Gdanske – istorinis 14-mečio Lietuvos čiuožėjo pasiekimas

Gdanske (Lenkija) baigėsi rugsėjo 25-28 d. vykęs pasaulio jaunimo (iki 19 metų) ISU „Junior Grand Prix“ serijos dailiojo čiuožimo etapas, kuriame Lietuvai atstovavo Luka Imedashvili ir Meda Variakojytė.

Nors 14-metis L. Imedashvili šiame etape buvo pats jauniausias, aplenkė ne vieną daug stipresnį ir labiau patyrusį varžovą bei pakerėjo publiką.

Laisvojoje programoje lietuvis užėmė 5-ąją vieta (118,85 balai), o 9-oji vieta trumpojoje programoje (59,92 balai) leido sportininkui užimti 6-ąją vietą tarp 25 startavusių dalyvių.

Iš viso L. Imedashvili surinko 178,67 balo ir pagerino karjeros pasiekimą apie 20 balų. Šis rezultatas – pats aukščiausias tokio rango varžybose vaikinų kategorijoje per visą Lietuvos dailiojo čiuožimo istoriją.

 

 

 

 

Trumpojoje programoje mūsų šalies sportininkas aplenkė pasaulio jaunimo čempioną korėjietį Minkyu Seo, kuris bendroje įskaitoje užėmė 3 vietą, o laisvojoje programoje – japoną Seną Takahashį, kuris iškovojo antrąją vietą. Nugalėtoju tapo Slovakijos atstovas Lukas Vaclavikas.

Tuo tarpu 17-metė Lietuvos atstovė Meda Variakojytė merginų varžybose užėmė 17-ąją vietą tarp 36 dalyvių, surinkdama 133,8 balo. Trumpojoje programoje sportininkė liko 17-a, o laisvojoje programoje užėmė 16-ąją vietą.

Jau spalio 3-4 d. L. Imedashvili startuos pasaulio jaunimo ISU „Junior Grand Prix“ serijos etape Slovėnijos sostinėje Liublianoje, o Meda Variakojytė spalio 25-26 d. varžysis senior grupėje „Challenger“ serijos turnyre „Nepela Trophy“ Bratislavoje (Slovakija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diedas

Diedas portretas
14 metų, o koks nupiepęs - lyg 12 metų. Rankos trumpos, liemuo trumpas, gerai, kad nors subinė yra. Blauzdos labai silpnos. Toli neis. Figūra ne sportinė. Matyt į lietuvę mamą atsigimęs, kuri matyt kaip kielė.

ops

ops portretas
Į Gruzijos kalnus išsiųst tą šikašvili ar ne stalino giminaitis.

asd

asd portretas
Nuo kada visokie Imedashvili yra lietuviai? Idiotai jus. Gal gana savintis viso pasaulio tautybių žmones, kad tik pademonstruot, kad kažką galim. Šūdą mes galim.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių