

"Nieko blogo, kad Cristiano mėgsta būti dėmesio centre, todėl stengiamės, kad jis tai jaustų ir rinktinėje. Kartais užtenka, kad šis žaidėjas į aikštę išbėgtų vos keliolikai minučių, ir varžovams iškart pradeda drebėti kojos", – tvirtino Portugalijos nacionalinės ekipos vyriausiasis treneris Carlosas Queirozas.

"Nesu visagalis vienišas karys ir negaliu kurti stebuklų. Norint laimėti pasaulio čempionatą, reikia, kad mažiausiai aštuoni rinktinės žaidėjai būtų labai geros sportinės formos. Su dviem ar trimis lyderiais sunku pasiekti aukščiausią tikslą.

Pirmąsias rungtynes žaisime su Dramblio Kaulo Kranto futbolininkais. Man regis, ši dvikova bus viena svarbiausių, nes pradėti tokio lygio turnyrą pergale – didelis impulsas", – sakė C.Ronaldo.

Brazilų ašis – Kaka

Portugalams G grupėje teks išmėginti jėgas su penkiskart pasaulio čempionais brazilais, kurių gretose bus C.Ronaldo partneris Madrido "Real" klube Kaka.

"Žaisti su Cristiano vienoje komandoje – didelis malonumas. Jis – talentingas futbolininkas. Mes gerai suprantame vienas kitą ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų", – teigė Kaka.

Buvęs Brazilijos rinktinės kapitonas, 1970-ųjų pasaulio čempionas Carlosas Alberto Torresas mano, kad dabartinė brazilų komanda per daug priklausoma nuo Kaka.

"Anksčiau mūsų ekipoje būdavo po keturis ar net šešis žaidėjus, kurie po vieną galėdavo nulemti bet kurių rungtynių baigtį. Tai ir Pele bei Garrincha, Romario ir Rivaldo ar Ronaldo. Dabar pagrindinė ašis – vienintelis Kaka. O ką rinktinė darys, jei jis patirs traumą?" – klausė brazilų futbolo legenda.

Su Carlosu Alberto Torresu nesutinka Brazilijos rinktinės strategas Dunga.

"Mes be Kaka iškovojome Amerikos taurę. Jei būtume pralaimėję, tada galbūt reikėtų imtis tam tikrų išvadų. Aš vienodai pasikliauju visais žaidėjais, Kaka – ne išskirtinis", – pareiškė Dunga.

"Iš pirmo žvilgsnio, šiuo metu geriausiai sukomplektuota Ispanijos komanda, tačiau žaidėjas klube ir rinktinėje – ne tas pats. Pažiūrėsime, kaip ispanai atrodys per varžybas", – interviu žurnalui "France Football" kalbėjo Kaka.

W.Rooney's trokšta įvarčių

Progos susitikti su C.Ronaldo, buvusiu kolega "Manchester United" klube, laukia ir Anglijos rinktinės atakų lyderis Wayne'as Rooney's, tačiau brito prisiminimai apie Portugalijos ekipą nėra džiugūs.

2006-aisiais pasaulio čempionato ketvirtfinalyje Anglijos futbolininkai po baudinių serijos pralaimėjo portugalams, bet W.Rooney's šioje sėkmės loterijoje nedalyvavo, nes už šiurkščią pražangą prieš Ricardo Carvalho ir susistumdymą su C.Ronaldo buvo išvytas iš aikštės 62-ąją minutę.

Vienas grėsmingiausių planetoje futbolo puolėjų W.Rooney's tvirtina dabar esąs geriausios per savo karjerą sportinės formos.

"Jaučiu, kad kiekvienose rungtynėse galiu įmušti įvartį. Tikrai žinau, kad visi pasaulio čempionato mačai man puikiai susiklostys", – citavo žaidėją dienraštis "The Guardian".

"Wayne'as – vienas talentingiausių žaidėjų, kuriuos esu treniravęs. Jį galima palyginti su ispanu Rauliu. Per kiekvieną treniruotę W.Rooney's nori išmokti ką nors nauja, susikaupęs dirba nuo pirmosios iki paskutinės minutės", – gyrė futbolininką Anglijos rinktinės vyriausiasis treneris Fabio Capello.

Būsimosios anglų varžovės planetos pirmenybių C grupėje JAV komandos puolėjas Landonas Donovanas mano, kad W.Rooney's yra išsikvėpęs po sunkaus sezono ir nespės atsigauti iki birželio 12-osios, kai Anglijos ir JAV ekipos susitiks Rustenburge.

"Tai, kad jį kamuoja traumos, irgi liudija, jog Wayne'ą persekioja nuovargis", – pastebėjo L.Donovanas.

G.Buffonas – optimistas

L.Messi, C.Ronaldo, Kaka ar W.Rooney'io taikinyje gali atsidurti 2006-ųjų planetos čempionės Italijos vartininkas Gianluigi Buffonas.

Italas pastarąjį dešimtmetį – vienas patikimiausių futbolo vartų sargų pasaulyje. Prieš ketverius metus jis buvo išrinktas į simbolinę pasaulio čempionato vienuolikę ir apdovanotas Levo Jašino prizu – kaip geriausias viso turnyro vartininkas.

Turino "Juventus" (Italija) klubui atstovaujantis G.Buffonas yra tarp pretendentų į "Golden Foot 2010" premiją, kuri skiriama žaidėjams, vyresniems nei 29-erių.

Neseniai vartininkas Italijos rinktinėje sužaidė 100-ąsias rungtynes.

"100 – gražus skaičius. Atstovauti šalies rinktinei – didelė garbė. Mano karjeros pabaiga priklausys nuo to, kada manęs pradės nebekviesti į nacionalinę komandą", – svarstė G.Buffonas.

Vertindamas Italijos ekipos galimybes pasaulio čempionato finalo turnyre, 32-ejų futbolininkas kalbėjo: "Mes ne išdidūs, greičiau – optimistai. Vis dėlto tokio lygio varžyboms reikalingas ypatingas papildomas nusiteikimas. Man tai – galimybė atsigriebti po nenusisekusio sezono "Serie A" pirmenybėse ir Čempionų lygoje."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų