Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo virtuozas keliasi į Minską

2009-03-20 09:00
Futbolo virtuozas keliasi į Minską
Futbolo virtuozas keliasi į Minską / Tomo Raginos nuotr. Finišas: brazilišku futbolu lietuvius žavėjęs R.Ledesma keliasi į Baltarusiją.

FBK "Kaunas" ekipai nebeatstovaus legionierius iš Brazilijos Rafaelis Ledesma. Puolėjas ateinantį sezoną vilkės Baltarusijos čempionato prizininkės Minsko "MTZ-Ripo" komandos marškinėlius.

Lietuvos vicečempionų oficiali svetainė internete fbk.lt pranešė, kad R.Ledesma pats panoro pakeisti aplinką. "Lietuvoje aš jau viską įrodžiau, todėl noriu žaisti aukštesnio lygio čempionate", – fbk.lt teigė brazilas.

Anot jo, rungtyniauti Baltarusijos pirmenybėse jam bus didesnė motyvacija, nes šioje šalyje yra daugiau aukštesnio meistriškumo komandų. Futbolininkas tikisi, kad Baltarusijoje jis bus labiau pastebimas, gal į jį atkreips dėmesį Rusijos klubai.

R.Ledesma į Lietuvą atvyko 2006 m. liepą iš "Est Amadora" (Portugalija) klubo. Prieš tai jis rungtyniavo Brazilijos ekipose "Santa Cruz-RS", "Juventude", "Flamengo", "Atletico-MG", Portugalijos "Academica" komandoje.

Tik atvykęs į "Kauną" R.Ledesma atrodė prastai, nes buvo visai nepasirengęs fiziškai. Todėl iš pradžių jis žaidė "Kauno jėgerių" komandoje, kuri rungtyniavo LFF pirmojoje lygoje. 2006 m. sezono pabaigoje brazilas perėjo į "Kauną" ir A lygoje spėjo įmušti šešis įvarčius.

2007 m. sezoną atsiskleidė R.Ledesmos talentas. Jis žiūrovus žavėjo puikiu, technišku žaidimu. Atakuojančio saugo sugebėjimus įvertino futbolo specialistai. R.Ledesma tais metais buvo išrinktas geriausiu A lygos futbolininku.

2008-aisiais "Kauno" legionierius tapo rezultatyviausiu A lygos futbolininku, o geriausiųjų rinkimuose liko antras. Iš viso per savo karjerą A lygoje R.Ledesma įmušė 33 įvarčius (2006 m. – 3, 2007 m. – 13, 2008 m. –14). Daugiausia įvarčių – tris – per rungtynes R.Ledesma pelnė 2006 m. lapkričio 5 d. Tada jis į neviltį varė Kėdainių "Nevėžio" vartininką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų