Pereiti į pagrindinį turinį

Grandai vėl padovanojo krepšinio dramą

2009-01-26 09:00
Grandai vėl padovanojo krepšinio dramą
Grandai vėl padovanojo krepšinio dramą / Gintaro Lukoševičiaus nuotr. Pradžia: Vilniaus krepšininkai pirmą kartą iškovojo LKF taurę.

Nukraujavę ir kamuojami finansinių rūpesčių, bet dar išsaugoję sauso parako. Tai vėl įrodė Lietuvos krepšinio grandai. Naujausią kovos raundą laimėjo Vilniaus "Lietuvos rytas", atėmęs iš Kauno "Žalgirio" Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę.

Čempionai – be šypsenų

Mindaugui Lukauskiui atsakinėjant į klausimus užgniaužė kvapą, Donatas Zavackas taip nė karto ir nenusišypsojo, o treneris Rimas Kurtinaitis, iškovojęs savo pirmą titulą su "Lietuvos rytu", spaudos konferencijoje mintis taip pat dėliojo ramiai ir be patoso.

"Vyrams pasakiau, kad ši pergalė – jau istorija. Turime rengtis naujoms kovoms, – po pergalės 84:82 prieš "Žalgirį" naujosios Panevėžio "Cido" arenos konferencijų salėje kalbėjo Vilniaus "Lietuvos ryto" strategas. – Be to, šiandien vyrai atidavė visas įmanomas jėgas, tad ir džiaugtis nelengva."

"Vis dar bandome suvokti tą krūvą informacijos, kuri užgriuvo per pusvalandį", – pripažino Mindaugas Lukauskis.

Šis gynėjas paneigė posakį, kad "savame kieme pranašu nebūsi". Iš Panevėžio kilęs M.Lukauskis "Cido" arenoje įmetė vieną svarbiausių metimų per karjerą. Likus 2,2 sek. "Lietuvos ryto" snaiperis iš kampo smeigė tritaškį ir užfiksavo galutinį rezultatą. Paskutinis desperatiškas žalgiriečio Jono Mačiulio šūvis nepasiekė tikslo...

"Treneris sakė, kad stovėtume kampe su užtaisytomis patrankomis ir lauktume kamuolio. Taip ir įvyko", – sakė paskutinę akimirką naudingiausio "Lietuvos ryto" žaidėjo apdovanojimą iš D.Zavacko atėmęs M.Lukauskis: "Kaip nors sugalvosime, kaip pasidalyti tuos pinigus (3000 litų – red. past.)."

"Žalgiriui" – stiprus penketas

"Lietuvos ryto" krepšininkai visas rungtynes buvo priversti vytis pakiliai žaidusį "Žalgirį". Nors kauniečiai Panevėžyje galėjo registruoti tik septynis žaidėjus, o po pertraukos savo rotaciją sumažino iki šešių (nuo suolo nebepakilo Žygimantas Janavičius), maždaug 35 min. jie kontroliavo įvykių eigą. Kelis kartus kauniečiai buvo įgiję 14 taškų persvarą.

"Savo komandai parašyčiau penkis balus iš penkių", – po rungtynių pabrėžė "Žalgirio" treneris Gintaras Krapikas.

"Žalgirį" sugniuždė "Lietuvos ryto" aikštės gynyba. R.Kurtinaitis pasakojo, kad tokią gynybą jis rengė nuo pat darbo Vilniuje pradžios, o "Cido" arenoje ją panaudojo pirmą kartą. "Aikštės gynyba mus išmušė iš ritmo, nepataikėme savo metimų, o kai kurie žaidėjai nesusitvarkė su įtampa", – kalbėjo G.Krapikas.

Naudingiausiu "Žalgirio" žaidėju pripažintas J.Mačiulis rado ir kitų priežasčių. "Per paskutines kelias minutes visi padarėme tą pačią klaidą gynyboje. Galbūt tai ir nuovargio pasekmė. Be to, labai ne laiku penktą pražangą gavo P.Jankūnas. Tokios smulkmenos dažniausiai ir lemia nugalėtoją. Ypač tokiose atkakliose rungtynėse, kokios būna, kai mes žaidžiame su "Lietuvos rytu", – analizavo J.Mačiulis.

Beje, išeidamas iš konferencijų salės "Žalgirio" puolėjas galantiškai pradarė duris R.Kurtinaičiui. "Gal rinktinėje daugiau leisite žaisti", – rinktinės treneriui replikavo J.Mačiulis. "Jei taip žaisi, jokių problemų", – atsakė R.Kurtinaitis.

Karas dar nesibaigė

LKF taurės finalas iškart po švilpuko tapo istorija. Tai kartojo ir čempionai, ir nugalėtieji.

"Mūsų kovos šį sezoną tik prasideda. Jie laimėjo šį kartą, mes žūtbūt pabandysime atsigriebti kituose susitikimuose. Be to, kitą kartą "Lietuvos rytas" jau negalės mums uždrausti registruoti žaidėjų", – varžovams įgėlė J.Mačiulis, primindamas, kad Vilniaus klubo vadovai nedavė leidimo "Žalgiriui" per LKF taurės finalą registruoti jaunus krepšininkus Šarūną Vasiliauską ir Artūrą Milaknį.

Abiejų Lietuvos krepšinio grandų nariai sulaukė daugybės klausimų apie ateitį. G.Krapikas tvirtino, kad nieko naujo pasakyti negali.

"Esu samdomas žmogus, kaip ir žaidėjai, todėl laukiu naujienų iš klubo vadovų. Tačiau apie kitus pasiūlymus ar variantus negalvoju. Iš komandos pasitrauksiu paskutinis. Jei atėjęs į salę neberasiu nė vieno žaidėjo, tada ir pradėsiu galvoti, ką veikti toliau", – aiškino "Žalgirio" strategas.

"Tai tikrai nebuvo paskutinės mano rungtynės "Žalgiryje", – trenerio nuogąstavimus užglaistė J.Mačiulis. Ryžtą likti komandoje rodė ir kiti žalgiriečiai.

Jų varžovai – "Lietuvos rytas" – taip pat tikisi išlaikyti LKF taurę laimėjusią sudėtį. "Tai klausimas ne man, bet su vadovais, regis, sutarėme, kad dabartinė sudėtis išliks iki sezono pabaigos", – teigė R.Kurtinaitis.

"Aisčiai" išgąsdino šiauliečius

Trečią vietą LKF taurės varžybose, kuriose taip pat buvo pristatytas 2011 m. Europos krepšinio čempionato logotipas, iškovojo "Šiauliai". Dvikovos favoritais laikyti šiauliečiai tik po dramatiškos kovos ir pratęsimo palaužė ambicingus Kauno "Aisčius" – 97:89.

Kauniečiai turėjo unikalią galimybę iškovoti pergalę, tačiau likus kelioms sekundėms veteranas Tomas Masiulis pataikė tik vieną baudą iš trijų. Per pratęsimą aikštėje šeimininkavo labiau patyrę "Šiauliai".

"Mums vien patekimas į finalo ketvertą yra didelis pasiekimas. Šiandien žaidėme tikrai gerai, bet antroje rungtynių pusėje pradėjo trūkti jėgų. Daug energijos išeikvojome, kol panaikinome 17 taškų "Šiaulių" persvarą, o paskui tų jėgų ir pritrūko", – po mačo kalbėjo naudingiausiu "Aisčių" žaidėju išrinktas gynėjas Darius Gvezdauskas.


Finalo statistika

Vilniaus "Lietuvos rytas" – Kauno "Žalgiris"

2008 01 24, Panevėžio "Cido" arena, 5000 žiūrovų.

84:82 (20:25, 18:20, 21:23, 25:14).

"Lietuvos rytas": D.Zavackas 22, M.Petravičius 15 (5 kl.), A.Jomantas 13 (2/3 tritaškių), M.Lukauskis ir C.Eidsonas – po 11, M.Bjelica 7, S.Babrauskas 5 (M.Prekevičius).

"Žalgiris": J.Mačiulis 29 (7/13 tritaškių, 7 atk. kam.), P.Jankūnas 20 (8 atk. kam.), M.Kalnietis 15, D.Šalenga 8, E.Žukauskas 6, T.Klimavičius 4 (Ž.Janavičius).

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 17/32 (53 proc.) ir 20/35 (57), tritaškiai – 10/20 (50) ir 10/24 (41), baudos – 20/25 (80) ir 12/16 (75), atkovoti kamuoliai – 29 ir 26, rezultatyvūs perdavimai – 14 ir 20, perimti kamuoliai – 9 ir 7, klaidos – 17 ir 17, blokai – 0 ir 3.


Dėl 3-iosios vietos

"Šiauliai" – Kauno "Aisčiai" 97:89, po pratęsimo (27:16, 22:23, 11:28, 24:17, 13:5). G.Kadžiulis ir V.Praškevičius – po 21, G.Vileita 13 (7 rez. perd.)/D.Motiejūnas 24, D.Gvezdauskas 22, T.Rinkevičius 18.


Pusfinaliai

"Lietuvos rytas" – "Šiauliai" 94:66 (33:18, 16:14, 20:17, 25:17). M.Petravičius 19 (7/7 dvitaškių), M.Lukauskis 17, D.Zavackas 13 (8 atk. kam.)/M.Kuzminskas 13, V.Praškevičius 10, G.Maceina 9.

"Žalgiris" – "Aisčiai" 95:56 (27:12, 20:10, 23:22, 25:12). M.Kalnietis 22 (9/9 metimų), T.Klimavičius 20 (12 atkovotų kamuolių), D.Šalenga 17/T.Barštys 15, D.Gvezdauskas 11.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų