Pereiti į pagrindinį turinį

"Gintarinė pora" kauniečiams suspindo auksu

2016-05-09 18:10

"Dar kartą įrodėme, kad standartinių šokių rungtyje mes – vieni geriausių pasaulyje", – pabrėžė Jūratė Norvaišienė. 52 kartą Kaune vykusio sportinių šokių konkurso "Gintarinė pora" viena organizatorių liko sužavėta kerinčiu mūsų šalies duetų pasirodymu.

Konkurencija – įspūdinga

"Žalgirio" arenoje visą savaitgalį skambėjo valso, tango ar rumbos ritmai. Čia vykusiame "Gintarinės poros" konkurse ir profesionalų parodomųjų standartinių šokių pasaulio čempionate savo meistriškumą demonstravo keli šimtai šokėjų iš visos Europos.

Didžiausio žiūrovų susidomėjimo šeštadienį sulaukė Tarptautinės sportinių šokių federacijos (WDSF) standartinių šokių pasaulio reitingo ("World Open") varžybos, kuriose rungėsi 36 poros iš Lietuvos, Danijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Moldovos, Jungtinės Karalystės, Baltarusijos, Vokietijos ir Rusijos.

Jau nuo pirmųjų akordų tapo aišku, kad pripažinti lietuvių lyderiai svečiams iš užsienio vargu ar paliks vietos ant prizininkų pakylos. Tiesa, tarp žengusių į finalą duetų buvo dvi poros iš svetur: rusai Jevgenijus Mošeninas ir Dana Spicyna (Južno Sachalinskas) bei latviai Edgaras Linis ir Eliza Ancanė (Ryga). Jiems iššūkį metė kauniečiai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė ("Kaspinas") bei Tomas Fainšilas ir Violetta Posmetnaja (Editos Daniūtės šokių studija), vilniečiai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva ("Dileksa") bei gargždiškiai Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė ("Rolina").

Karaliavo lietuviai

Po finalinių šokių tarptautinei teisėjų komisijai abejonių neliko – pasaulio ir Europos čempionatų prizininkai E.Sodeika ir I.Žukauskaitė apgynė "Gintarinės poros" čempionų titulus. V.Lacitis ir V.Golodneva tenkinosi sidabru. O J.Mošeninas ir D.Spicyna, pelnę bronzą, vis dėlto sugebėjo pranokti likusius konkurentus iš Lietuvos.

"Tiesą sakant, mes net truputį nerimaujame, kad pajėgios poros iš užsienio ims vengti pas mus atvykti, nes bijos pralaimėti lietuviams. Tarkime, šiemet neatvažiavo Rusijos čempionai. Jie neslėpė įvertinę, kad už poros savaičių vyks Europos standartinių šokių čempionatas, tad jo išvakarėse nusileisti konkurentams iš Lietuvos rusams būtų labai nenaudinga, – teigė J.Norvaišienė. – Vis dėlto abu medalius nuskynę mūsų duetai, objektyviai vertinant, buvo jų verti. Nugalėtojai sušoko be klaidų, kaip ir dera tokio rango varžybose. Dar kartą įsitikinome, kad turime dvi aukščiausio lygio poras, kurios skiriasi ne tiek meistriškumu, kiek stiliumi. Žinoma, lemia ir sportinė forma, ir sveikata."

Nenuvylė ir jaunimas

WDSF standartinių šokių pasaulio reitingo jaunimo varžybose nugalėtojų laurai taip pat atiteko šeimininkams – Kauno "Sūkurio" porai Karoliui Michalui Tomeckiui ir Domilei Šemeškevičiūtei. Jiems pavyko aplenkti pagrindinius oponentus – Veronos (Italija) "L&A accademia danza" klubui atstovaujančią lietuvę Kristiną Charitonovaitę su partneriu Marco Bodini.

Šūsnį "Gintarinės poros" standartinių šokių varžybų trofėjų susižėrė ir jose sėkmingai pasirodę kauniečių jaunių bei jaunučių poros.

Vakar "Žalgirio" arenoje griaudėjo Lotynų Amerikos šokių pasaulio reitingo bei jaunių ir jaunučių varžybos. Pagrindiniu vakaro akcentu tapo pirmą kartą Lietuvoje vykęs profesionalų parodomųjų standartinių šokių pasaulio čempionatas. Šiose varžybose pasirodė dešimt sportinių šokių elito porų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų