„Gintarinė pora” – su breiko užtaisu

Tradicinės – jau 53-iosios – tarptautinės sportinių šokių varžybos "Gintarinė pora” pravers duris į olimpinę erdvę.

Tarp svečių – DDC

Gegužės 6–7 d. Kauno "Žalgirio" arenoje savo meistriškumą demonstruos ne vien standartinių ir Lotynų Amerikos šokių meistrai, bet ir breiko virtuozai.

Šou programą atliks svečiai iš Vokietijos, Europos ir dukart pasaulio breiko čempionai – grupės DDC ("Dancefloor Destruction Crew") šokėjai.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) įtraukė breiką į 2018-ųjų jaunimo olimpinių žaidynių, vyksiančių Buenos Airėse (Argentina), programą.

"Tai suteikė didelių vilčių, kad ateityje ir kitų stilių sportiniai šokiai bus pakviesti į olimpinę šeimą", – sakė vienas "Gintarinės poros" organizatorių ir Kauno "Sūkurio" klubo vadovų, Lietuvos nusipelnęs treneris Česlovas Norvaiša.

Gerbėjų nestokoja

Breiko grupė DDC susikūrė 1999-aisiais. Ją sudaro vien vaikinai. DDC intensyviai gastroliuoja, vien nuo 2014-ųjų surengė daugiau nei 250 pramoginių pasirodymų.

Itin populiari jų programa "Breakdance in Lederhosen", sujungusi tradicijas ir modernizmą. Pasak pačių breikerių, jeigu sportiniai bateliai dera prie tautinių drabužių, tai ir funky beats stilius – prie Alpių muzikos.

2015-aisiais DDC atstovavo Vokietijai tarptautiniame cirko festivalyje Kinijoje, pernai surinko pilnutėles sales su efektingais akrobatikos šou "Feuerwerk der Turnkunst", "Das Beste der Feste", "Breakin' Mozart".

Paminės Motinos dieną

"Pagrindiniai "Gintarinės poros" akcentai bus tie patys – Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) standartinių ir Lotynų Amerikos šokių reitingo varžybos, jose dalyvaus dauguma geriausių Lietuvos porų", – teigė Č.Norvaiša.

Vakar "Gintarinės poros" registre buvo ir Japonijos, Anglijos, Izraelio, Azerbaidžano, Portugalijos šokėjų paraiškos.

Pirmą kartą dėl trofėjų varžysis senjorai – jie atliks standartinius šokius.

"Koncertinė programa bus skirta Motinos dienai", – pabrėžė Lietuvos nusipelniusi trenerė Jūratė Norvaišienė.

Gegužės 7-ąją "Žalgirio" arenoje gros "Dave's Benton Dance Band" orkestras iš Estijos, aukštąjį breiko pilotažą pademonstruos DDC, šoks WDSF profesionalų lygos standartinių šokių vicečempionai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių