„Hockey Girls“ triumfavo tarptautiniame turnyre Elektrėnuose

  • Teksto dydis:

Gegužės 11-12 dienomis Elektrėnuose antrą kartą šiais metais buvo surengtas tarptautinis moterų ledo ritulio turnyras: „Hockey Lietuva Lady Cup 2019“.

Turnyre be dviejų Lietuvos komandų: Vilniaus „Hockey Stars“ ir Elektrėnų „Hockey Girls“ dalyvavo ir trys ekipos iš užsienio: „Laima Junior“ ir „L&L“ iš Latvijos bei HK „Fuuriad“ komanda iš Estijos. Varžovės iš Latvijos lietuvėms buvo puikiai pažįstamos, tačiau šį kartą jos atsivežė mažiau senbuvių ir leido parungtyniauti pirmus metus treniruotes lankančioms merginoms. Estės gi turnyre Lietuvoje dalyvavo pirmą kartą. Į Elektrėnus atvyko Estijos moterų čempionate besivaržančios Viljandžio „Fuuriad“ merginos.

Turnyras vyko vieno rato sistema (visos komandos su varžovėmis sužaidė po kartą). Susitikimai buvo trumpesni nei įprastai: vyko du kėliniai po 15 minučių, nestabdant rungtynių laiko.

Puikiai šis turnyras klostėsi „Hockey Girls“ komandai, kuri paskutiniame mače stojo į kovą dėl pirmosios vietos turnyre su „L&L“ klubu. Latvėms buvo būtina pergalė, o iki tol visus mačus laimėjusioms lietuvėms (7:0 prieš „Hockey Stars“, 3:2 prieš „Laima Juniors“ ir 4:0 prieš „Fuuriad“) užteko ir lygiųjų.

Atkakliose rungtynėse po pirmojo kėlinio pirmavo daugumoje įvartį pelniusios lietuvės: po Ramunės Maleckienės perdavimo pasižymėjo Klara Miuller. Visgi, antrajame kėlinyje latvėms pavyko išlyginti rezultatą ir išlaikyti intrigą iki pat mačo pabaigos. Galiausiai pergalę išplėšė ir aukso medalius turnyre lietuvių ekipai garantavo savo antrąjį įvartį pelniusi K. Miuller, šįkart pasižymėjusi po Jolitos Slomskaitės perdavimo.

Antrą vietą turnyre užėmė „L&L“ komanda, dėl vienu įvarčiu geresnio bendro įvarčių santykio aplenkė „Laima Juniors“ merginas, kurios tenkinosi trečia pozicija pirmenybėse.

„Hockey Stars“ paskutiniame savo susitikime dėl ketvirtosios vietos susikovė su Viljandžio HK „Fuuriad“. Abi ekipos prieš paskutinę dvikovą neturėjo taškų. Varžovės iš Estijos pasižymėjo pirmosios, bet netrukus rezultatą išlygino Nomeda Burneikaitė (rezultatyvų perdavimą atliko Akvilė Petrauskienė). Estėms pavyko dar pirmajame kėlinyje vėl išsiveržti į priekį, o antrajame kėlinyje viešnios padidino persvarą ir iškovojo pergalę 3:1, palikdamos „Hockey Stars“ paskutinėje turnyro pozicijoje.

Po turnyro net dvi „Hockey Girls“ žaidėjos atsiėmė geriausiųjų turnyro žaidėjų prizus: Klara Miuller buvo išrinkta geriausia turnyro puolėja, o Jurgita Prekevičienė pripažinta geriausia turnyro vartininke. Geriausios gynėjos titulas atiteko „Laima Juniors“ atstovei Beatei Žagarei, o turnyro naudingiausia žaidėja pripažinta Laima Elizabete Lukaševiča.

Geriausiomis komandų žaidėjomis šiame turnyre išrinktos: Irita Rozentale („L&L“), Rene Veide („Laima Juniors“), Laura Puude („Fuuriad“), Rugilė Paražinskaitė („Hockey Girls“), Nomeda Burneikaitė („Hockey Stars“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas anonimui

Anonimas anonimui portretas
Turnyras tarptautinis, tad ir pavadinimas tarptautinis.

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvišką pavadinimą turnyrui ar komandai jau gėda susigalvoti ? O dar kalbat esą kažkokie lietuviai, vargani jankių šiknalaižiai....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių