„Gintarinė pora“ – su Ukrainos akcentais

  • Teksto dydis:

„Bendru visų organizatorių sutarimu, šiemet koncertinė „Gintarinės poros“ programa dedikuojama ukrainiečiams“, – atskleidė žinoma sportinių šokių profesionalė ir trenerė Lina Chatkevičiūtė-Vėželienė.

Tradicinės, jau 56 kartą rengiamos sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“ vyks gegužės 7–8 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Renginį vainikuos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių finalai ir ypatinga koncertinė programa, skirta Ukrainos žmonėms.

„Pasirodymui kartu su šokio teatru „Aura“ ruošiasi iš Ukrainos į Kauną atvykusi sportinių šokių pora Dmytro Jevterevas ir Valerija Dorofei. Nemokamai stebėti „Gintarinę porą“ pakvietėme mūsų mieste įsikūrusius ukrainiečius. Be to, dalis surinktų lėšų bus skiriamos Ukrainos kovotojams“, – sakė sportinių šokių klubo „Sūkurys“ trenerė L.Chatkevičiūtė-Vėželienė.

„Visada norėjome, kad mūsų rengiamos varžybos būtų ne vien konkuravimo, bet ir meno renginys. Tikimės, kad šiemet baigiamasis vakaras bus jaukus ir gražus“, – teigė Lietuvos nusipelnę treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, vieni „Gintarinės poros“ sumanytojų ir organizatorių.

Tarp išskirtinių koncertinės programos dalyvių – ir buvusi ilgametė „Sūkurio“ šokėja, pasaulio ir Europos čempionė Edita Daniūtė-Gozzoli su sutuoktiniu Mirko Gozzoli, taip pat – Europos ir pasaulio Lotynų Amerikos šokių čempionatų prizininkai Charlesas-Guillaume'as Schmittas ir Jelena Salichova (Prancūzija), geriausia Lietuvos jaunoji breiko šokėja Dominika Banevič (B-girl Nicka), dainininkas Liudas Mikalauskas.

„Varžybose dalyvaus pasaulio čempionai kauniečiai Evaldas ir Ieva Sodeikos, beveik visos kitos mūsų šalies geriausios poros, atvyks Danijos, Ispanijos, Prancūzijos, Norvegijos, Vokietijos, Estijos, Latvijos čempionai, laukiame šokėjų iš Tailando, Honkongo“, – reziumavo Kauno kultūros centro (KKC) direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Rasa Dereškevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gedas

gedas portretas
bloga visiems nuo ziniasklaidos feiku del ukrainos.Karas o musu politikai turistai pastoviai ten .Gal patarineja?gal atstaneje?Net medalinskas grizo i namus ukrainoje.Ziniasklaidos karas FOTOMONTAZUOSE.

ir čia

ir čia portretas
geltonai mėlyna tryda užpuolė?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių