Pereiti į pagrindinį turinį

Gimnastai V. Žitinevičiūtė ir R. Guščinas pradėjo pasirodymą Europos žaidynėse

2015-06-14 20:11
BNS inf.
LTOK nuotr.

Sekmadienį Baku vykstančiose Europos žaidynėse prasidėjo individuali kvalifikacija į daugiakovės ir atskirų prietaisų sportinės gimnastikos varžybų finalus.

Lietuvai Senojo žemyno žaidynėse atstovauja gimnastai Vaida Žitinevičiūtė ir Rokas Guščinas.

Pirmoji pasirodė V. Žitinevičiūtė. Lygiagrečių rungtis jai nebuvo sėkminga - gimnastė krito ir turėjo pradėti savo pasirodymą iš naujo. Teisėjai už šią rungtį jai skyrė 9,600 balo.

Šuolis buvo sėkmingesnis. Lietuvė jį atliko du kartus - pirmasis šuolis reikalingas daugiakovės rezultatui, antrasis - kvalifikacijai į atskirų prietaisų finalines varžybas. Už abu šuolius Lietuvos gimnastę teisėjai įvertino 13,183 balo.

Pasak pranešimo, Rokas Guščinas atliko laisvuosius pratimus, pratimus su arkliu ir žiedais. Pirmoji rungtis lietuviui sekėsi sunkiausiai - gimnastas surinko 12,800 balo, už antrąją rungtį teisėjai Lietuvos gimnastui skyrė 13,700 balo. Geriausią rezultatą R. Guščinas pasiekė paskutinėje rungtyje - 14,300 balo.

Pirmadienį gimnastikos varžybų kvalifikacija tęsis. Merginos atliks pratimus ant buomo ir laisvuosius pratimus, vyrai - šuolį, pratimus ant lygiagrečių ir skersinio. Sportininkai užėmę 1-24 vietas pateks į finalą.

Europos žaidynėse Azerbaidžano sostinėje gimanstų pasirodymus vertina ir du Lietuvos teisėjai - Irina Katinienė bei Viktoras Šurpikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų