Ieties metikė L. Jasiūnaitė Palangoje pasiekė asmeninį rekordą

  • Teksto dydis:

Įspūdingai vasaros sezonas prasidėjo geriausiems Lietuvos ieties metikams Livetai Jasiūnaitei ir Edžiui Matusevičiui. Palangoje vykstančiame šalies ilgų metimų čempionate lietuviai užfiksavo puikius rezultatus.

Praėjusiais metais bronzą Europos čempionate Berlyne iškovojusi L. Jasiūnaitė ietį numetė 61 m 73 cm - tai naujas 24-erių metų sportininkės asmeninis rekordas. Buvusį rekordą lengvaatletė pagerino 12 cm, o Europos čempionato finalo pasiekimą viršijo 14 cm.

„Treniruotėse nemetu daugiau nei varžybose, bet jau treniruočių rezultatai rodė aukštus rezultatus. Tad buvo tikėtina, kad varžybose pasieksiu asmeninį rekordą, - džiaugėsi L. Jasiūnaitė. - Mėtyti Palangoje buvo šaltoka, ne pats geriausias oras, tačiau buvome nusiteikę daug prastesniam orui, tikėjomės ir lietaus, ir vėjo, bet saulė švietė ir vėjo didelio nebuvo“.

Teresės Nekrošaitės auklėtinė dar labiau priartėjo prie Lietuvos rekordo - jis nuo 2000 metų priklauso Ritai Ramanauskaitei (62 m 69 cm). L. Jasiūnaitė prisipažino, kad šiose varžybose šturmuoti šio rezultato neketino.

„Džiaugiuosi, kad pasidariau asmeninį rekordą, bet Lietuvos rekordo nenorėjau. Gal nuskambės keistai, nenorėjau labai toli mesti, apkrauti savęs labai aukštu rezultatu. Gegužės 14 dieną išvyksiu į varžybas Japonijoje ir ten tikiuosi gero starto“, - aukštų pasiekimų ne savame kieme, bet su pajėgiomis varžovėmis nori L. Jasiūnaitė.

Beje, ieties metikė iškovojo svarbius reitingo taškus atrankoje tiek į pasaulio čempionatą Dohoje (Kataras), tiek į Tokijo olimpines žaidynes.

Antrąją vietą Lietuvos čempionate užėmė Londono olimpinių žaidynių dalyvė Indrė Jakubaitytė, kurios rezultatas - 50 m 92 cm.

Vyrų ieties metimo varžybose Edis Matusevičius pasiekė antrą karjeros rezultatą, šeštu bandymu ietį numetęs 82 m 73 cm. Už 82 m ribos įrankį praėjusių metų Europos čempionato finalininkas numetė ir pirmu bandymu - 82 m 24 cm.

„Esu patenkintas, nes ietį iš pilno įsibėgėjimo mečiau dar tik keliose treniruotėse. Pavyko išmesti ir išsilaikyti sektoriuje, atlikti du metimus virš 82 m - tai tikrai džiugina. Techniškai reikia padirbėti, manau, bus geriau, nes greitis atliekant metimą dar nėra didelis“, - komentavo E. Matusevičius.

Praėjusį sezoną Edmunto Matusevičiaus auklėtinį kamavo traumos, tačiau Europos čempionate jis sugebėjo prasibrauti į finalą ir užimti dešimtąją vietą. Sportininkui priklauso Lietuvos rekordas, kurį pasiekė prieš dvejus metus - 84 m 78 cm.

„Sveikatos problemų kaip ir pavyko atsikratyti, tačiau praėjusių metų techninės problemos atkeliavo į šiuos metus, bet po truputį viskas tvarkosi ir rezultatai gerėja“, - sakė E. Matusevičius.

Tiek L. Jasiūnaitė, tiek E. Matusevičius gegužės 19 dieną dalyvaus IAAF „Challenge“ serijos varžybose Osakoje (Japonija).

Šeštadienį Lietuvos metimų pirmenybių medalius išsidalins kūjo ir disko metikai. Beje, tarp diskininkių turėtų startuoti po motinystės atostogų sugrįžtanti Londono ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių finalininkė Zinaida Sendriūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių