Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo legendos tiki savo rinktinėmis

2010-07-11 19:00
Praeitis: A.Zubizarretai (kairėje) ir J.Cruyffui nė karto nepavyko tapti pasaulio čempionais.
Praeitis: A.Zubizarretai (kairėje) ir J.Cruyffui nė karto nepavyko tapti pasaulio čempionais. / AFP nuotr.

Prieš pasaulio čempionato finalą legendiniai Ispanijos ir Olandijos futbolininkai – Andonis Zubizarreta ir Johanas Cruyffas – žarstė komplimentus varžovams, tačiau sėkmės linkėjo tik savo šalies rinktinėms.

Galimybės – vienodos

Buvęs ilgametis ispanų nacionalinės ekipos vartininkas ir kapitonas A.Zubizarreta dalyvavo keturiuose pasaulio čempionatų finalo turnyruose, tačiau, kaip ir jo rinktinė, nė karto nepasiekė viršūnės.

"Baigęs žaidėjo karjerą, kas ketveri metai melsdavausi, kad Ispanija taptų čempione. Gal Aukščiausiasis pagaliau išgirs mane? O gal jau išgirdo? Ši futbolininkų karta nusipelnė būti geriausia.

Olandai visais laikais turėjo savo žaidimo stilių. Net jei jie rungtyniautų sportine apranga be skiriamųjų ženklų, veidus pridengę kaukėmis, nedvejodamas atspėčiau, kas iš tikrųjų bėgioja aikštėje. Gerbiu ir vertinu olandus už jų neprilygstamą futbolo mokyklą.

Rytoj mūsiškiams bus sunku, tačiau abiejų finalininkų galimybės – vienodos", – svarstė A.Zubizarreta.

Ispanai – ideali reklama

1974-ųjų pasaulio vicečempionas J.Cruyffas interviu ispanų dienraščiui "El Periodico" teigė niekada neabejojęs Ispanijos futbolininkų meistriškumu ir galimybėmis.

"Net šį kartą, kai ispanai grupės turnyre pralaimėjo šveicarams, aš tikėjau, kad Vicentės del Bosque komanda vis tiek bus viena pagrindinių pretendenčių į čempionės titulą. Tolesni įvykiai patvirtino mano poziciją.

Šiemetė Ispanijos rinktinė – "Barcelonos" ekipos kopija su visais geriausiais bruožais. Tai – ideali futbolo reklama sporto pasaulyje.

Finale sirgsiu už Olandiją, kitaip ir negalėtų būti. Abiejų komandų galimybes vertinu 50:50, nes susitiks lygiaverčiai varžovai. Daug kas favoritais vadina ispanus. Neprieštarauju, bet tai – ne pranašumas", – kalbėjo J.Cruyffas.

Tribūnoje – ir karalienė

Olandijos ir Ispanijos futbolininkai Johanesburgo "Soccer City" stadione jaus išskirtinių sirgalių paramą.

Už olandus sirgs princas Willemas Alexanderis su žmona princese Maxima, ispanus pergalei skatins karalienė Sofija ir pajėgiausias pasaulio tenisininkas Rafaelis Nadalis.

Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) vakar dar nebuvo nusprendusi, kas po finalo pasaulio čempionams įteiks nugalėtojų taurę. Britų dienraščio "Daily Telegraph" duomenimis, manoma, kad ši misija bus patikėta Nelsonui Mandelai, tačiau 91 metų Nobelio premijos laureatas kol kas nepatvirtino, kad dalyvaus pirmenybių uždarymo ceremonijoje.

2006-aisiais FIFA prezidentas Josephas Blatteris nepanoro apdovanoti Italijos rinktinės, todėl čempionų taurę italų ekipos kapitonui Fabio Cannavaro įteikė tuometis Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) vadovas Lennartas Johanssonas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų