Pereiti į pagrindinį turinį

G.Krapikas lieka, M.Kalnietis išvyksta

2009-06-23 08:02
Pažadas: G.Krapikas pažadėjo saugoti M.Kalniečiui įžaidėjo vietą, kol tikės, kad dar yra vilčių jį susigrąžinti.
Pažadas: G.Krapikas pažadėjo saugoti M.Kalniečiui įžaidėjo vietą, kol tikės, kad dar yra vilčių jį susigrąžinti. / Tomo Raginos ir Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Mantas Kalnietis kitą sezoną vilkės žalius ir baltus marškinėlius, tačiau ant jų bus parašyta ne "Žalgiris", o "Benetton". Tuo tarpu Gintaras Krapikas dar metams lieka "Žalgirio" vyriausiuoju treneriu.

"Benetton" laukia lietuvio

Viltis, kad trejų metų sutartį su Trevizo "Benetton" klubu pasirašęs M.Kalnietis dar bent vieną sezoną liks "Žalgiryje", žlugo. Agentūros "Interperformances" atstovai po derybų su Trevizo klubo vadovais patvirtino, kad "Benetton" neketina atsisakyti vasarį įgytų teisių į 22 metų 195 cm ūgio "Žalgirio" gynėją.

"Interperformances" atstovai, savaitgalį žaidėjo reikalus sprendę Italijoje, po pokalbių su "Benetton" vadovais patvirtino tai, ką buvo sakę ir anksčiau, – gynėjas turi sutartį su Trevizo klubu ir privalės ją vykdyti.

M.Kalnietį labai norėjo išsaugoti "Žalgiris", likti Kaune tikėjosi ir pats žaidėjas. "Žalgiris" žais Eurolygoje, Mantas būtų pagrindinis įžaidėjas, o tai jam būtų puiki galimybė dar sparčiau tobulėti.

"Jeigu negalėsiu likti "Žalgiryje", atstovausiu "Benetton" ir stengsiuosi dėl šios komandos, dirbsiu iš visų jėgų, kaip dirbau ir "Žalgiryje", – prieš kelias dienas sakė M.Kalnietis, šiuo metu atostogaujantis užsienyje.

Vietą įžaidėjui dar saugos

Dienraščio žiniomis, "Benetton" jau sukirto rankomis su nauju komandos treneriu italu, kurio pavardė dar neskelbiama. Tačiau būtent šis specialistas labai nori matyti M.Kalnietį komandoje ir žada jam pagrindinio įžaidėjo pareigas. Šis treneris, kai tik bus oficialiai patvirtintas, ketina pats pasikalbėti su eksžalgiriečiu.

Tuo tarpu vakar naują sutartį su "Žalgiriu" pasirašęs Kauno komandos strategas G.Krapikas taip pat mato M.Kalnietį savo komandoje: "Kol neturiu oficialios informacijos, vis dar tikiu, kad Mantas liks "Žalgiryje". Juk jis jau ne pirmą kartą taip "išvažiuoja". Todėl kol kas jam saugosiu pagrindinio "Žalgirio" įžaidėjo vietą."

Žinia apie M.Kalnietį truputį sutrikdė G.Krapiko nuotaiką. Tačiau pasirašius naują sutartį su "Žalgiriu" ji vis tiek buvo pakili: "Džiaugiuosi man suteikta dar viena galimybe ir esu dėkingas klubo savininkui, prezidentui, direktoriui už pasitikėjimą, kurį gavau šiek tiek avansu – praėjusį sezoną neiškovojome didelių pergalių. Tačiau visi žinome, kad ir situacija buvo nelengva."

Asistentai dar nežinomi

G.Krapikas kol kas negalėjo pasakyti, kas bus jo asistentu ar asistentais. Jis žada klubo vadovams teikti ir savo pasiūlymus, išklausys ir jų pageidavimų. "Komandoje bus nemažai jaunų krepšininkų, norėsime, kad jie sparčiai tobulėtų ir gautų laiko žaisti, todėl trenerių laukia daug darbo. Svarstome, ar dėl šios priežasties nereikėtų dviejų trenerių asistentų."

Tarp kandidatų likti asistentu yra ir Darius Maskoliūnas, su kuriuo G.Krapikas dirbo praėjusį sezoną. "Dariaus nuomonę žinau, jis sutiktų likti komandoje", – sakė G.Krapikas.

Rytoj jis skrenda į Barseloną, kur vyks visą sezoną vykusios trenerių klinikos baigiamoji dalis – praktiniai užsiėmimai. Jiems vadovaus italas Ettore Messina ir ispanas Aito Renesesas.

Į Lietuvą G.Krapikas grįš liepos antroje pusėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų