Pereiti į pagrindinį turinį

Į pergalę vedė troškimas

2009-04-07 09:00
Į pergalę vedė troškimas
Į pergalę vedė troškimas / "Scanpix" nuotr. Istorija: Europos taurę Vilniaus krepšininkai iškovojo antrą kartą.

Kai "Lietuvos ryto" krepšininkai šoko pergalės šokį Europos taurės turnyro finale, Rusijos žiniasklaida dejavo: "Chimki" atidavė vietą Eurolygoje Lietuvai."

Koziriu tapo kovingumas

Maskvos srities ekipa, viena šių varžybų favoričių, lemiamose rungtynėse troškimu laimėti neprilygo Vilniaus "Lietuvos rytui" – mūsų šalies vicečempionai iškovojo pergalę 80:74 ir, be Europos taurės, gavo kelialapį į Eurolygą.

"Chimki" krepšininkai antrajame kėlinyje pirmavo 42:31, trečiajame – 62:49, tačiau, pasak Rusijos dienraščio "Sport-Express", nepaaiškinamu būdu išbarstė persvarą. "Lietuvos ryto" smūgis 17:0 buvo nokautuojantis. Iki finalo pabaigos likus mažiau nei dviem minutėms, "Chimki" ekipa buvo išlyginusi rezultatą – 71:71, tačiau Marijonas Petravičius baudos tašku, Chuckas Eidsonas dvitaškiu ir Steponas Babrauskas tritaškiu vėl padidino skirtumą – 77:71.

"Į pergalę nuvedė gynyba ir kai kurie metimai, iš jų kelis labai svarbius pataikė Stepas", – teigė naudingiausiuoju finalo žaidėju pripažintas M.Petravičius.

"Sunkiais momentais nė karto nenuleidome rankų", – didžiavosi serbas Milko Bjelica, dar metams pratęsęs sutartį su Vilniaus klubu.

"Mūsų sėkmę lėmė charakteris, noras laimėti. Krepšinis mums tapo ne tik darbu, už kurį gauni pinigus, bet ir malonumu. Vyrai atidavė visas jėgas, mūsų kovingumas kompensavo technines problemas. Kaip ir sakiau prieš finalo aštuonetą, ne pinigai laimi, o tie, kas nori nugalėti. Mes tai įrodėme", – dalijosi mintimis Europos taurės laimėtojų vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis.

Gynyba – kaip fronte

"Vilniečiai buvo kantresni iki finalinio švilpuko. Aš negaliu paaiškinti, kodėl mes taip sužaidėme ketvirtąjį kėlinį. Kažkur dingo azartas, pasipylė neįtikėtinos klaidos. Manau, kad komanda negali laimėti, jei per lemiamą ketvirtį praleidžia 27 taškus", – kalbėjo "Chimki" strategas Sergio Scariolo.

"Viskas labai paprasta: jie pataikė, o mes kažkodėl ne", – apie katastrofišką rungtynių tarpsnį po varžybų sakė rezultatyviausias "Chimki" žaidėjas Kelly's McCarty's.

"Jie mus užklupo tik akimirkai atsipalaidavusius. Kelis kartus įmetė, pavyzdingai apsigynė ir persvėrė rezultatą savo naudai. Brangiai sumokėjome už išsiblaškymą", – pridūrė kita Rusijos ekipos žvaigždė Jorge Garbajosa.

"Per minutės pertraukėlę treneris ragino agresyviau veržtis prie varžovų krepšio, tačiau jie gynėsi kaip priekiniuose fronto apkasuose", – stebėjosi "Chimki" vidurio puolėjas Timofejus Mozgovas.

R.Kurtinaičio juokai – rimti

Rusijos interneto portalas "Gazeta.ru", analizavęs "Lietuvos ryto" ir "Chimki" rungtynes, rašė: "Lietuvių troškimas išsivežti į namus Europos taurę buvo nepalyginamai didesnis. "Chimki" krepšininkai – puikūs profesionalai, dauguma jų pateisina jiems mokamus milijonus.

Tačiau, norint laimėti finalą, reikia dar kažko daugiau. Būtent tai turėjo Vilniaus komanda, o maskviečiai – ne.

Beje, Pekino olimpiadoje Rimas Kurtinaitis, gudriai šypsodamasis, tvirtino, kad yra puikiai susipažinęs su Rusijos krepšiniu, todėl tie mūsų klubai, kurie nori ką nors laimėti Europoje, tegul vengia dvikovų su Kurčio treniruojamomis ekipomis. Pasirodo, olimpinis čempionas nejuokavo."

Kai kurie Rusijos sporto apžvalgininkai "Chimki" ir kitos finalo aštuoneto turnyre dalyvavusios Rusijos komandos – Maskvos "Dinamo" – pasirodymą Turine pavadino "diskredituojančiu nacionalinį čempionatą".


Rezultatas

"Lietuvos rytas" – "Chimki" 80:74 (22:22, 13:22, 18:18, 27:12). M.Petravičius 20 taškų (7 atkovoti kamuoliai), S.Babrauskas 18 (5 atkovoti kamuoliai), Ch.Eidsonas 14 (4 rezultatyvūs perdavimai), M.Bjelica 9, D.Zavackas (5 atkovoti kamuoliai) ir A.Jomantas po 8, M.Lukauskis 3 (6 rezultatyvūs perdavimai, 4 klaidos)/K.McCarty's 20, C.Delfino 16, V.Fridzonas ir T.Mozgovas (9 atkovoti kamuoliai) po 11, J.Garbajosa ir M.Lampe po 5, A.Ponkrašovas 4 (6 rezultatyvūs perdavimai, 4 klaidos).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų