Pereiti į pagrindinį turinį

Europos žaidynės: gimnastas R. Guščinas pateko į finalą

2015-06-15 17:28
DMN inf.

Baku vykstančiose Europos žaidynėse antrą dieną varžėsi Lietuvos gimnastai Vaida Žitinevičiūtė ir Rokas Guščinas. Antroji kvalifikacijos diena buvo sėkmingesnė Rokui. Jis surinko 82,299  balo ir pateko į daugiakovės finalą. Bendroje įskaitoje Rokas užėmė 24-ąją vietą, o finalą pateko 18, bet kiekviena šalis į lemiamą gali deleguoti tik po vieną atstovą, tad mūsų atletas palypėjo aukštyn ir įveikė atrankos barjerą. Vaida Žitinevičiūtė į finalą nepateko. Gimnastei geriausiai sekėsi atlikti šuolį - teisėjai jai skyrė 13,183 balo, šioje rungtyje sportininkė užėmė 16-ąją vietą.

„Atvažiavau kuo geriau pasirodyti, norėjau atsidurti maždaug viduryje, bet nepavyko. Kažkiek pritrūko sėkmės. Pirmą dieną jaučiau labai didelį spaudimą - įeini į areną, o joje daugybė sirgalių. Nors teko dalyvauti varžybose, kuriose daug žiūrovų, bet tokio streso nejaučiau. Galbūt dėl to, kad čia viskas kitaip organizuota - buvo vedantieji, skyrėsi laiko skaičiavimas. Europos čempionatuose nežinai kiek turi laiko iki starto, o čia pradeda skaičiuoti nuo 20, tai kėlė įtampą“, - pasakojo gimnastė.

Rokas varžybas pradėjo nuo šuolio už kurį pelnė 13,733 balo. Už pratimus ant lygiagrečių teisėjai gimnastui skyrė 14 balų, už pratimus ant skersinio – 13,766 balo. Geriausiai per dviejų dienų kvalifikaciją Rokas atliko pratimus ant žiedų – šioje rungtyje sportininkas užėmė 10-ąją vietą.

„Kaip niekada anksčiau dabar jaučiau labai didelę psichologinę įtampą, gal dėl to, kad su mumis dalyvavo vietiniai sportininkai. Tikėjausi nesunkiai patekti į finalą, bet pirmą dieną pradėjau prastai, todėl atsirado spaudimas, bet viskas gerai, kas gerai baigiasi,“ – džiaugėsi sportininkas.

Finalas vyks trečiadienį, Rokas yra gerai nusiteikęs ir pasitiki savo jėgomis: „Dabar pailsėsiu, psichologinės įtampos nebebus, nes jau pripratau. Dėl prizinių vietų bus sunku kovoti, bet žinau, kad galiu pasirodyti geriau, todėl be įtampos sieksiu geresnio rezultato“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų