Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo rinktinės ramsčiai viršūnes užleidžia kitiems

2013-02-01 12:55
Futbolo rinktinės ramsčiai viršūnes užleidžia kitiems
Futbolo rinktinės ramsčiai viršūnes užleidžia kitiems / Tomo Raginos nuotr.

Trijų didžiausių pastarojo dešimtmečio Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės banginių – Mariaus Stankevičiaus, Tomo Danilevičiaus ir Deivido Šembero – karjeros artėja saulėlydžio link.

Susidomėjo rusai

Nuo 2005-ųjų iki 2009-ųjų šis trejetas buvo nepakeičiamas, juos rinko geriausiais Lietuvos metų futbolininkais, tačiau pastaraisiais metais situacija pasikeitė: patyrę žaidėjai savo klubuose priversti trinti atsarginių suolus arba ieškoti šanso žemesnio kalibro ekipose.

Šiomis dienomis iš Italijos atskriejo žinia, kad Maskvos „Dinamo“ klubas yra pasirengęs iš Romos „Lazio“ įsigyti 31-ų gynėją M.Stankevičių. 2008 ir 2009 m. geriausiuoju Lietuvos futbolininku pripažintas futbolininkas įkainotas 2,5 mln eurų.

Kartu su lietuviu trečiąją vietą praėjusiais metais Rusijos čempionate užėmęs „Dinamo“ iš Romos klubo norėtų įsigyti ir čeką Liborą Kozaką.

Nors Maskvos klubo sporto direktorius Dmitrijus Galiaminas šią informaciją kol kas neigia, neoficialiais duomenimis, rusai už M.Stankevičių ir puolėją iš Čekijos yra pasirengę pakloti apie 9 mln. eurų.

Nenori palikti Italijos

M.Stankevičius ne kartą sakė, kad nenori palikti Italijos, kurioje įsikūrusi jo šeima, vaikai lanko mokyklą.

Apeninuose Lietuvos futbolininkas gyvena nuo 2001-ųjų, kai iš Panevėžio „Ekrano“ persikėlė į italų „Brescia“.

„Lazio“ ekipai M.Stankevičius atstovauja nuo 2011 m. Futbolininkas šį sezoną aikštėje kol kas nepasirodė. Jis ilgai nerungtyniavo dėl traumos ir neįgijo „Lazio“ treniruojančio bosnių kilmės šveicaro Vladimiro Petkovičiaus pasitikėjimo.

Prieš kelias savaites pasklidus gandams, kad M.Stankevičius gali keltis į Ispanijos čempionate rungtyniaujančią Vigo „Celtą“, žaidėjas prasitarė, kad dar nenori palikti Amžinojo miesto ir pabandys rasti bendrą kalbą su ekipos treneriu.

„Kai negauni žaisti tiek, kiek nori, kyla visokių minčių. Vis dėlto situacijos, kad nežaidžiu, nedramatizuoju. Yra įvairių priežasčių. Nebuvau visiškai atsigavęs po traumos, tad ir negalėjau pademonstruoti visų sugebėjimų. Sprendimus priima treneris. “Lazio„ ekipoje turime daug puikių žaidėjų ir jis į aikštę leidžia tuos, kurie atrodo geriausiai“, – savo padėtį klube analizavo M.Stankevičius.

Šiuo metu „Lazio“ Italijos „Serie A“ pirmenybėse yra trečiojoje vietoje ir pretenduoja iškovoti kelialapį į Čempionų lygos turnyrą.

Kapitonas – trečioje lygoje

Kitas Italijoje giliai šaknis įleidęs mūsų šalies futbolininkas T.Danilevičius šių metų pradžioje žengė nelengvą ir labai ilgai svarstytą žingsnį.

Geriausiais savo karjeros metais Londono „Arsenal“, „Brugge“, „Livorno“ ir „Bologna“ klubams atstovavęs klaipėdietis nusprendė atsisveikinti su „Serie B“ žaidžiančiu Kastelamare di Stabijos „Juve Stabia“ klubu ir persikėlė į trečioje šalies lygoje rungtyniaujantį „Latina Calcio“.

Veteranas su „Latina Calcio“ pasirašė dvejų metų sutartį. Būtent tokios kontrakto sąlygos nulėmė vasarą 35-ąjį gimtadienį švęsiančio puolėjo apsisprendimą.

„Esu laimingas, nes “Latina Calcio„ manęs labai norėjo ir šiltai priėmė. Laukiau naujo karjeros iššūkio, kad žaisčiau gerai ir padėčiau “Latina Calcio„ klubui pirmą kartą istorijoje patekti į “Serie B„. Žinoma, niekada nesinori keltis į žemesnį divizioną, tačiau puikiai suprantu, kad karjera artėja į pabaigą, todėl norėjosi užsitikrinti kontraktą dar metams. Buvo įvairių minčių, tačiau vasarą man bus 35-eri, tad rizikuoti nenorėjau“, – savo sprendimą paaiškino T.Danilevičius.

Nemažai įtakos puolėjo sprendimui turėjo ir faktas, kad naujasis klubas yra įsikūręs Romos priemiestyje, 350 km nuo T.Danilevičiaus namų Livorne.

Trečiojo Italijos diviziono B grupėje „Latina Calcio“ kol kas užima pirmą vietą, tad gali būti, kad kitais metais T.Danilevičius ir vėl žais „Serie B“ lygoje.

Paskutinis kontraktas

Naują ir greičiausiai paskutinį karjeros vingį praėjusių metų pabaigoje išgyveno ir 34-erių D.Šemberas. Nepakeičiamuoju Lietuvos rinktinės ramsčiu vis dar vadinamas futbolininkas po penkiolikos Rusijos sostinėje Maskvoje praleistų metų nusprendė nerti į naujus vandenis.

Ilgametis Maskvos CSKA žaidėjas nepabūgo persikelti į Osetiją ir pasirašė dvejų metų sutartį su Vladikaukazo „Alanija“. D.Šemberas pripažino, kad tai yra jo paskutinis profesionalus kontraktas.

Iki šiol Maskvą antraisiais savo namais vadinantis futbolininkas dažnai sugrįžta į Rusijos sostinę. Į Vladikaukazą lietuvį paviliojo Valerijus Gazajevas. Būtent šis specialistas ne vienus metus vadovavo Maskvos CSKA klubui ir padėjo atsiskleisti D.Šemberui tiek Rusijoje, tiek tarptautinėje arenoje. Atstovaudamas CSKA vilnietis tris kartus tapo Rusijos čempionu, o 2005-aisiais iškovojo Europos taurę.

Nuolat dėl aukščiausių vietų su CSKA įpratęs kovoti D.Šemberas šiemet priverstas kauti dėl išlikimo „Premier“ lygoje. „Alanija“ kol kas Rusijos čempionate užima priešpaskutinę – 15-ąją – vietą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų