Pereiti į pagrindinį turinį

Į Lietuvą – Europos grandai

2013-07-04 23:59
Į Lietuvą – Europos grandai
Į Lietuvą – Europos grandai / Šarūno Mažeikos / BFL nuotr.

Vilniuje, Marijampolėje ir Šiauliuose jau netrukus nuaidės startiniai UEFA Europos lygos rungtynių švilpukai.

Šou prasideda

Birželio 24 d. per centrinėje UEFA būstinėje Nione vykusią burtų traukimo ceremoniją paaiškėjo Vilniaus "Žalgirio", Marijampolės "Sūduvos" ir Pakruojo "Kruojos" varžovai pirmajame Europos lygos atrankos cikle.

Jau šiandien, liepos 4 d., vilniečiai Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione priims svečius iš Airijos – šiųmečio nacionalinės lygos čempionato lyderius, "St. Patrick’s Athletic" klubą. 21 val. prasidedančias rungtynes tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Tą pačią dieną Marijampolės "Arvi" arenoje bus sužaistos rungtynės tarp vietinės "Sūduvos" ir tarptautinėse pirmenybėse debiutuojančios makedonų "FK Turnovo" komandos, o Pakruojo "Kruoja" surengs trumpą išvyką į Šiaulius, kur šeimininko teisėmis stos į kovą prieš kaimynų – Minsko "Dinamo" – ekipą.

Atiteko egzotiška ekipa

Ilgametis Lietuvos A lygos čempionas, Panevėžio "Ekranas", šiemet sugebėjo išsikovoti teisę pradėti kovą dėl "Coupe des Clubs Champions Européens" trofėjaus gimtajame "Aukštaitijos" stadione.

Po derybų su UEFA, įvykdžius pažadą atnaujinti stadiono infrastruktūrą ir praplėsti kai kuriuos sektorius, panevėžiečiai liepos 16 d. susitiks su Islandijos čempionais "Fimleikafélag Hafnarfjarðar" ant jiems įprastos žaliosios vejos.

Prieš metus, po pergalės prieš tuomečius Airijos aukščiausiosios lygos čempionato nugalėtojus "Shamrock Rovers", "Ekranui" priverstinai išsikrausčius iš "Aukštaitijos" į Vilniaus LFF stadiono dirbtinės dangos aikštę, Lietuvos čempionų žaidimas smarkiai suprastėjo: Briuselio "Anderlecht" ir Bukarešto "Steaua" panevėžiečiai sostinėje pralaimėjo atitinkamai 0:6 bei 0:2 rezultatu ir pastarosiomis rungtynėmis užbaigė savo praėjusių metų pasirodymą oficialiuosiuose Europos klubų turnyruose.

Nors dar prieš paaiškėjant burtų traukimo rezultatams buvo žinoma, kad "Ekranui" liepą teks susikauti su viena iš UEFA Šiaurės regionui priskirtų komandų, vietoj latvių ar Lietuvos klubų žaidėjams geriau pažįstamų Estijos komandų panevėžiečiams atiteko, jų paties žodžiais tariant, "itin egzotiška" ekipa.

"Pirma mintis buvo ta, kad laukia labai ilga kelionė, – savo reakciją į burtų traukimo rezultatus prisiminė ilgametis "Ekrano" žaidėjas, komandos gynėjas Giedrius Tomkevičius. – Nenorėjau, kad ištrauktume islandus ir airius, bet burtai yra burtai. O šiaip varžovai pajėgūs. Žinau, kad jie savo šalies čempionai, bet teks pasistengti juos įveikti."

"Ekranas" su tituluotaisiais islandais šių namuose žais liepos 23 arba 24 d. (tiksli data bus paskelbta vėliau).

"Manau, kad panašus į Farerų salose vyraujantį klimatas bus ir Islandijoje", – spėliojo "Ekrano" gynėjas, dėliodamas galimas būsimo žaidimo išvykoje sąlygas.

Lengvų varžovų nebūna

"Susidūrimu su egzotika", paskelbus Europos lygos burtų traukimo rezultatus, tikrai negalėtų "pasigirti" Pakruojo "Kruojos" ekipos futbolininkai. Svečiai, kuriuos jie šiandien priims Šiauliuose, – bene kiekvienam iš komandos žaidėjų iki skausmo žinomas Minsko "Dinamo" vienuoliktukas. "Kruojai" šis varžovas buvo įvardijamas kaip vienas rimčiausių galimų priešininkų.

Lietuvos A lygos pirmenybių turnyro lentelėje šiuo metu penktą vietą užimančios Pakruojo "Kruojos" gynėjas Gediminas Paulauskas teigė, kad Lietuvos klubams lengvą varžovą rasti sunku visoje Europoje.

"Mūsų šalies komandoms apskritai Europoje nebūna lengvų pasivaikščiojimų, su visais turi kovoti, – sakė G.Paulauskas. – Minsko "Dinamo" visada demonstruoja aukšto lygio futbolą. Skirtingai nei dauguma Baltarusijos ekipų, jie stengiasi žaisti pažeme, išnaudoti kraštinius žaidėjus. Tai techniška komanda, bus nelengva, bet kovosime."

Marijampolės "Sūduvai" burtai lėmė susitikimą su tarptautiniame turnyre apsiprasti vos pradedančia "FK Turnovo" komanda iš Makedonijos. Marijampoliškiams daugiausia sunkumų besiruošiant šiandienos akistatai kėlė faktas, kad Lietuvos klubai su makedonų debiutantais dar nė karto neprasilenkė aikštėje.

"Apie varžovus aš asmeniškai nežinau beveik nieko, – pasakojo šio sezono "Sūduvos" atradimas aštuoniolikmetis komandos gynėjas Darius Isoda. – Mačiau praėjusių metų Makedonijos čempionato lentelę. "FK Turnovo" klubas galėjo užimti netgi pirmą vietą. Manau, kad varžovas tikrai bus stiprus."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų