Pereiti į pagrindinį turinį

Hjustone – dar vienas D.Blatto ir K.Kemzūros susitikimas

2012-06-27 09:43
Hjustone – dar vienas D.Blatto ir K.Kemzūros susitikimas
Hjustone – dar vienas D.Blatto ir K.Kemzūros susitikimas / krepsiniosirdis.lt nuotr.

Ateinančią naktį Lietuvos krepšinio rinktinė Hjustone žais ketvirtąsias kontrolines rungtynes. Mūsiškių varžovė – praėjusių metų Europos čempionate ant prizininkų pakylos užlipusi Rusijos komanda.

Nepasigailėjo britų

Kaip ir lietuviai, Davido Blatto auklėtiniai jau sužaidė tris kontrolinius mačus. Mėnesio viduryje buvo įveikta Makedonijos rinktinė (80:61) ir patirta nesėkmė prieš Ilio Zouro vadovaujamus graikus (63:66), o pirmadienį be pasigailėjimo sutrypta olimpinių žaidynių šeimininkė Didžiosios Britanijos rinktinė (87:51).

Tiesa, britai šiame mače žaidė be savo lyderių. Ant parketo neišbėgo ne tik Luolas Dengas ir Popsas Mensah-Bonsu, tačiau ir su lietuviais žaidę Joelio Freelandas bei Robertas Archibaldas.

Olimpinės atrankos varžyboms rusai, kaip ir lietuviai, rengiasi Jungtinėse Valstijose. Iki šiol D.Blatto auklėtiniai treniravosi San Antonijuje.

Pergalių nesureikšmina

„Kol kas mane džiugina, kad gerai atrodome fiziškai. Yra 15 krepšininkų, kurie rimtai kovoja dėl vietos dvyliktuke. Draugiškos rungtynės nieko nereiškia, tad ir nelabai svarbu, su kuo žaisti: makedonais, kinais ar kitais. Viskas, į ką dabar kreipiu dėmesį, yra mano komandos žaidimas. Nors per paskutiniąsias rungtynes britai su mumis žaidė ne stipriausios sudėties, man patiko vaizdas, kurį mačiau: buvome tinkamai nusiteikę, kamuolys greitai pereidavo iš vienų rankų į kitas“, – dvikovos su lietuviais nesureikšmino Rusijos rinktinei vadovaujantis amerikietis.

Hjustone vėl susikirto D.Blatto ir Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Kęstučio Kemzūros keliai. Abu strategai neslėpė sentimentų vienas kitam ir šiltai apsikabino. Šių trenerių tandemas praeityje pasiekė skambių pergalių – su Sankt Peterburgo „Dinamo“ ekipa 2005 m. jie laimėjo FIBA Europos taurę, o po metų su Trevizo „Benneton“ iškovojo Italijos čempionų vardus. D.Blattas yra ne kartą užsiminęs, kad K.Kemzūra – vienas geriausių trenerių, su kuriais jam yra tekę dirbti ir bendrauti.

Į Venesuelos sostinę Karakasą rusai ir lietuviai vienu lėktuvu skris birželio 30-ąją. Iki to laiko tiek vieni, tiek kiti dar po kartą sužais su britais.

Mūsiškiams – atokvėpio minutėlė

Po savaitgalį iškovotos pergalės prieš Didžiąją Britaniją mūsiškiams treneriai leido kiek atsipūsti. Rinktinės stovykloje nuotaikos pakilios dar ir dėl to, kad krepšininkams, atrodo, pavyko išsigydyti smulkias traumas.

Mače su britais susižeidusio Jono Mačiulio trauma nepasirodė rimta, į įprastinį treniruočių ritmą sugrįžo ir Simas Jasaitis. Šis krepšininkas praleido dvikovą su Didžiąja Britanija dėl kelio skausmų.

Paskutinį kartą Lietuvos ir Rusijos rinktinės buvo susitikusios praėjusių metų rugpjūčio 19 d. Tuomet Europos čempionatui besirengiančios ekipos sužaidė kontrolines rungtynes Panevėžyje. 88:80 stipresni buvo svečiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų