Pereiti į pagrindinį turinį

„HC Baltica“ tikslas MHL čempionate - pakilti į A grupę

2012-09-13 16:23
„HC Baltica“ tikslas MHL čempionate - pakilti į A grupę
„HC Baltica“ tikslas MHL čempionate - pakilti į A grupę / Gedimino Bartuškos nuotr.

Žemyninėje jaunimo ledo ritulio lygoje (MHL) žaidžiančio ledo ritulio Vilniaus „HC Baltica“ klubo vadovai paskelbė naujo sezono tikslus.

„HC Baltica“ gyvuoja jau antrąjį sezoną, kurį pasitiks ambicingai ir reikšmingai pakeitusi komandos sudėtį. „Ekipoje liko tik perspektyviausi žaidėjai. Branduolį vėl sudarys legionieriai, lietuvių turėsime penkis, nes jiems dar trūksta patirties iki MHL lygio, tačiau tikime, kad po kelerių metų jų bus daugiau. Tam “HC Baltica„ ir buvo įkurta - kad ugdytų ledo ritulį Lietuvoje“, - teigė vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas.

Pagrindinis komandos tikslas - patekti į aukštesnę grupę. „Manau, kad per vasarą sustiprėjome, todėl privalome šiemet iš B grupės patekti į A. Lengva nebus, nes MHL lyga šį sezoną gerokai išsiplėtė - padaugėjo komandų“, - tęsė D.Medvedevas.

Pasak klubo direktoriaus Leonido Kovaliovo, klubas neatsisako ir pagrindinio savo tikslo - patekti į KHL lygą. Šį sezoną „HC Baltica“ namų varžybos vyks po pilnos rekonstrukcijos spalio mėnesį atsidarančioje Elektrėnų ledo arenoje.

„Į Elektrėnus keliamės dėl finansinių priežasčių - nepavyko susitarti su Vilniaus ledo arena“, - paaiškino klubo direktorius L. Kovaliovas. Ši žinia ir džiugina, nes Elektrėnų ledo arena po rekonstrukcijos bus viena šiuolaikiškiausių Lietuvoje.

„Ne visi lietuviai supranta, kokio aukšto lygio turnyras yra MHL. Manau, Lietuvoje tokio lygio varžybų niekada neturėsime, reikia su tuo susitaikyti. Tad “HC Baltica„ iniciatyvą vertiname tik teigiamai. Neabejoju, kad vien per praėjusį sezoną “HC Baltica„ gerokai prisidėjo prie ledo ritulio populiarinimo Lietuvoje ir taip atvedė ne vieną vaiką į ledo ritulio mokyklą“, - pridūrė Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) tarybos narys Remigijus Valickas.

Pirmąsias sezono rungtynes „HC Baltica“ MHL lygos B grupės Vakarų divizione žais jau rugsėjo 19 dieną Latvijoje su Rygos „Prizma“. Pirmąjį mačą Elektrėnuose klubas žais spalio 10 dieną su Rusijos ekipa „Klin“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų