Pereiti į pagrindinį turinį

Įsibėgėjantis "Žalgiris" pasivijo lyderius

2009-05-12 09:00
Persvara: "Žalgirio" futbolininkai (geltoni marškinėliai) be vargo įveikė "Lietavos" ekipą.
Persvara: "Žalgirio" futbolininkai (geltoni marškinėliai) be vargo įveikė "Lietavos" ekipą. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygoje – trivaldystė: čempionato lyderę "Šilutę" pasivijo Vilniaus "Žalgiris" ir "Alytis".

Sugrįžo keli žaidėjai

"Šiandien bėgote per greitai. Ar čia kerštas už ką nors?" – po rungtynių praeidamas pro šalį "Žalgirio" treneriui Mindaugui Čepui mestelėjo buvęs ilgametis komandos žaidėjas Ramūnas Stonkus.

38 metų veteranas šiuo metu atstovauja Jonavos "Lietavai", tačiau jo pastangų sekmadienio popietę Vilniaus "Vingio" stadione buvo maža. Įspūdingai rungtyniavęs "Žalgiris" 6:0 (4:0) sutriuškino svečius ir vėl prisijungė prie I lygos lyderių.

"Šiandien komanda jau žaidė taip, kaip norėčiau matyti. Prieš rungtynes matėsi, kad vyrai rimtai nusiteikę kovai. Gerai, kad pavyko visus klausimus išspręsti per pirmą kėlinį, nes po pertraukos galėjome leisti pažaisti atsarginiams futbolininkams", – po mačo kalbėjo M.Čepas.

Įvarčius "Žalgiriui" pelnė ryškiausios žvaigždės – Igoris Morinas (14 min.), Tadas Gražiūnas (35 ir 68), Romanas Romančiukas (40), Arminas Vaskela (41) ir Egidijus Juška (86).

Aštuoniolikmetis A.Vaskela į "Žalgirį" sugrįžo iš peržiūros naujosios Ukrainos čempionės Kijevo "Dinamo". Futbolininkas padarė gerą įspūdį "Dinamo" trenerių štabui, todėl yra pakviestas vasarą atvykti į pirmąją priešsezoninę stovyklą. "Žinoma, kad netrukdysime jaunam vaikinui. Jam tai gali būti visos karjeros galimybė", – tikino M.Čepas.

"Žalgirio" gretose sekmadienį žaidė ir Baltarusijoje neįsitvirtinęs saugas Arvydas Veikutis.

Rėmėjų ieškoti nelengva

M.Čepui pastaruoju metu reikia rūpintis ne vien tik futbolo reikalais. Tik kelis mėnesius gyvuojanti Vilniaus miesto futbolo draugija "Žalgiris" žengia pirmuosius žingsnius. Ant naujųjų žalgiriečių marškinėlių kol kas nėra nė vieno rėmėjo reklamos.

"Patys suprantate, kokia dabar situacija Lietuvoje. Rėmėjų ieškoti nėra lengva, tačiau stengiamės nenuleisti rankų. Man atrodo, kad jau įpratome prie sunkumų. Kuo blogesnė padėtis, tuo daugiau noro dirbti", – šyptelėjo M.Čepas.

Kol kas vien namuose žaidžiantys žalgiriečiai gali džiaugtis didele žiūrovų parama. Sekmadienį į "Vingio" stadioną vėl atėjo beveik 500 žmonių, o "Žalgirio" klubui pavyko sukrapštyti šiek tiek lėšų už 5 litus kainuojančius bilietus.

"Tai nėra daug, tačiau galime už tuos pinigus nusamdyti apsaugą, palaistyti žolę. Šiame stadione sužaidėme tik kelerias rungtynes, bet jau pasijutome kaip namie. Čia išties jauku, tik reikėtų normaliai sutvarkyti aikštę ir tribūnas", – kalbėjo M.Čepas.

Alytiškiai taškų nebarsto

Kitą sekmadienį "Žalgirio" laukia pirmoji išvyka. Marijampolėje vilniečiai žais su praėjusių metų I lygos vicečempionu "Alyčiu". "Bus sunkios rungtynės, nes alytiškiai turi gerai susižaidusią komandą. Čempionatas tik įsibėgėja, bet tikiuosi, kad jam finišavus pergalių turėsime gerokai daugiau nei pralaimėjimų", – vylėsi M.Čepas.

Alytiškiai kol kas yra vienintelė čempionato komanda, nepraradusi taškų. "Alytis" sekmadienį svečiuose 1:0 nugalėjo "Šilutę". Vienintelį įvartį 36 min. pelnė Linas Savastas.

Kitose rungtynėse "Mažeikiai" namie taip pat 1:0 nugalėjo Kėdainių "Nevėžį".


Rezultatas

Vilniaus "Žalgiris" – Jonavos "Lietava" 6:0 (4:0). Įvarčiai: Igoris Morinas (14 min.), T.Gražiūnas (35 ir 68), R.Romančiukas (40), A.Vaskela (41), E.Juška (86).


I lygos turnyro lentelė (rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1. "Alytis" 3 3 0 0 7:2 9

2. "Šilutė" 4 3 0 1 13:3 9

3. "Žalgiris" 4 3 0 1 9:2 9

4. "Mažeikiai" 3 2 0 1 2:1 6

5. "Nevėžis" 4 1 0 3 2:10 3

6. "Glestum" 3 0 0 3 0:4 0

7. "Lietava" 3 0 0 3 4:15 0

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų