Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo čempionatas – be Vilniaus "Žalgirio"

2009-03-07 09:00
Futbolo čempionatas – be Vilniaus "Žalgirio"
Futbolo čempionatas – be Vilniaus "Žalgirio" / Vytauto Liaudanskio nuotr. Vargas: V.Lekevičius šįmet licencijai gauti paaukojo daug laiko ir sveikatos.

Klaipėdos "Atlantas", vakar gavęs Lietuvos futbolo A lygos licenciją, balandžio 5 d. prasidėsiančiame čempionate nebeturės progos susikauti su legendiniu Vilniaus "Žalgiriu".

Pavyko atkelti pirmenybes

Vakar iš A lygos klubų atstovų posėdžio išėjęs klaipėdiečių komandos prezidentas Vacys Lekevičius buvo dviprasmiškai nusiteikęs. Penkių klubų atstovai išreikalavo, kad čempionatas prasidėtų ne kovo 15 d., o vėliau – balandžio 5 d. Panevėžio "Ekrano" ir Marijampolės "Sūduvos" klubai pritarė pirmajai datai.

Tačiau prezidento nuotaiką gadino varžybų organizatorių apetitas.

"Vien už praėjusiais metais žaidusius legionierius klubas šiomis dienomis pervedė 58 tūkst. litų, – džiaugsmo nerodė V.Lekevičius. – Pirmenybes aptarnaujanti Lietuvos futbolo teisėjų asociacija už arbitrų darbą užsiprašė, nepaisydama sunkaus laikotarpio, nekreipdama dėmesio, kad klubai vos alsuoja – po 72 tūkst. litų iš kiekvieno. Ar jie nesprogs tiek rydami?

Prezidentas stebėjosi, jog vakar, posėdžio dieną, gavę čempionato nuostatus, klubų atstovai netrukus turėjo juos patvirtinti.

"Kur tai matyta, – stebėjosi klaipėdietis, – tik vakar gavę licenciją, pagal išankstinį tvarkaraštį už kelių dienų būtume privalėję pradėti čempionatą. Iš pradžių reikia žinoti, kokios komandos žais, tik po to galima derinti tvarkaraštį ir kitas pirmenybių detales."

"Atlantas" sulaukė priekaišto

Buvęs ekscentriškasis treneris pasidžiaugė, kad Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Apeliacinis licencijavimo komitetas klaipėdiečiams pirmiesiems iš likusių keturių klubų suteikė licenciją. Tiesa, uostamiesčio klubui buvo skirta finansinė sankcija už vėlavimą teikiant dokumentaciją viso licencijavimo sezono metu.

"Vėlavome klube atlikti auditą, – pasiteisino V.Lekevičius. – Todėl mums buvo pagrūmota pirštu."

Licencijos taip pat suteiktos FBK "Kaunui", Vilniaus "Vėtrai" ir Tauragės "Taurui". Pirmajame etape komisijos reikalavimus buvo įvykdę "Ekranas", "Šiauliai" ir "Sūduva".

"Žalgiris", visą laiką gyvavęs ties nežinomybės riba, apeliacijos gauti A licenciją neteikė. Vilniečiai nusprendė dalyvauti I lygos licencijavimo procese.

Supykdė trenerių veikla

"Atlanto" prezidentas posėdyje aštriai prakalbo apie Lietuvos jaunimo rinktinių trenerių darbo metodus.

"Kai žaidėjai yra pakviečiami į jaunių ar jaunimo rinktines, jie uoliai išklausinėjami, kokias turi sutartis su klubu, kada jos baigiasi ir panašiai, – demaršo priežastį aiškino V.Lekevičius. – Treneriai apsuka jauniems žaidėjams galvas, gundo, kad suras geresnes komandas. Todėl į klubą vaikinai grįžta praradę tikrovės jausmą. Man pikta, kad mes rengiame žaidėjus, o kiti nori pasipelnyti."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų