Į Tokiją atvykęs M. Maldonis tikisi sunkesnių sąlygų: galiu kentėti ilgiau nei tikri sprinteriai

Lietuvos sportininkų gretas Tokijo olimpiniame kaimelyje papildė baidarininkas Mindaugas Maldonis. Į Japoniją kartu su kineziterapeutu Jurijumi Vaščenkovu per Frankfurtą atskridęs olimpinių žaidynių debiutantas startuos tik rugpjūčio 4 d., o iki to laiko jo laukia kasdienės pratybos Jūros miško kanale.

Vienintelis į šias žaidynes prasibrovęs Lietuvos baidarių irklavimo atstovas 30 metų M. Maldonis Tokijuje lenktyniaus 200 m distancijoje.

– Kokie pirmieji įspūdžiai Tokijuje?

– Pirmos olimpines žaidynės, tai labai smagu. Kaimelis didelis, yra kur pasivaikščioti. Dar neturėjau galimybės nuvykti į irklavimo kanalą, bet ten esu buvęs prieš dvejus metus, tai žinau, ko tikėtis. Nuo rytojaus jau pradėsiu judėti ant vandens.

– Kiek laukia treniruočių iki pirmo starto?

– Neskaičiavau. Bet pirmas tris dienas galėsiu treniruotis tik po kartą per dieną, nes dar vyksta akademinio irklavimo varžybos, tai mums tik vakare ten bus numatyta pora valandų treniruotėms. O po to jau bus po dvi treniruotes kasdien. Spėsiu nemažai pasitreniruoti.

– Ar žiūrėjote, su kuo teks varžytis, kas bus favoritai, ką galite aplenkti, ko ne?

– Varžovų skaičiuoti dar negaliu, nes nėra starto protokolų. Jų bus nemažai, nes pirmą kartą leis atstovauti po du nuo šalies, jei jie bus įveikę atranką kitoje rungtyje. Tai naujovė. Kol kas darau savo darbą, o kai bus protokolai, pažiūrėsiu, kas ir kaip.

– Kokie jūsų tikslai olimpinėse žaidynėse?

– Vien tik patekimas į olimpines žaidynes yra didelio tikslo įgyvendinimas, Man svarbiausia – padaryti geriausia, ką galiu šiuo metu, būtent tą dieną. Bet kokiu atveju norisi pakilti kuo aukščiau, o įvardinti konkrečių vietų tikrai neįmanoma. Starto dieną tu matai, kaip atrodo kiti, kaip atrodai pats ir tada jau gali spręsti, kur save gali įdėti. Dabar dar per anksti kažką sakyti.

– Kiek gali lemti oro sąlygos?

Labai daug. Nes, kaip matėte, akademiniame irklavime teko plaukti pavėjui, teko prieš vėją, pūtė ir šoninis vėjas. Todėl sąlygos kanale gali būti nevienodos ir vieni takeliai gali būti geresni nei kiti.

– Esate sakęs, kad jums geriausiai irkluoti prieš vėją.

– Taip, distancija dėl to pailgėja, o aš galiu kentėti ilgiau nei tikri sprinteriai.

– Kaip ruošeisi Tokijo karščiams?

– Lietuva buvo dėkinga tuo, kad ilgai buvo virš 30 laipsnių karščio, didelis oro drėgnumas. Be to, buvau čia prieš dvejus metus, tai man tas karštis nebuvo naujiena. Ir šiandien net vėsoka. Karštis prieš dvejus metus man nesukėlė problemų, tikiu, kad nesukels ir šiandien.

– O kaip sekasi tvarkytis su aklimatizacija?

– Aš laiko skirtumo įtakos nejaučiu. Nejaučiau prieš dvejus metus. Šiandien treniruotėje vangiau judėjosi, bet jaučiuosi normaliai, skrandis irgi gerai dirba, visos sistemos normaliai laiko, tai tikiuosi, kad taip ir bus toliau.

– Ar Tokijuje nevargina griežtos taisyklės?

– Turime ką turime. Tiesiog prisitaikai ir negalvoji apie griežtas taisykles ir suvaržymus. Priimi kaip normą.

– Esate japoniškų retro automobilių gerbėjas. Gal jau atkreipėte dėmesį į kokią mašiną Tokijuje?

– Čia tos mašinos būna tam tikrose vietose. Prieš dvejus metus teko iki vieno tokio parkingo pasivaikščioti. Bet ir čia einant į miestą tikrai galima būtų pamatyti išskirtinių automobilių. Tačiau dabar galėčiau pasižvalgyti tik per autobuso langą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
vienas jau prisisnekejo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių