Pereiti į pagrindinį turinį

Į Stambulą išvyko su naujais ginklais

2010-01-14 10:42
Į Stambulą išvyko su naujais ginklais
Į Stambulą išvyko su naujais ginklais / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Būti ar nebūti. Tokį klausimą šįvakar Turkijoje spręs Kauno "Žalgiris", kai žais lemiamas Eurolygos A grupės rungtynes su Stambulo "Fenerbahce-Ulker".

"Žalgiris", jeigu nori patekti į Eurolygos antrąjį etapą, privalo įveikti turkų klubą 6 taškų skirtumu. Jeigu Zagrebo "Cibona" įveiks Vilerbano ASVEL, Kauno ekipai pakaks pergalės 3 taškų persvara.

Tačiau ir "Fenerbahce-Ulker" būtina laimėti, jeigu nori patekti į Eurolygos šešioliktuką. Todėl abiejų komandų ketvirtadienį laukia žūtbūtinė kova. Mačas prasidės 21 val. Lietuvos laiku.

Abi ekipos turi nuostolių. "Žalgiriui" nepadės Travisas Watsonas, neaišku, ar galės žaisti ir kelį susimušęs Tadas Klimavičius. "Fenerbahce-Ulker" turės verstis be Omero Asiko, kol kas neaišku, ar galės žaisti Mirsadas Turkčanas. Savaitgalį šis puolėjas dar nerungtyniavo.

"Fenerbahce-Ulker" gretose debiutuos iš NBA grįžęs kroatas Roko Leni Ukičius, "Žalgiryje" – slovėnas Aleksandras Čapinas. Gali būti, kad Kauno ekipoje debiutuos ir šeštadienį 20-ąjį gimtadienį švęsiantis 206 cm ūgio kroatas Mario Delašas, su kuriuo "Žalgiris" vakar pasirašė trejų su puse metų kontraktą.

"Žalgirio" vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas prieš išvyką į Stambulą pažadėjo viena – kautis iš paskutiniųjų ir iki pabaigos.

– Treneri, ar spėjote parengti kokių nors staigmenų varžovams? – dienraštis pasiteiravo R.Butauto.

– Jie turi labai stiprią priekinę liniją, todėl daug žaidžiama per aukštaūgius. Bet ir tritaškio linija apstatyta snaiperiais. Neaišku, kaip "Fenerbahce-Ulker" žaidimą pakeis Ukičius. Mes esame praradę Watsoną, Klimavičius susitrenkęs kelį ir neaišku, kiek jis galės padėti. Todėl mes modeliavome savo gynybą atsižvelgdami į varžovų žaidimo stilių ir į tai, kad neturime dviejų ar bent pusantro aukštaūgio. Viskas priklausys nuo to, kaip mums pavyks įgyvendinti tą planą. Žaisti išvykoje rungtynes, kurios tiek daug lemia, bus sudėtinga. Bet neturime, ką prarasti.

– Ar A.Čapinas spės perprasti komandos derinius?

– Manau, kad šis krepšininkas mums tikrai padės jau per šias rungtynes. Jis yra protingas žaidėjas, tai buvo akivaizdu per treniruotę. Jis atėjo žinodamas visas kombinacijas, specialiai pažaidėme į vieną krepšį, kad akcentuotume niuansus, į kuriuos reikia labiausiai atkreipti dėmesį. Aleksandras – tikrai geras žaidėjas.

– Jis labiau greito nei pozicinio žaidimo šalininkas?

– Aš sakau, kad turime bent 30 taškų pelnyti greitomis atakomis, nes Eurolygoje įmesti 80 taškų žaidžiant pozicinį žaidimą yra neįmanoma. Juk komandų gynyba dabar pernelyg stipri. Treniruotėje bandėme penkete laikyti abu – ir Kalnietį, ir Čapiną. Juk Kalnietis gali žaisti ir pirmu, ir antru numeriu. Manau, keitimo galimybes dabar turėsime didesnes.

– O kaip ketinate įtraukti į žaidimą M.Delašą?

– Nežinau. Neturiu, ką atsakyti į šį klausimą, nes susitiksime su šiuo žaidėju tik Stambule. Vykstame 12 žaidėjų, Delašas bus tryliktasis. Kurio krepšininko neregistruosime, spręsime rungtynių dieną, kai matysime, kokia Klimavičiaus kojos būklė.

– Kiek per dvi savaites spėjote pakeisti komandos žaidimą?

– Atsakysiu taip – esu patenkintas tuo, kaip žaidėjai dirba, nėra nė vienos tuščios treniruotės, nė vienos tuščios minutės ar pratimo. Viskas atliekama 100 proc., visi stengiasi, todėl tikiuosi, kad žaidimas gerės. Taip dirbant, jis negali negerėti. Daugiausia dėmesio skyrėme gynybai, taip pat nemažai jo teko ir greitam puolimui, kad mūsų žaidimas taptų aktyvesnis. Ir pridėjome kelias kombinacijas, tik jos dar nėra nugludintos. Bet mes į aikštę eisime nusiteikę kovoti, eiti keliais, griūti ir žaisti savo malonumui. Esu parengęs vyrams ir atitinkamą kalbą.


"Fenerbahce-Ulker" vizitinė kortelė

Roko Leni Ukičius Kroatija Gynėjas 186

Omeras Onanas Turkija Gynėjas 194

Rasimas Basakas Turkija Puolėjas 202

Semihas Erdenas Turkija Puolėjas 210

Gordanas Giričekas Kroatija Puolėjas 201

Damiras Kaanas Bosnija ir Hercegovina Gynėjas 191

Lynnas Greeras JAV Gynėjas 186

Oguzas Savasas Turkija Vidurio puolėjas 213

Tarence'as Kinsey JAV Puolėjas 200

Omeras Asikas Turkija Vidurio puolėjas 211

Serhatas Cetinas Turkija Gynėjas 197

Emiras Preldžičius Slovėnija Puolėjas 206

Vyriausiasis treneris Bogdanas Tanjevičius (Italija)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų