Į Kelmę grįžta tinklinis – čia paaiškės LTF Didžiosios taurės laimėtojai

  • Teksto dydis:

Prieš trejus metus atidarytoje Kelmės sporto centro salėje šeštadienį vyks didelė tinklinio fiesta. Būtent čia vyks Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) vyrų Didžiosios taurės turnyro finalai.

Šeimininkai Kelmės „Kelmės“ tinklininkai yra vieninteliai „Top sport“ Pirmos lygos atstovai, prasibrovę tarp keturių stipriausių komandų. Jie žais dėl trečiosios vietos su Kauno „RIO-Starto“ ekipa.

Tuo tarpu didžiajame finale trečius metus iš eilės žais Gargždų „Amber-Arlanga“ ir Marijampolės „Sūduva“.

„Kelmės“ klubo žaidžiantysis treneris Arnoldas Barauskis džiaugiasi, kad į gilias tradicijas turinčią Kelmę grįžta aukščiausio lygio tinklinis.

„Manau, kad tokio lygio renginiui turime tinkamą bazę – Kelmės sporto centrą, kuriame labai tikimės daug triukšmo iš sirgalių“, – sakė A. Barauskis.

Vis dėlto organizatoriai įspėja, kad COVID-19 pandemija niekur nedingo, todėl visus sirgalius ragina būti sąmoningais, supratingais bei laikytis nustatytų reikalavimų.

Kelmės ekipa praėjusiais metais tapo Pirmos lygos čempione, o šiemet kol kas laimėjo visas rungtynes. Visa tinklinio bendruomenė neabejoja, kad „Kelmės“ vieta yra aukščiausioje lygoje. A. Barauskis neslepia, kad mintys apie sugrįžimą į Lietuvos elitą tampa vis realesnės, o LTF Didžiosios taurės finalai gali tapti svarbiu postūmiu.

„Šis renginys yra labai svarbus Kelmės tinklinio ateičiai, nes jau yra pirminiai signalai, jog Kelmės komanda grįš į aukščiausią lygą jau kitą sezoną. Labai svarbus yra renginio matomumas, dalyvių skaičius, nes Kelmės rajone planuojama tinklinio šaką padaryti prioritetine, o tai reikštų didesnį finansavimą“, – aiškino A. Barauskis.

Nors šiame LTF Didžiosios taurės turnyre Kelmės ekipa jau įgyvendino svarbiausią tikslą, ji žada savo raumenis parodyti mažajame finale.

„Mes, kaip Kelmės komanda, atiduosime visą širdį. Pažadame maksimalų atsidavimą ir kovingumą, bet reikia vertinti realistiškai. Žaisime su komanda, kuri treniruojasi ir kuri, manau, turi treniruočių planavimą, o mes žaidžiame Pirmoje lygoje kur viso šito nereikia. Kaip ten bebūtų, Kelmės sirgaliai yra numeris 1. Jų visada bus daug ir jie bus aktyvūs ir, manau, papuoš visą tinklinio šventę“, – pabrėžė A. Barauskis.

Mažasis finalas šeštadienį prasidės 14 val.

Iškart po to – 17 val. – prasidės intriguojantis didysis finalas tarp Gargždų „Amber-Arlangos“ ir Marijampolės „Sūduvos“.

Praėjusiais metais Gargždų klubas finalinėje akistatoje nugalėjo gana užtikrintai 3-0. Kur kas įspūdingesnė akistata vyko 2019 metų turnyro finale, kuomet pirmasis setas baigėsi neįtikėtinu rezultatu – 46:44, „Sūduvos“ naudai. Nepaisant to, „Amber-Arlanga“ sugebėjo nelengvai laimėti tris kitus setus ir tapti čempione.

Šiame sezone šios abi komandos dar nežaidė, nes „Amber-Arlanga“ gana sėkmingai varžosi „Credit24“ Baltijos Čempionų lygoje ir prie Lietuvos pirmenybių prisijungs nuo atkrintamųjų varžybų. Tuo tarpu „Sūduva“ po dviejų ratų užtikrintai pirmauja „Top sport“ Lietuvos čempionate. Ji laimėjo visas šešerias žaistas rungtynes.

Dėl to galima drąsiai teigti, kad Kelmėje dėl LTF Didžiosios taurės kausis šiai akimirkai dvi stipriausios Lietuvos komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių