Pereiti į pagrindinį turinį

Geriausi Lietuvos lengvaatlečiai šventes pasitiko treniruočių stovykloje PAR

2014-01-02 09:40
BNS inf.
Lina Grinčikaitė
Lina Grinčikaitė / Vytauto Petriko nuotr.

Kol dauguma rengė planus siautulingam Naujųjų metų sutikimui, geriausi Lietuvos lengvaatlečiai ruošėsi pasitikti 2014-uosius itin ramiai bei neišeikvoti jėgų, skirtų kitos dienos treniruotei.

Pasak Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF), jau keletą savaičių būrys geriausių šalies lengvaatlečių svečiuojasi Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), kurioje įtemptai ruošiasi ateinantiems žiemos bei vasaros sezonams.

Johanesburgo mieste šiuo metu stovyklauja universiados prizininkės bėgikės Lina Grinčikaitė ir Eglė Balčiūnaitė, Europos jaunimo iki 23 metų čempionas disko metikas Andrius Gudžius bei geriausias Lietuvos šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys bei jų treneriai. Būtent ten komanda šiemet sutiko Šv. Kūčias ir Naujuosius metus.

"Šventės šiais metais man kitokios nei visad, jas tenka sutikti treniruočių stovykloje. Kūčių vakarą su komanda surengėme šventinę vakarienę, kurios metu treneriai A. Gavelytė ir A. Kitanovas visus nustebino su iš Lietuvos atsivežtais kūčiukais, o Šv. Kalėdų dienas jau liejome prakaitą nelengvose treniruotėse. Naujus metus pasitiksime tikrai ramiai",- pasakojo R. Stanys.

Johanesburgo sporto komplekse "High Performance Center" (HPC) Lietuvos lengvaatlečiai lankosi jau nebe pirmą kartą. R. Stanys sako, jog tai jau jo trečioji stovykla HPC centre, ir jog ten suteikiamos sąlygos sporto tikslams įgyvendinti yra tiesiog tobulos.

"Komplekse yra ne tik lengvosios atletikos stadionas, bet ir be jo dar apie 10 sporto aikščių futbolui, regbiui ir kitoms sporto šakoms, treniruoklių salės bei plaukimo baseinai. Tiek gyvenimo patogumai, tiek maisto parinkimas mums labai tinka ir patinka, o kadangi šiuo metu čia yra vasara, treniruotės labai efektyvios", - dalijosi savo įspūdžiais sportininkas.

Pasak R. Stanio, be lietuvių, Johanesburgo mieste įsikūrusiame sporto komplekse galima sutikti dar ir Serbijos, Čekijos, Švedijos bei Norvegijos lengvaatlečių.

Geriausi Lietuvos lengvaatlečiai po Naujųjų metų tęs pasirengimo etapą Stelenbošo mieste, o sausio 11-ąją jau grįš į Lietuvą. Jų laukia žiemos sezonas su pasaulio uždarų patalpų čempionatu Sopote (Lenkija) priešakyje bei vasarą Ciuriche (Šveicarija) vyksiantis Europos čempionatas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų